Co vaříte?
Žilina u Kladna
Pohoda 27.11.2014 08:56:13
Včera dýňová polévka trochu jinak : máslo, kari, rozpustit, dýni na tom krátce osmažit, zalít vodou, přidat červenou čočku, osolit, vařit asi 20min, až je vše měkké. Rozmixovat, zakápnout olejem, posypat praženými dýňovými semínky,nebo ořechy. Dobrou chuť
rudo 27.11.2014 09:58:15
obed: nasekal som najemno zelenu papriku 2 paradajky a kus uhorky trosku soli a lyzicka ryzoveho oleja
pocas dna dake pomarance a jahody co nam dozrievaju a nestihame jest
vecer take iste ako naobed len som pridal par kvapiek medu, ten s kyslimi paradajkami vytvori specialnu chut
takze dnes len na surovo a na vegansky
Brutto 27.11.2014 11:30:19
Tak aby som aj ja prispel trochu. Kedze som mal posledne dni dost vyrazne masove, tak dneska len zlahka, na obed spenat, na veceru prazenicu s paprikou, porom, cesnakom, vsetko na kokosovom oleji, na konci nastruhana gouda a pridane ancovicky, mnam. Zajtra na veceru klasika, 500 g bieleho plnotucneho jogurtu, tvaroh, mascarpone, zmes pomletych orechov, lanovych semiacok, struhany kokos, kakovy prasok, trochu mrazenych jahod, maku a domaci med. Uz teraz sa tesim :)
Praha - Hostivař
black.horse 27.11.2014 21:16:49
>> Pohoda, 25. 11. 2014 22:04:48
tohle musím někdy taky prubnout:-)
mimochodem moje oblíbená very easy omáčka na těstoviny nebo omeletu: několik čerstvých rajčat bez dužiny a semínek, možno troška protlaku, několik sušených rajčat, trocha baby špenátu, půlka čerstvé červené papriky (kapie) – ta je tam skoro lepší a potřebnější jak ty čerstvá rajčata, cibule nebo česnek, pepř a sůl… projet mixérem… pak trocha šnitliku a baby špenátů a mixnout jen z lehka, aby z toho byly cucky… a pár kapek oliváče, dosolit, pepřit, kořenit dle chuti… nechat v misce v lednici, možno pár dní konzumovat jako přílohu.
Žilina u Kladna
Pohoda 30.11.2014 17:15:59
Dnes rychlá snídaně, koktejl rychlovka 2 banány, 2 lžíce kakaa, 1 hrst kustovnice, voda, vše do mixéru.
hombre_71 30.11.2014 18:20:16
>> black.horse, 27. 11. 2014 21:16:49
Dnes jsem dělal k obědu také jednu výbornou a jednoduchou. Konzerva tuňáka v oleji…olej sleju do pánve a zesklovatím na něm cibuli a česnek na plátky. Potom přidám hrst namočených sušených rajčat nakrájených na malé kousky a toho tuňáka. Chvilku opékám, osolím opepřím, přidám pikslu krájených rajčat a nechám lehce zredukovat. Nakonec trochu nasekaných lístků bazalky. Super rychlé a moooc dobré. Vyjde to na tři normální porce špaget.
rudo 30.11.2014 21:38:22
v nedelu: ranajky nic deiata nic obed nic neskory olovrant: salatova hlava 4 paradajky 2 cervena paprika nasekane na jemno a len stioka soli ziadne zalevy
vecera: nastruhane mrkvy jabka trochu skorice a kakavka citronova stava a stava z 1 pomaranca, nech to presiakne
Steven 07 30.11.2014 21:49:58
>> rudo, 30. 11. 2014 21:38:22
Rudo, moc hezké, a co budeš mít k jídlu?
rudo 30.11.2014 22:41:52
>> Steven 07, 30. 11. 2014 21:49:58
uz nic ja mam uz pondelok rano a jest sa nejak nechystam
rudo 01.12.2014 07:21:49
>> Desert, 01. 12. 2014 06:42:21
ignorujes spojenecke sankcie?
Desert 01.12.2014 08:23:34
>> rudo, 01. 12. 2014 07:21:49
jasně, dnes si dám uchu,
pam65 01.12.2014 08:51:05
Dnes se kolegovi v práci vysypal pytel ořechů. No ze země je nikdo nechtěl – takže mám navařeno. Řeči o prasatech pomíjím, protože prasata žerou brambory – těmi se necpu zase já
Žilina u Kladna
Pohoda 06.12.2014 18:23:09
Dobrota , inspirace na vánoční svátky, nebo i na jindy, aby nám to hubnutí líp šlo ,ale pozor je to zdravá mňamka.
Zapečená jablka s datlemi
Hrst datlí nakrájet na malé kousky, asi 100g oříšků( vlašské,lískové, n. pistácie) nakrájet a promíchat se lžící rybízové zavařeniny, přidat datle, lžíci medu a lžíci calvadosu. Ze 4 jablek vydlabat jádřince a u stopky seříznout. Naplnit směsí a péct asi 20 min. Dobrou chuť
mima 06.12.2014 18:43:12
>> Pohoda, 06. 12. 2014 18:23:09
No,nejspíš dobrota.Nejdřív jsem přesně nevěděl,co že je calvados.Tak to už vím,ale zeptám se,jde to i bez toho alkoholu?
