Co vaříte?
Skritek Hugo 27.03.2016 16:59:26
>> Desert, 27. 03. 2016 11:06:54
Tak ten je! Ale nevesel by se mi ma panvicku! Ja si ty sve pstrouzky vyfiletovala, zakapala citronem, posypala prave tim koprem a pekne na maslicku. K tomu cibule, cesnek, cuketa, osmahnout, zalit vinem, vyvarit, v prubehu jarni cibulku, petrzel, citronova stava, po vybareni vina kousek masla a zasypat kopr + petrzelka. Dobre to nylo, ne ze ne.
Jak vidis, chute jsou podobne, pstruh bez pripravy na masle, to snad ani neni pstruh. A tentokrat ani kuze nezbyla. Ja to teda nejim, ale manzel zvladne i z meho talire
aselle 27.03.2016 19:53:55
mátový čaj :D
jm1 27.03.2016 20:02:46
Mj. enoki
max39 27.03.2016 20:35:41
Dusene kuracie rezne na suchohriboch+rukolovy salat s nakladanymi susenymi paradajkami v olivovom oleji(doma robene).
MAX
Žilina u Kladna
Pohoda 28.03.2016 07:27:39
>> jm1, 27. 03. 2016 20:02:46
Vyrazil jsi do brněnských lesů, do Japonska, nebo do supermarketu ? jak jste je připravovali ?
rudo 28.03.2016 11:40:08
panvice c.1: ryzovy olej , cesnek, mrazeny spenat
panvice c.2: ryzovy olej, cibule repa mrkev, ginger-zazvor, a ruzne vnatky.
panvice c.3: zohriat kura vcera upecene
jm1 28.03.2016 17:34:12
>> Pohoda, 28. 03. 2016 07:27:39
Jako „asijskou zeleninovou prilohu“ k hovezimu
Desert 28.03.2016 18:49:31
>> jm1, 28. 03. 2016 17:34:12
vypadá to pěkně, skoro jako lysohlávka,
České Budějovice
PaKo 31.03.2016 21:12:08
Dnešní večeře:
Nejdřív jsem si vyrobil low carb palačinky z lučiny a vajíček podle http://lowcarblifestylecz.blogspot.cz/…lacinky.html (mimochodem díky Petrovi K. za odkaz na tyto stránky v jiném vlákně). Recept jsem si mírně upravil, vynechal jsem totiž stévii a skořici a naopak přidal trochu mandlového mléka a špetku soli. Tedy žádná mouka! Z výsledku jsem nadšen , dokonce jdou obracet geniálním tygřím nadhozem .
Ale to nebylo všechno. Pak jsem si vyrobil náplň ze špenátu, ricoty, grany, vajíček, granulovaného česneku a přepuštěného másla. Tou jsem palačinky naplnil, zatočil je, seštosoval do pekáčku a zalil směsí mandlového mléka s pecorinem (grana totiž došla). Navrch jsem nastrouhal trochu muškátového oříšku, protože jsem ho zapomněl dát do náplně, a pokrájel trochu másla.
A šup na půl hodinky do trouby zapéct. Moc jsem si pochutnal a už se těším, jak budu s tímto modelem experimentovat dál … těch náplní, co se nabízí … už teď se mi sbíhají sliny.
Desert 31.03.2016 23:13:15
>> PaKo, 31. 03. 2016 21:12:08
divné je, že se necháš oblbnout, že použítí mléka patří do lowcarb, mléko obsahuje cukr laktozu =galaktoza +glukoza,
České Budějovice
PaKo 01.04.2016 06:50:56
>> Desert, 31. 03. 2016 23:13:15
Tak tohle náhodou vím , nicméně:
- do těch palačinek jsem použil mléko mandlové (mandle, voda)
- obecně chápu NSS jako LOW carb, nikoliv NO carb, takže těch pár gramů, co je v sýrech není podle mě v rozporu.
Takže si myslím, že až tak zase oblbnutej nejsem. Jinak bych se totiž musel živit jen sádlem, kokosákem, máslem (přepuštěným) a semínky a ořechy, a to ještě jen některými. Ale to bych časem asi zhynul žalem…
Žilina u Kladna
Pohoda 01.04.2016 07:10:46
Dostala jsem tibetskou houbu a začala jsem popíjet kefír , fantastická chuť s kupovaným kefírem nesrovnatelná…
>> Desert, 31. 03. 2016 23:13:15 bonus : houba se krmí laktózou
Pako to vypadá velmi dobře, díky za inspiraci !!
Desert 01.04.2016 07:35:55
>> PaKo, 01. 04. 2016 06:50:56
jj máš to vychytané, zatím žalem nehyň
>> Pohoda, 01. 04. 2016 07:10:46
co to máš za houbu?
Žilina u Kladna
Pohoda 01.04.2016 08:11:20
Brutto 01.04.2016 08:15:08
>> Pohoda, 01. 04. 2016 08:11:20
Mam ju tiez, uz viac ako rok mi naziva v pohari a dari sa jej a aj mojej crevnej flore :)
rudo 01.04.2016 08:48:50
>> Pohoda, 01. 04. 2016 08:11:20
>> Brutto, 01. 04. 2016 08:15:08
mal by som aj ja ist do Tibetu pre jednu a zacat.
dik za inspiraciu
Bratislava
ivan99 01.04.2016 10:25:33
>> Brutto, 01. 04. 2016 08:15:08
Uz davnejsie, ked toho bolo vela skusal som z toho spravit tvaroh. Nepodarilo sa – hoci moja zena toho v minulosti spravila vela ( zo stantarneho). Brutto, mas to overene v praxi ?
Desert 01.04.2016 10:49:05
>> rudo, 01. 04. 2016 08:48:50
no kdyby jsi se pořád neplácal na ještědu, dyl by jsi už dávno s houbou zpátky,
rudo 01.04.2016 11:11:38
slepaciu polievku
hrnec voda sliepka cibula chilli cierne korenie por mrkvy petrzlenove korene sol listy kelu (federalnej kapusty)
a zvlast v hrnicku som predvaril a dosypal do velkeho:
krupp essen = jezte koupy
Desert 01.04.2016 11:32:43
>> rudo, 01. 04. 2016 11:11:38
když už tam máš ty kroupy, chtělo by to hrách a pořádný kus slaniny,
rudo 01.04.2016 11:38:46
>> