Co vaříte?
Praha - Vršovice
Chrosel 23.12.2014 13:05:19
>> rudo, 22. 12. 2014 22:00:33
Rudo proc ty fazole z konzervy proplachujes, co je tam spatne?
Ja je jim docela dost tak abych do sebe necpal nejake svinstvo diky
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 23.12.2014 17:54:14
>> Chrosel, 23. 12. 2014 13:05:19 Mne je divne ze vobec pojedate fazule z konzervy…uvarit strukoviny nie je ziadna veda a ked sa namocia tak to ani dlho netrva
jm1 23.12.2014 17:59:31
>> ttomino1980, 23. 12. 2014 17:54:14
Jj. Kdyz zeleninu, tak CERSTVOU…
rudo 23.12.2014 20:41:01
>> Chrosel, 23. 12. 2014 13:05:19
>> ttomino1980, 23. 12. 2014 17:54:14
ja neviem co v tom naleve je naozaj, ale mne to strasne smrdi, nedokazal by som to zjest apokazilo by to cele jedlo raz som to hodil do hrnca poraidne nepreplachnute a musel som to cele vyhodit
ano kedysi som varil fazulu normalnu susenu
namacal 1–2 dni preplachoval vodu pravidelne a potom pomaly uvaril tiez prvu vodu po zovreti vyliail
ale poslednu dobu sa fazule tu nedaju uvarit mozem macat kolko chcem a avrit kolko chcem zostane to tvrde
akoby zo vsetkych statov vyprazdnili stare zasoby z civilnych a armadncyh skladov po 10 rokoch a vsetku tu staru fazulu vyviezli do tejto kolonie
nemam na to cas aby som som tyzden macal a varil jednu davku a nakoniec ju aj tak nedokazal zjest
pokial este mate v EU relativne cerstvu fazulu co sa stale da uvarit tak sa teste, az sa vydaria plany na vystupnovanie vojny, mozno tiez nebude
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 23.12.2014 21:33:59
Nestras …ja strukoviny len obcas ale tie nase staci namocit cez noc a uvarene max hodinku…aj ked je pravda ze mi najviac chuti sosovica a cicer a tie nie su take tvrde ako fazula
A potom este dobra velka svabka…ked z obchodu tak mala biela …ta je za hodinku hotova Ked som koketoval s veget. Tak som objavil bob…tiez vinikajuce…ale akosi mi tie struk teraz nepasuju do nss
rudo 23.12.2014 22:36:27
>> ttomino1980, 23. 12. 2014 21:33:59
ja boby ani soju nemozme jest vibec, nikdy som to nestravil
sosku mam rad, idem dens varit soskovu vianocnu
hrach mrazeny jem casto, je ovela hodnotnejsi ako suseny hrach
no a samzozrejme luskova fazula, najme ta zlta, aj ked tu sa da kupit kvalitna len velmi obcas, ale luskove fazule predavau tiez mrazene ocistene co je velmi pohodlne ale to mi mrazene uz tak nechuti ako hrach
Eulenspiegel 24.12.2014 12:50:16
>> Chrosel, 23. 12. 2014 13:05:19
Nevím jak rudo, ale spousta lidí to vyplachuje proto, že je v tom strašně moc soli.. já je nastudeno jím bez té šťávy, když je ohřívám, tak to tam nechávám a nasypu tam chilli a rajský protlak..
>> ttomino1980, 23. 12. 2014 17:54:14
není to žádná věda, na druhou stranu fazole z plechovky jsou přece jen MNOHEM rychlejší – i s ochucením a ohříváním jsou hotové za 10 minut. jsou po ruce, člověk nemusí nikde skladovat žádné velké hrnce..
ale samozřejmě, když to někdo vaří za mě, tak si radši dám ty „čerstvé“ :D
Brutto 26.12.2014 19:42:41
Dnes v ramci bezmasiteho dna na veceru moje extra palacinky – v podstate postup taky isty ako pri normalnych palacinkach, ibaze namiesto normalnej muky ide pol na pol spaldova a pohankova muka a miesto cukru davam lyzicu medu. Ako plnka sluzi tvaroh rozmixovany s kokosovym mliekom a trochou medu. Navrch palaciniek davam kakaovy prasok, tahini, mandlove maslo a roztopene normalne maslo. Tiez pokvapkam trochou medu. Mnaaaaam, uz odfukujem
tuton 17.01.2015 14:07:53
Cca 300g domaciho kvaseneho zeli, jedna najemno nastrouhana cervena repa, pokrajena cibule, hromadka nastrohunaneho krenu a domaci majoneza ze dvou zloutku. Dobrej salatek. Asi to budu mit nadvakrat
Manětín
Kydy 18.01.2015 16:01:15
Nastrouhaný křen, čerstvý zázvor a rozetřený česnek. Poměr 1:1:1.
vše promíchat s kvalitním olivovým olejem. Jíst lžičku 3× denně před jídlem. Nebojte se toho, olej pohltí to agresivní aroma uvedených ingrediencí. Stačí to polknout a můžeš si dát makovou buchtu
Já mám pocit, že mě to čistí úplně všechno. Kromě vlasů. Žádné už nemám…
pam65 18.01.2015 16:42:01
Nastrouhal jsem zelí a mrkev, vyrobil startér z Biopronu a nabil tím dva reaktory z Orionu. Ochutnán první šálek – spokojenost.
