Co vaříte?
Brutto 05.02.2015 12:04:09
Ja vidim vyhodu hlavne v uspore energie. Nakolko keby som nieco podobne stvaral s pekacmi a elektrickou trubou, nechcem vidiet na konci roka to zuctovanie za elektrinu :)
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 05.02.2015 13:36:10
@ Chrosel
ked budu nejake penizky kupim tiez
najprv som myslel ze je to nejaky velky/tazky liatinovy hrniec(nieco take
bolo za 40e u nas v tescu)
…ktory by som sa bal nehat celu noc na sporaku ale takto ak je to na elektrinu
tak je to asi bezpecnejsie
diky za inspiraciu
ps 1 naparovaci hrniec som jedneho casu mal ale najvacsia otrava bolo to umyvat a takisto sa nam rosili okna
ps 2 – tvoje vecere chleba a repkovy olej s prisadami to nema chybu
Praha - Vršovice
Chrosel 07.02.2015 06:15:51
Do Kenyho jsem hodil brambory, cibuli, hrách, zeleninu, pár jablek, litr a půl vývaru ze včerejška, nějaké rozinky, curry, skořici, sůl…pár kousků kuřete.
…a jdeme s Veverkou na Lívancový běh, po pěkně dlouhé době.
Keny to tu zatím připraví a až přijdeme domů mňama bude hotová.
polopes 07.02.2015 07:47:10
>> Chrosel, 07. 02. 2015 06:15:51
Taky jsem ho zrovna zapnul, jen nemám takovou fantazii, jen vepřový plátky, brambory, cibule, žampiony, trocha vývaru ze včera a jedu do Stromovky na lívanec
Praha - Vršovice
Chrosel 07.02.2015 15:49:19
Tak teprve teď jsem se do toho pustil !
Když jsme přijeli domů ze Stromovky,jen jsem nahrál fotky na net, zapsal běh a musel jsem utéct do fitka, protože jinak bych ten hrnec snědl i s poklicí.
Taková dobrota ! Mňam !
Pomalý hrnec jo jo jo !
rudo 07.02.2015 20:30:49
bol som na oslavbnej veceri v cesko-slovenskej restike
hmm, uz som tam bol predtym
osobne som zas sklamany z jedal ktore akoze su cesko-slovenske speciality
joj ale tie slovenske casnicky, super, parada, krasne devy vyrastaju z nasich genov
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 08.02.2015 18:30:50
>> Chrosel, 07. 02. 2015 15:49:19
podel sa aj s fotku ako to vyzera ked Keny dovari ? ci je to na kasu alebo sa da identifikovat co v tom je
>> rudo, 07. 02. 2015 20:30:49
no daj cim vas ponukli ?
kapustnica,plnene pirohy, slivkovy kysnuty al bratislavske rozky ?
Postrizin
SlavoK 08.02.2015 18:55:48
Tak aby nebolo, ze som s tou troubou a pomalym varenim jen tak kecal, tak jsem do 6litroveho hrnce dal asi 1,5kg zeleniny a 0,8kg hovezi pecene – mrazene. No asi jsem ji mohl vybrat den predem aby rozmrzla. Pul litr vody.
Trouba sla 8hodin na 85C. Nejake exaktni mereni spotreby nemam, jen domovni elektromer. Noc predtim jsem zmeril cez noc spotrebu = vpodstate jen lednice a nejake standby mody elektroniky 1kWh. A v noci s tim varenim to byli 2kWh. I kdyby kuli zaokrouhlovani byla spotreba 2kWh, tak to nebude o moc vic nez ma ten Keny.
To hovezi ale asi nebyl uplne nejlepsi napad, verim ze nezmrazene kure by se udelalo lip.
Jinak chutove OK, ale ze by to byl nejaky zazrak se neda rict. Konkretne brokoli rozhodne uprednostnim na pare alebo povarenou 10minut.
jm1 08.02.2015 20:44:35
>> SlavoK, 08. 02. 2015 18:55:48
Narazil jsi na znamy problem ALL-IN-ONE reseni.
