Co vaříte?
vsara 01.03.2015 19:43:48
>> tinaB, 01. 03. 2015 13:16:00
Krááá.
A dokázala bys mi ty svoje dobroty servírovat i na lustr? Tam snad ta
mňoukanda nevyleze.
Krá. Sára
Desert 01.03.2015 21:23:09
>> vsara, 01. 03. 2015 19:43:48
prej dršťková je lepší než žížaly
vsara 01.03.2015 21:34:22
>> Desert, 01. 03. 2015 21:23:09
A umíš DOBROU držťkovou??? Že bych občas přílítla na oběd.
Krááá. Sára
Praha
EvženGe 01.03.2015 21:37:15
Omluvte prosím Sáru. Nějak má chutě na lahůdky.
tinaB 01.03.2015 21:38:23
>> vsara, 01. 03. 2015 19:43:48
Máme schůdky, takže v klidu, jen nevím, jestli by ti chutnalo, sýkorky v krmítku na okně s tím mají trochu problém
>> Desert, 01. 03. 2015 21:23:09 já myslím, že takové žížaly po provensálsku by mohly mít něco do sebe
Desert 01.03.2015 21:38:25
>> vsara, 01. 03. 2015 21:34:22
záleží na koření, třeba by pak z tebe byla ohnivá vrána, ale jinak je dobrá na vazy a klouby,
Desert 01.03.2015 21:39:59
>> tinaB, 01. 03. 2015 21:38:23
dršťka má lepší zkus to koření je taky dobré,
Desert 01.03.2015 21:43:09
>> EvženGe, 01. 03. 2015 21:37:15
A ty občas nemáš?
tinaB 01.03.2015 21:52:10
>> Desert, 01. 03. 2015 21:39:59
jenže Sárinka chce žížaly, co takhle žížaly okořeněné jako dršťkovka
Desert 01.03.2015 21:56:15
>> tinaB, 01. 03. 2015 21:52:10
to je ta otázka kolik toho koření?
tinaB 01.03.2015 22:00:24
>> Desert, 01. 03. 2015 21:56:15
možná, že kdyby to nebohé zvíře dostalo aspoň občas najíst, tyhle debaty zde vůbec nebudou
Praha
EvženGe 01.03.2015 22:05:25
>> tinaB, 01. 03. 2015 22:00:24
Hele nebuď drzá !!! Ale je pravda, že tu plyšovou žížalu měla v zobáku naposled před vánocema.
Tak já jí něco uvařím.
tinaB 01.03.2015 22:11:25
>> EvženGe, 01. 03. 2015 22:05:25
a dej si záležet
Desert 01.03.2015 22:28:07
>> EvženGe, 01. 03. 2015 22:05:25
myslíš tu plyšovou žížalu?
Praha
EvženGe 01.03.2015 22:35:48
>> Desert, 01. 03. 2015 22:28:07
rudo 02.03.2015 00:55:53
kupil som kura XXXL ( to je velkost)
vyplachol som ho horucou vodou nech je teple a dal som ho do truby na velmi nizko co ja veome kolko to je 80–120? nahroevat a predpiect aj znutra
a idem tam nacpat roznu zeleninu hribu susene slivku a kyslu kapustu a dam to na malu teplotu ist cely den – OK realne tak 5–6 hodin
dam potom vediet jak to dopadlo
Desert 02.03.2015 07:52:37
>> rudo, 02. 03. 2015 00:55:53
Když tam ještě XXX přidáš, pak je to u vás pštros?
rudo 02.03.2015 15:30:41
>> Desert, 02. 03. 2015 07:52:37
tak ja sa v cislovani ptakov nevyznam, v cesku to mozno bude ptak rosomak
tak jak to dopadlo, vcelku dobre
ta kysla kapusta tomu dala dost nezvycajnu chut, nebola citot v samotnom mase, iba v tej zeleninovej plnke
mne sa to ako experiment vcelku pacilo, nabuduce by som dal vaocej sliviek a mozno aj med, rodina chcela mat posolenu kozu prazdne kura som predpiekal velmi dlho slo tam o 8 rano a dostal som sa k plneniu az pred tretou naplnene slo do pece o 2:45 bal som sa ze sa to cele nestuhne dorobit kym sa bude vecerat tak som zvysoval teplotu v rozsahu 120–150 ale rodina nebola hladna, lebo boli na zmrzlinovych obzerstavach tazke sa jedlo az v noci o 7:30 takze naplne bolo v peci takmer 5 hodin a pri tej zvysenej teplote uz zacalo maso tvrdnut a vysychat snad som mohol naliat vodu, ale hlavne som nemal mat tak vysoku teplotu
Skritek Hugo 02.03.2015 15:56:59
>> rudo, 02. 03. 2015 00:55:53
XXXL, ty Rudo a nebyl to krocan? Ta doba peceni by odpovidala.