Žilina u Kladna
Pohoda 31.01.2015 19:27:48
Dnešní snídaně : banán nakrájený na kousky, pokapaný citronem a obalený v kokosu
Praha - Vršovice
Chrosel 31.01.2015 19:44:58
Dnes po návratu z Branických ledů, kde jsem po plavání měl pár krajíců chleba se sádlem…pár…asi 5 nebo 6. a po ranním splněním Vánoční výzvy:
- 900 g směska brambor se smaženou cibulkou a zeleninou ( vč. 100 ml oleje )
- 30 minut pauza
- 700 g směska fazole bílé + brambory ( to vše zas s cibulkou na oleji )
pauza doteď…
Veverka běží k Vietnamcům pro půl bochníku chleba, já „vařím“ čtvrt litru řepkového oleje s česnekem, oregánem a sušenými rajčaty a natlačím to do sebe u filmu.
To by bylo, aby mi na Kryathlonu chyběla energie
Žilina u Kladna
Pohoda 31.01.2015 19:56:33
>> Chrosel, 31. 01. 2015 19:44:58
ty jo Otto, kam ty to dáváš ? , ne že bych ti to nepřála , zítra ale, jako když najdeš. Tak ať vám to s Polopesem na Kryathlonu šlape a není vám zima, mě už je teď, jen si na to vzpomenu. A u těch tvých fotek jsem měla husinu , ale náladička byla asi výborná
Praha - Vršovice
Chrosel 31.01.2015 19:58:54
>> Pohoda, 31. 01. 2015 19:56:33
Připadám si trochu jako anakonda když polkne kapibaru ale naštěstí mám pořád místa v břiše dost…
díky díky, na ten zítřek se těším moc – Polopes to má horší, on je organizátor tak má hlavu jako balón, já se jen jdu proběhnout a vykoupat se
pam65 31.01.2015 20:11:14
Dnes pokus. V mrazáku zbyl rosol/vývar z vepřového pomalohrncového kolene. Nevěděl jsem, co s tím. Tak jsem do toho přidal pár brambor a domácí nesolené kvašené zelí. Pochutnal jsem si a mám radost, že se spojily dosud nespojené potravinové dráhy.
max39 31.01.2015 20:13:17
Cely den zeleninovy salat s prevazne listovej zeleniny a ako prilohu mam dnes veeela sportu.MNAM.
MAX
pam65 31.01.2015 20:20:13
>> max39, 31. 01. 2015 20:13:17
Jez maso nebo budeš nemocnej!
Praha - Vršovice
Chrosel 05.02.2015 09:54:55
Jak tu minule Pam65 psal o pomalém hrnci, nedalo mi to a objednal jsem ho.
To ale byla blbost !!!
Vůbec nechápu, jak s něčím, co naprosto bezpracně vyrábí tak chutná jídla udržím váhu !
Včera přišel, no vypadá to jako větší rýžovar… tak že tomu dám šanci, nakrájel jsem na větší kusy asi kilo brambor ve šlupce, přidal na třetiny překrojené dvě velké mrkve a několik celých oloupaných cibulí.
Na vrch jsem hodil dvě mražená kuřecí stehna.
Kouknu do skříně, bylo tam pár hrstí hrachu, šel tam taky.
Asi litr vody jsem osolil, přidal curry pastu, nalil to tam – skoro všechny ty suroviny byly „ve vzduchu“…jo přidal jsem ještě špetku římského kmínu.
Koukám na to a vůbec se mi nechtělo věřit, že by z tohohle přes noc mělo vzniknout něco dobrého, dejmetomu že se to nějak uvaří, jestli vůbec, nějaká šťáva že by z toho mohla být…to sotva…a hrách nejspíš bude tvrdý.
Houbelec ! V 5:45 jsem nemohl dospat, přijdu k tomu…trefil bych i poslepu podle vůně, nikdy jsem netušil že takhle můžou vonět takové obyčejné ingredience.
A…tak jsem čuchnul…ochutnal… no já to skoro celý sež..l !
Když si představím co z toho bude za skvosty když si vyhraju s kořením, no radši ani nemyslet.
Takže Pavle díky za tip, pomalý hrnec považuji odteď za největší vynález od kola a kladky…a to je nejspíš strčí do kapsy.
vsara 05.02.2015 10:43:23
>> Chrosel, 05. 02. 2015 09:54:55
Krááá.
Hele krákoro, s tím tvým jídlem bych nakrmila půl ZOO !!! Jak můžeš bejt tak hubenej.
Krá. Sára
Praha - Vršovice
Chrosel 05.02.2015 10:48:24
>> vsara, 05. 02. 2015 10:43:23
Nejspíš krmím tak pětimetrovou tasemnici…
A vážně: jím fakt ohromné porce to uznávám, ale v drtivé většině to jsou samá zelenina a brambory, prostě ulítávám na bramborách ve šlupce. A ono to v podstatě moc energie není, když zohledním to že i semtam sportuju.