U nas doma proto pomalym zpusobem (= sub80 deg C) pripravujeme jen maso. Zelenina se vesmes ji bud uplne syrova, anebo zpracovana VELMI RYCHLE
Praha - Vršovice
Chrosel 08.02.2015 20:57:49
>> ttomino1980, 08. 02. 2015 18:30:50
Jo máš pravdu já na to zapomněl…prostě jsem se na to zase vrhnul dřív, než mě napadlo vzít do ruky foťák, tak příště ( pozítří, na zítra mám už navařeno ).
Rozhodně to vypadá krásně, tak jako…barevněji, hotověji, šťavnatěji. Konzistence dobrá, jediné co se podle očekávání rozblajzlo byla rýže, dal jsem tam pár lžic jen na pokus. Tak tu budu dělat i nadále v ricecookeru.
SlavoK …hovězí jsem ještě nedělal, ale podle toho, co jsem četl, je to prý naprosto vynikající. Údajně i tvrdé přední chutná jako velká křehká dobrota. Ale víš, co lidi na fórech nakecají
jm1 08.02.2015 21:15:39
>> Chrosel, 08. 02. 2015 20:57:49 …hovězí jsem ještě nedělal…
U kvalitniho masa plati CIM NIZSI TEPLOTA upravy, TIM LEPE.
>> SlavoK, 08. 02. 2015 18:55:48 …hovezi pecene – mrazene…
BTW, dobre hovezi se nemuze zkazit, proto je tu IMHO mrazeni zbytecne/nadbytecne
rudo 08.02.2015 22:48:05
>> ttomino1980, 08. 02. 2015 18:30:50
vyber bol siroky bryndzove halusky sa museli objednat par dni dopredu
vyprazane karfiol vraj uz nebol, hoci sme boli prva banda hned jak otvrorili
klasika bravco knedlo zelo, co som po vlanajsej skusemnosti uz nemienil skusat
kazdy si dal nieco ine
ochutnal som bryndzaky, vysmazany syr, varene koleno a mal som niekolko druhov zeleninovych salatov
myslim ze vyber restiky bol koli tomu ze tam su ceske piva
a slovenske casnicky
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 09.02.2015 09:16:54
>> rudo, 08. 02. 2015 22:48:05
okrem bryndzakov…je to skor vyber typickej CSSR kuchyne …CSSR verzia halusiek su vajcove …samozrejme zo sacku
ale vyprazany karfiol to je pochutka …to musim uznat …toho by som vedel zjest cely hrniec …ani zemiaky/tatarku mi netreba:-)
rudo 09.02.2015 09:30:52
>> ttomino1980, 09. 02. 2015 09:16:54
aj mne vyprazany karfiol moc chuti, tiez ho taky zjem na druhy den z ladnicky studeny
vyprazany karfiol, vyprazane sampiony, vyprazany kapor
Žilina u Kladna
Pohoda 10.02.2015 10:28:53
>> Kydy, 18. 01. 2015 16:01:15
Tak jsem včera udělala podle návodu 1:1:1 akorát jsem zapomněla na olej. Dala jsem zatím 3×, teď koukám, že tam má být olej . No, po pravdě, je to zabiják!!! 5 min potom kašlu a smrkám, jak blázen , asi jsem dost drsoň, protože manžel to dal jen jednou a říkal, že se málem udusil . Ovšem viróza je na ústupu, krásně to fakt čistí dýchací cesty. Ale dám tam ten olej, aby to bylo snesitelnější . Všem koho trápí rýmička a kašlíček doporučuji vřele . Díky Kydy za typ !!
Postrizin
SlavoK 10.02.2015 11:23:05
>> Chrosel, 08. 02. 2015 20:57:49
Ja teda zatim ma zkusenosti s hovezim spis na 120C tak 90minut. Ale i takhle se udelalo stavnate tak jak to mam rad, jenom trvalo to rozmrazeni. Dloho, jeste lezelo na zmrazene zelenine (cast zeleniny byli zbytky v mrazaku) takze nejdriv jsem dal troubu na 75C asi po 2hodinach sel zkontrolovat, a spodek hrnce by porad studenej jak z lednice, tak jsem pridal na 85C.