Praha - Vršovice
Chrosel 06.12.2014 18:56:12
>> mima, 06. 12. 2014 18:43:12
Alkoholu se neboj, ten se při vaření / pečení odpaří a zbyde jen ta chuť.
mima 06.12.2014 19:10:10
>> Chrosel, 06. 12. 2014 18:56:12
Jasně to mi nedošlo,ale kupovat lahev alkoholu kvůli jedné lžičce se mi moc nechce i když věřím,že to je mňamka.
rudo 06.12.2014 22:00:06
fazula z konzervy preplachnut a prvu vodu vyliat
2 velke nasekane mrkvy a 3 paradajky aj s tou fazulou najprv chvilu na ryzovom oleji, potom doliat destilku , korenie chilli sol prevret snad 10 minut a hodil som do toho posledny kus lososa este asi neviem kolko minut, vypol som to este docvicil a tak to pekne doslo a 2 taniere na noc ako prve poriadne jedlo
bolo to dost huste skor omacka jak polievka a urcite to nechutilo jak halaszle ale ved sa za madarku vydavat nemienim tak je to fuk vyzivne a nie stiplave
Žilina u Kladna
Pohoda 07.12.2014 07:36:17
>> mima, 06. 12. 2014 18:43:12
Šlo by to samozřejmě i bez něho, dá se nahradit i rumem .Calvados se dá jinak
použít i na maso .
Rudo ze mně ale radost mít nebude,je tam kombinace tuku a cukru (ořechy +
ovoce) , viz.Maxovo
vlákno.
jm1 07.12.2014 08:26:03
>> Pohoda, 07. 12. 2014 07:36:17
Ovoce byva vesmes (snad s vyjimkou extremisticko-ortodoxnich priznivcu HFLC) povazovano za pozitivni slozku potravy
Žilina u Kladna
Pohoda 07.12.2014 08:36:04
>> jm1, 07. 12. 2014 08:26:03
to ano, já ho teda můžu , ale jde o jeho kombinaci s tuky (ořechy), tělo to prý neumí strávit a kvasíme
rudo 07.12.2014 08:55:25
>> Pohoda, 07. 12. 2014 07:36:17
ved mozes ma aj inak potesit
inak to kombo je stara znama vec to ti povie takmer kazdy kto sa tomu trochu venoval
jm1 07.12.2014 09:09:49
>> Pohoda, 07. 12. 2014 08:36:04
„prý“
Eulenspiegel 07.12.2014 09:10:58
Vajíčka se slaninou _
mima 07.12.2014 10:50:42
>> Pohoda, 07. 12. 2014 07:36:17
Tak trocha rumu by se snad našlo(ještě z minulých vánoc)
Žilina u Kladna
Pohoda 22.12.2014 19:50:12
Zdravější vánoční kuličky raffaello
jsou drobivější, chce to si s tím trochu pohrát, ale chutnají fakt super, z tohoto množství je jich 24, takže počítám, že budu muset ještě dovyrobit
1 a 3/4 hrnku kokosu, 3 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce javorového sirupu ( možná by to šlo i s medem, nezkoušela jsem ), 2 lžíce kokosového mléka, špetka skořice, špetka soli
Hrnek kokosu s tukem mixovat tyčovým mixerem do pastovité konzistence,pak přidat vše ostatní kromě zbytku kokosu a mixovat než se vše spojí. Jde to i ručně, ale trvá to déle.Nakonec přisypat trochu kokosu, zapracovat a ve zbytku obalit. Kdyby se to rozpadalo, přidat ještě trochu sirupu. Dovnitř lze dát mandli. Dobrota
Pavla T. 22.12.2014 21:36:33
>> Pohoda, 22. 12. 2014 19:50:12
Díky za recept, Jitko, to opravdu vypadá jako dobrota. Já kokos miluju, takže recept asi vyzkouším.
rudo 22.12.2014 22:00:33
vcera vecera: 2 konzervy roznych fazul dobre poumyvane
zovret na par minut a znovu dobre poumyvat z toho nalevu atd
do misy vychladnute fazule, nasekat 1 zelena paprika 1 cerevena paprika 4 stonky repikateho celeru a 1 paradajka
trosicku soli par kvapiek olivaca a 2 cajove lyzicky kokosaku (v horucave bol roztopeny)
bola to davka asi na 5 ludi, ale kedze hlad nejlepsim kucharem tak som 2/3 zvladol, rodina aj tak nema zaujem o zdrave veci citili by to ako zradu na WHO systeme
Brutto 23.12.2014 12:59:24
>> Pohoda, 22. 12. 2014 19:50:12
vyskusane aj s medom namiesto sirupu. Parada, diky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.