Co vaříte?
rudo 09.11.2014 20:01:42
>> Pohoda, 09. 11. 2014 19:09:59
ty mas ve sklepe i kuchynskej sporak?
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 14.11.2014 17:45:54
dnes na veceru palacinky/placky trocha inak
- 3 kopcove lyzice konopnej muky
- 2 vajcia
- 1 banan
- par lyzic struhaneho kokosu
- 1 lyzica kokosoveho oleja
vymiesat lyzickou a opiect na kokosovom oleji
konopna muka ma cca 50% vlakniny kedze je to mlete aj s obalom …takze to chce troska zvyku ale celkom to ide dole krkom
nabuduce to skusim na-slano s cesnakom a posypat syrom
edit> do not contain THC
Eulenspiegel 14.11.2014 18:00:56
http://www.youtube.com/watch?…
Tohle, and its real easy to do. Nejdrsnější fazole na světě.
Praha - Vršovice
Chrosel 14.11.2014 18:06:13
„Uvařil jsem si“ čtvrt bochníku chleba, 20 deka slaniny, Hermelín, cibuli, pálivou omáčku.
Příprava trvala asi dvě minuty, konzumace taky.
K tomu pivko.
Desert 14.11.2014 18:19:59
doběhl jsem, uvařil brambory , dal na ně máslo a kostku tvarohu, zapil půllitrem mléka, je to dobré, je to zdravé, ale něco bych snědl,
>> Chrosel ( Chromý osel ), 14. 11. 2014 18:06:13
chleba vařím zítra ráno,
Kateřina G. 14.11.2014 19:45:12
Mně moc chutnají smoothie, takže jsem si k večeři mixovala červenou řepu, špenátové listí, kiwi, vodu a grapefruitový džus. A abych toho neměla málo, tak jsem pekla pohankový fermentovaný chleba. :)
tinaB 15.11.2014 18:46:25
Dnes večer v penzionu bez kuchyňského koutu na kostičky nakrájených pět druhů sýrů, k tomu rýnský ryzlink
Žilina u Kladna
Pohoda 15.11.2014 19:08:58
Rybí placičky
Uvařit tresku ( výborný vývar jsem vypila ),tresku jsem s trochou vývaru rozmixovala, ale možná bude lepší příště nasekat ( dělala jsem poprvé ),aby v placičkách byly kousky, rýžová mouka, vejce, trocha oleje, kopr, česnek, sůl, pepř. Placičky péct na plechu, k tomu jsem přihodila na druhý plech zeleninu a společně upekla.
rudo 16.11.2014 21:15:05
ceresnova bublanina
z farmy som doniesol kopu ceresni take trpkaste kyslaste vselijake krizence belice x visne
sice fajne bezcukrove a preto aj bezcervikove a neodzobane ftakmi zrejme take boli kedysi skutocne ceresne pred tym ako nastupila sialena doba sliachtiaca na cukor
nicmenej bolo toho dost tak reku upecem bublaninu
do sucheho mixera kopec ovsakov trochu susenych klickov sol bicarb soda, skorica a trosku vanilkoveho cukru a namleta zmes LSA ( Linseeds, Sunflower seeds, Almonds = lan slnecnice mandle)
namixovana zmes s rozbitymi ovsakmi potom zmiesana s 3 vajcami trosku ryzoveho oleja a trochu A2 mlieka na rozriedenie
piekol som to na 120 asi 20 minut a potom som na vrcha natlacil vykostokovane ceresne, posypal este trosku skoricou a zlakla pokvaopkal medom z vrchu
piekol som to asi na 140 ani neviem ako dlho = mam rad velmi presne recepty
chutilo to ako nedopeceny chleba s polosurovymi ceresnami, hehe
dnes to este dopecem
Pavla T. 16.11.2014 22:40:36
>> rudo, 16. 11. 2014 21:15:05
Hele nemusíš vysvětlovat, že v těch třešních nebyl cukr klidně si dej
rudo 16.11.2014 23:03:20
>> Pavla T., 16. 11. 2014 22:40:36
tos nepochopila
ja chvalim niektore miestne farmy ze vysadzaju aj povodne dive odrody aj rozne zaujimave krizence
toto hnutie nabera po svete obratky a silu