Mato 10.02.2015 14:34:26
>> Chrosel, 07. 02. 2015 06:15:51
Tak pomaly hrniec, vravite? Od kedy mame deti, dost pouzivame papinak, najma na gulase a strukovinove jedla. Kena si vsak urcite kupim, navyse pri troch babach mam barbin doslova plny byt, tak trosku muzsky pomenovaných hraciek nezaskodi.
Kto bude mat overene recepty, na ktore letia decka, dajte sem. Zial, pikantne nejedia a to mam najradsej. Uz ma nebavi nieco vymyslat a vzdy to istit cestovinami, aby nezostali hladne, ked to ofrflu.
SR, Reca
satch 10.02.2015 14:47:10
Ja nepatrím zrovna medzi „varičov“, ale jedno obľúbené jedlo mám… 3kg cvikle (z lidlu – neviem prečo mi iná nechutí), po jednej hlavičke zabaliť do alobalu, šupnúť do trúby na 200 na hodinu a štvrť (podľa veľkosti hlavičiek). Vychladnuté ošúpať, nakrájať na kolieska, k tomu trochu tvrdého syru a zaliať olivákom, prípadne tekvicovým olejom. V chladničke to vydrží týždeň. Nosím si to do práce ako neskoré raňajky (ráno bežím nalačno a potom už jedlo doma nestíham, takže to beriem so sebou do práce). A navyše je to asi jediné zdravé jedlo, ktoré bez problémov zje aj môj syn. Konzumácia cvikle samozrejme prináša aj určité negatíva, ale na to sa po čase dá zvyknúť…:/
Mato 10.02.2015 15:35:48
>> satch, 10. 02. 2015 14:47:10
Ake? Nabitie svalov dusíkom a lepsi vykon v tréningu a na preteku? Odskusane, funguje. Pred zavodom by som vsak obmedzil jedenie cvikle skor pil z nej stavu. Ono nie je moc sranda mat v polke crevnu prihodu… Alebo si mal na mysli krasne sfarbeny moc?
SR, Reca
satch 10.02.2015 15:44:54
>> Mato, 10. 02. 2015 15:35:48 áno, mal som na mysli práve tú črevnú príhodu. U mňa to má rýchly priebeh, a keď to na mňa po cvikle príde, zväčša nie je čas na hľadanie toalety… musí byť v dosahu… :) . Inak niekde som čítal, že cvikla by sa nemala jesť dlhodobo, ale netuším prečo…
Praha - Vršovice
Chrosel 10.02.2015 16:33:06
>> Mato, 10. 02. 2015 14:34:26
Recepty pro děcka budu muset brzy řešit, narodí se začátkem července tak mám ještě čas…do všeho cpu asi kilo chilli nebo aspoň pálivé curry. Ken si s tím jistě poradí. Ono je to taky proto že jíme doma maso jednou, dvakrát do týdne, takže tím kořením naháním chuť.
K té řepě, tedy je cvikla řepa ne? Nebudu to hledat, loni psali že červená řepa je úplně geniální jídlo pro běžce, už nevím proč ale hned jsem si na zahradě u maminky nakopal a jedl to pořád, jen jsem byl notně vyděšený když jsem poprvé čůral červený a bylo to čerstvě po nějakém 3h běhu a já myslel že jsem si nějak ublížil nebo že mám něco s ledvinama.
Ta pečená je opravdu vynikající a recept co uvádí Satch děláme taky ( jen v pálivé verzi ) je to skutečně pochoutka.
Dnes jsem nechal Kenyho oddechnout aby se mu nezavařily spirály, a byl jsem si zaběhat, pak fitko, a pak jsem dělal jedno z jídel které máme doma rádi a je hned, na oleji spousta cibulky, do toho orestovat spoustu zeleniny, přidám curry pastu, římský kmín, chilli a sůl a na drobno nakrájené brambory vařené ve slupce ze včerejška.
Manželka říká že je to nejlepší jídlo na světě jenže to říká o všem co dám na talíř takže to asi bude tou tajnou ingrediencí
pam65 10.02.2015 16:50:40
Včera jsem měl k večeři vítěznou sekanou. Recept: Dcera odjede na závody, vyhraje tam sekanou a přijede domů. Dáme do mikrovlnky (sekanou, ne dceru) a sníme třeba s domácím zelím. Přidáme bobkové listy kolem hlavy (v duchu).