Jsi mi pripomel, kdyz jsem byla 3ti den v Turecku a sla nakoupit. Znala jsem opravdu jen zaklady turectiny a slovicek se nedostavalo. Koukam na maso, tak jako vypadalo to jako kruti prsa, no ale turkey tam nebylo, kruta taky ne, jen nejake hindi. To jsem nevedela, co je, radeji jsem se chtela zeptat. A tak se ptam prodavace, hindi nedemek? (co znamena hindi). Pan chvili premyslel, pak roztahl ruce a ukazal neco velkeho a pak maval kridly. Zapremyslela jsem ja a rekla „aaah, büyük bir pılıç“ (opravdu velke kure). Pan se zasmal a odpovedel Evet (ano), tavuk gibi (neco jako kure). Kruti prsa moc chutnala, byla jsem obohacena o nove slovicko a jeste tak po roce, kdyz jsem prisla do obchodu, tak se na me prodavac smal a ptal se, zda nechci büyük bir pılıç, neb maji cerstve.
Ve vedlejsim obchode s baklavou jsem byla jeste popularnejsi, ale to uz je jiny pribeh…
rudo 02.03.2015 17:32:05
>> skritek Hugo, 02. 03. 2015 15:56:59
doba pecenia ale zavisi od teploty ved koza vobec nebola ani len chrumkava len tak dopoly urobena
v horolezkom obchode mali raz vypredaj thermal gati za 5$ akurat vsetko detske cisla ale naslo sa tam aj prave XXXL tak som si vzal
Desert 02.03.2015 19:02:23
>> rudo, 02. 03. 2015 17:32:05
Keňan by to neřešil, vzal by dětské, rozstřihl napůl a měl by to vyřešeno,
rudo 02.03.2015 19:28:42
>> Desert, 02. 03. 2015 19:02:23
ja som to neriesil zobral som tie obrovske a na zimu vyborne pyzamo siaha to dolu az za palce a v horizontalnej polohe mi to ani z brucha nepadne
Žilina u Kladna
Pohoda 02.03.2015 19:32:25
Dnes jsem ochutnala dobrotu : škvarky z hlívy ústřičné
ingredience : hlíva, kokosový olej, pepř, sůl, kmín, smažíme.
důležité : hlíva nesmí ležet ve vrstvách na sobě a solíme až na talíři, aby nepustila vodu.
výborné !!!
Tkuh 02.03.2015 19:44:33
Překvapuješ mě rudo, že se nebojíš, toho jak bylo docíleno té obří velikosti – kdoví čím to mohli krmit.
Ondřej S. (aka
poohDA)
02.03.2015 22:46:37
Tkuh mi vzal myslenku. Taky bych se zajimal co asi tak zobe XXXL kure.
BTW v nedeli jsme obedvali kure, ktere jsem dal do trouby ve tri rano (jen co jsem docetl prislevky o spanku v „Prosim o pomoc“ . Kure jsem dal do pecici folie, osolil, potrel paprikou, oblozil bramborama, cesnekem, cibuli a mrkvi a nastavil 80°C. V poledne jsem jeste dodelal jednu davku brambor pecenou nasucho pro ty stravniky, kteri brambory od kurete neumeli ocenit.
rudo 03.03.2015 03:43:24
>> Tkuh, 02. 03. 2015 19:44:33
ja nehram na strach
Desert 03.03.2015 07:29:17
>> rudo, 03. 03. 2015 03:43:24
co má strach společného s tím kuřetem
rudo 03.03.2015 07:36:08
>> Desert, 03. 03. 2015 07:29:17
sa ma spytal ci sa nebojim
Černé Voděrady
MartiNo 03.03.2015 09:32:16
>> Pohoda, 02. 03. 2015 19:32:25
To vypadá dobře! V poslední době si ve farmářské bedýnce domů nosím právě hlívu, kterou jsem ještě nedávno viděla jen na obrázku, takže zatím různě zkouším, co s ní… Díky za tip.
martinajalov 09.04.2015 18:18:41
>> Mira.B., 03. 02. 2007 11:25:44
My vaříme strašně rádi těstovinový salát s jogurtem :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.