ale je aj akysi vseobecny ceresnovy trend
naprikald na Tasmanii – co je ostrov aj stat
vyrubuju farmari jablonove sady a vysadzaju ceresne
este keby tak zacali aj bystricke slivky
myslym ze vsade po svete je akasi jablkova kriza aj vdaka antiruskym sankciam a v tom ta polska klasicka nelogika
České Budějovice
PaKo 16.11.2014 23:09:08
Dýňová sezóna v plném proudu
Minulý víkend jsem uvařil a posléze sám během 3 dnů zkonzumoval (u nás doma to nikdo nejí) 5 litrů dýňové polívky podle http://paleoblog1.wordpress.com/…-s-kurkumou/
A dnes pro změnu kotel dýňového kari podle http://www.celostnimedicina.cz/…ive-kari.htm. Na první ochutnání nic moc, ale pak jsem tomu nějak přišel na chuť a tu třetí misku jsem si prostě musel zakázat
Pavla T. 16.11.2014 23:14:48
>> PaKo, 16. 11. 2014 23:09:08
Dýňovou polévku miluju. Dělám ji tak, že nakrájím dýni (většinou Hokkaido), 10 min povařím v osolené vodě, rozmixuju tyčovým mixérem, přidám smetanu a nakládám jednu misku za druhou. To vám je tak straaašně dobré
České Budějovice
PaKo 16.11.2014 23:28:46
>> Pavla T., 16. 11. 2014 23:14:48
Já už asi 4 roky hledám ten ideální recept . Všechny předchozí byly dobrý, ale ne excelentní. Projevovalo se to tak, že už druhý den mi moc nejela (přitom já dokážu jíst jedno jídlo klidně týden a ještě se na něj těšit). Až jsem narazil na tenhle recept a myslím, že u něj pár let zůstanu.
Ale ta tvoje varianta má jedno velké plus, vypadá strašně jednoduše. Takže jí (snad ještě letos) prubnu. Díky!
rudo 16.11.2014 23:47:41
ja tekvicovku bez smotany
vzdy striedam rozne vnatky a zeleniny ktore k tomu pridavam nikdy to nie je cista tekvicovka
takze napriklad mrkva alebo cibula alebo por alebo petrzlen alebo rozne vnatky
nespolieham len na opakovanu chut tekvice
niekedy kmin niekedy chilli niekedy cesnak
moja zasada nemat recept a podlahnut momentalnej inspiracii a nalade pri vareni
az do nalozeneho taniera pridavam tuky napriklad maslo alebo kokosak alebo lecithin
Žilina u Kladna
Pohoda 17.11.2014 07:52:50
>> Pavla T., 16. 11. 2014 23:14:48 já tu dýni napřed opeču na cibulce, dál mám recept stejný, akorát přidávám kysanou smetanu, dnes jdu do toho, je to rychlovka
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 17.11.2014 09:12:39
cez vikend som okostoval kokosove mlieko a ta tucna chut ma dostala
dnes som ho skusal spravit z kokosu a vody …pomer 1:2, namocit do rana a rano vymixoval a poriadne pretlacil cez vreckovku …dost roboty a kopec spinavych riadov
chut podobna ako kupovane … menej sladka a aj menej tucne(na chut)
mnamka ale bolo ked som duzinu co ostala zmiesal s bananom a zalial zakysanym kozim mliekom …to bola chutovka!
Skritek Hugo 17.11.2014 11:32:31
Holky, delam dynovou polevku podobne jako Pavla, jen nejdriv lehce zapenim bilou cibuli, pak prihodim dyni nakrajenou na kusy, zaliju castecne vinem, castecne vyvarem (nebo vodou) v pomeru 1;2 a necham varit 15 – 20min. V prubehu osolim, opeprim, kdyz mam, prihodim petrzelovou nat ci bazalku, trosku oliv. oleje. Po uvareni rozmixuji do hladka a zamixuji jeste trohu bazalky. Po naliti na talir jeste kapnu trosku oliv. oleje a dozdobim nasekanou bazalkou ci petrzeli. Nam.
Desert 17.11.2014 14:06:26
>> skritek Hugo, 17. 11. 2014 11:32:31
dyňový olej?