Praha - Vršovice
Chrosel 10.02.2015 17:52:30
>> pam65, 10. 02. 2015 16:50:40
To je výborný…u nás by jsme bohužel umřeli hlady, já jednou vyhrál pytlík na boty no a i když mám fantazii, tak jsem vhodný recept prostě nenašel.
pam65 10.02.2015 18:03:15
>> Chrosel, 10. 02. 2015 17:52:30
Dřív byly kožené, daly by se žvýkat.
tinaB 10.02.2015 18:12:02
do práce jsem si vzala pohanku uvařenou v troše kuřecího vývaru, do toho maso z téže polévky a nahoru nastrouhaný sýr, to celé bohatě obložené syrovou nakrájenou zeleninou
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 11.02.2015 11:27:09
>> Mato, 10. 02. 2015 15:35:48
k tej cvikle …na bike fore ju az prirovnali k EPO
http://www.bike-forum.cz/…onnosti.html#…
* Vadí vám, že vám váš tréninkový partner vždy o kousek uteče? Nebo že váš věčný rival při závodech vám vždy, byť o kousek, natrhne triko? Pak si šlehněte šťávu z červené řepy. Vědci z univerzity v Exeteru zjistili, že červená řepa zvyšuje vytrvalost. Jeden týden dávali vybrané skupině lidí půl litru šťávy z červené řepy. Po týdnu absolvovali zátěžový test na rotopedu. Několik týdnů po tom s nimi vědci zopakovali stejný pokus se šťávou z černého rybízu. Výsledkem bylo, že po červené řepě vydrželi v oblasti anaerobního zatížení o 92 vteřin déle než při pokusu s rybízem. To znamenalo zvýšení výkonnosti o celých 16 procent! Pro srovnání, když si člověk šlehne zakázané EPO, zvýší to jeho výkonnost jen o 7 procent. Čím to je způsobeno? Červená řepa obsahuje vysoké procento nitrátu, ten snižuje potřebu kyslíku ve svalech, díky tomu pocitově vnímáte stejné zatížení jako nižší. Nitrát rozšiřuje cévy, a tím zvyšuje průtok krve. Šťávu z červené řepy však rozhodně nedoporučuji pít dlouhodobě nebo alespoň ne v takovém množství, protože v tom případě by se vám v těle mohly začít tvořit nitrosaminy. Tip před závodem nebo těžkým tréninkem: dejte si půl litru šťávy z červené řepy 2,5 hodiny před, působí šest až sedm hodin.*
Mato 11.02.2015 13:05:12
>> ttomino1980, 11. 02. 2015 11:27:09
Tie cisla su u trénovaných jedincov urcite celkom ine. 16% to ani omylom nebude, aspon u mna nie. Citil som sa vsak lepsie a na rozdiel od tuhej repy som nemal naduvanie a ani nutkanie si odskocit do krikov. Ja by som vsak ani stavu nekonzumoval neskor ako 3–4 hodiny pred behom – inak by som mal problem s refluxom pri intenzívnom behu. Citil som jej ucinky aj pri konzumacii den pred…
tiborw 11.02.2015 13:54:51
>> Mato, 11. 02. 2015 13:05:12
Cervena repa zvysuje tvorbu NO. Na podobnom principe funguje aj odvar zo zen-senu. Ucinky na tvorbu NO su pekne popisane na: http://adaptogeny.cz/…-no-712.aspx
Zen-sen na rozdiel od cervenej repy mozno uzivat aj dlhodobejsie nakolko nehrozi vznik mocovych kamenov.
tiborw 11.02.2015 14:01:14
Kedze som dostal neodolatelnu chut na bryndzove halusky, rozhodol som sa urobit maly experiment. Halusky som nahradil kockami zo zeleru upecenymi na bravcovej masti. Potom som ich zasypal 100% bryndzou z ovcieho mlieka a polial skvarkami. Smad som hasil zakysankou. S vysledkom som bol velmi spokojny. Dokonca aj moja zena skonstatovala ze to je jedle
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.