A když zbyde na maso tak semtam kousek neuškodí.
Mě jde hlavně o objem, nemůžu jít spát polonajedenej, to se budím hlady. A když ten objem udělá kilo zeleniny a kilo brambor, tak mám pocit že mi to prospívá.
Hrnec má 6,5 litru tak to by mělo stačit.
Poslední dobou jsem dost často končil den půl bochníkem chleba se čtvrt litrem oleje, na dojedení, tak tohle pomalení v hrnci bude určitě prospěšnější.
A nejspíš by v tom šly udělat i buřty…
Postrizin
SlavoK 05.02.2015 10:52:42
>> Chrosel, 05. 02. 2015 10:48:24
tak jen nevim v cem spociva ta bezpracnost, oproti klasickym a mene klasickym spusobum upravy – peceni v trube, vareni gulase, parni hrnec…
Žilina u Kladna
Pohoda 05.02.2015 11:12:12
>> SlavoK, 05. 02. 2015 10:52:42
nemusíš se o nic starat, nafrkáš tam suroviny ( všechny najednou ) zavřeš a jdeš na kutě, hrnec se o vše postará a ráno máš připravený oběd
>> Chrosel, 05. 02. 2015 09:54:55 za mě teda jo Oto, taky objednám, díky tobě a hlavně díky Pavlovi !
Praha - Vršovice
Chrosel 05.02.2015 11:17:19
>> SlavoK, 05. 02. 2015 10:52:42
Bezpracnost spočívá v tom, že tam ty věci nahážeš a jdeš od toho a přijdeš domů a je to hotové, když pečeš v troubě tak podlejváš, ubíráš tuk podle toho co děláš, když vaříš nenecháš to na plotně a neodejdeš od toho přinejmenším z bezpečnostních důvodů, a především tím jak se to dělá dlouho na nižší teplotě tak je i třeba tvrdé hovězí ( prý ) úžasně měkké.
Na netu je k tomu spousta fór stačí googlit, a tvůj dotaz je tam zodpovězen mnohokrát, lépe a erudovaněji od zkušených „pomaličů“.
A třeba s parním hrncem se to vůbec nedá chuťově srovnávat to je úplně jiná soutěž.
Postrizin
SlavoK 05.02.2015 11:18:46
>> Pohoda, 05. 02. 2015 11:12:12
Cize kdyz ty samy suroviny dam do jineho zpusobu vareni, tak nemusu jit spat protoze mam za 60minut hotovo… Hmmmm, no dobre chvalim moznost mit dalsi kram v kuchyni a podporit konzumni spolecnost at nam ta ekonomika nekrachne. :)
Praha - Vršovice
Chrosel 05.02.2015 11:19:02
Mimochodem, byl jsem značně skeptický takže jsem šel do skutečně základního modelu, který je ale jeden z největších na trhu a stojí cca 1200 Kč.
( nemám z toho provize )
Praha - Vršovice
Chrosel 05.02.2015 11:24:28
>> SlavoK, 05. 02. 2015 11:18:46
Tak brambory můžeš třeba fritovat a máš hranolky, nebo připravit šetrněji a mít zdravé chutné jídlo – přitom jde pořád o jedny a tytéž suroviny.
Aby to nevyznělo jak jsem nechtěl – nikoho tu nepřemlouvám ke koupi, jen celý život vařím doma já a tak jsem jako každá hospodyňka nadšený, když narazím na jakýkoli zlepšovák. A tohle je velký zlepšovák, ne nějaké tvarovátko na ředkvičky
Postrizin
SlavoK 05.02.2015 11:27:31
>> SlavoK, 05. 02. 2015 11:18:46
Jeste bych doplnil, ze moje trouba umi i napriklad teplotu 80C a zavrena pecici misa tak funguje stejne.
Ale jo, ekonomiku je potreba zivit, jinak bych si i ja musel koupit podstatne vecsi pozemek a zivit se zemedelstvim.
Postrizin
SlavoK 05.02.2015 11:30:02
>> Chrosel, 05. 02. 2015 11:19:02
Jo a abych nezapomel, tak me to uz docela laka. :)
Myslim to uplne vazne, jen uz nevim kam bych to dal…
pam65 05.02.2015 11:30:55
>> Chrosel, 05. 02. 2015 11:19:02
Ten máme taky. Kromě pohodlnosti bych zdůraznil zdravost (při těchto teplotách nevznikají žádné karcinogeny) a úspornost peněz (dají se doměka zpracovat poměrně levné ingradience). Prvním pokusem u nás byla jakási slepice v akci, zalila se vodou a přidala polévková zelenina. Potom z toho bylo:
- slepičí vývar,
- slepičí maso, které bylo měkoučké a opadávalo z kostí,
- omáčka alá svíčková, když se ta zelenina rozmixovala s trochou vývaru …, do ní jsme pak dali to slepičí maso
Bylo z toho strašně moc jídla asi za stovku. Protože děti studují, hodí se tyto větší dávky na nabalení na privát.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.