Berenique 17.11.2014 14:27:18
Všechny krémové mixované polévky dělám bez smetany, max zahustím rýžovou moukou. Dýňovou- jen na kostky zpracuji dýni, povařím cca 15min. , okořením- sůl,kmín,muškátový oříšek, rozmixuju a podávám. Netřeba nic víc.
Skritek Hugo 17.11.2014 14:54:13
>> Desert, 17. 11. 2014 14:06:26
Stridam s olivovym, zalezi na chuti dyne. I kdyz pouzivam Hokkaido, tak stejne v posledni dobe jsme mela stesti na dyne vyrazne maslove. A pak to olivovy olej zjemni. Pokud je chut mene maslova, davam dynovy.
Jinak dynovy olej pouzivam hodne do salatu.
Skritek Hugo 17.11.2014 14:55:03
>> Pohoda, 15. 11. 2014 19:08:58
A jak dlouho a na jakou teplotu si to pekla? Rada vyzkousim
Žilina u Kladna
Pohoda 17.11.2014 16:24:38
>> skritek Hugo, 17. 11. 2014 14:55:03 pekla jsem na 180 st., ale jak dlouho, to fakt nevím, prostě do zlatova
Praha - Vršovice
Chrosel 19.11.2014 18:14:22
Teď jsem dovařil dobrou pizzu…příprava jednoduchá, zavolal jsem na damejidlo.cz a za 20 minut byla hotová
tinaB 19.11.2014 18:46:32
nakrájela jsem rajčata, papriky, otevřela konzervy se sardinkami, sledi a tresčími játry, rozdělila na talíře a přidala vejce uvařená natvrdo. K tomu domácí chléb ( z domácí pekárny ), grahamový se slunečnicovými a dýňovými semínky.
nick_Pavel 19.11.2014 18:48:14
Přátelé, celou sezonu se snažíme nějak udržovat a jíst tak, aby naše sportovní výkony za něco stály. Je ale po sezoně.........a tak jsem měl v pondělní svátek pečenou husičku se zelím a karlovarským knedlíčkem. Dnes jsem se nacpal guláškem v 5ti knedlíky a na zítra mám připravenýho na upečení králíka cibuláka na sádle podle receptu mojí babičky se šťouchaným bramborem. Do konce roku budu jíst a pít co chci a když vyběhnu, tak jedině na mísu. Dát se znovu do pořádku bude potom do března času dost:-P. Přeji všem hezký den a dobrému jídlu zvláště. Zdravím tímto všechny běžce a na jaře na startu nashledanou.
bjerndi 19.11.2014 19:51:09
>> nick_Pavel, 19. 11. 2014 18:48:14
a jakej důvod má člověk dobrovolně se ničit ? Maso každej den, to je snad už dávno překonanej mýtus …
Černé Voděrady
MartiNo 19.11.2014 20:02:34
>> bjerndi, 19. 11. 2014 19:51:09
někdo se ničí masem, někdo těstovinami, někdo obojím, a přesto všichni stále nezničeně běháme
EDIT: jo, co vařím… míchaná vajíčka ráno i večer, v poledne dušená zelenina a lovecký salám s hořčicí (lovečák jsem vyfásla co výslužku z víkendové megaoslavy 70 kamarádky, nějak se zkrmit musí…), k sváče okurkový salát a ke kafi kousek domácího kváskového chleba s máslem a medem. Jo a banán dopoledne. Ten stačilo umýt a oloupat, takové vaření mi jde
bjerndi 19.11.2014 20:06:45
>> MartiNo, 19. 11. 2014 20:02:34
no at si kazdej ji co chce, ale proste na me ten prispevek pusobi ve smyslu, ze ted nastava cas obzerstvi :D Nevidim jedinej duvod se tak chovat at uz v sezone nebo mimo ni cimz nechci tvrdit, ze vzdy je muj jidelnicek prikladnej. To opravdu neni, ale tomuto mysleni nerozumim
Černé Voděrady
MartiNo 19.11.2014 20:13:36
>> bjerndi, 19. 11. 2014 20:06:45
Sezonní běžec a sezonní jedlík, čemu na tom nerozumíš? Vypadá to, že mu dělá radost po Novém roce se znovu „dávat do pořádku“. To by si neužil, kdyby byl v richtiku pořád…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.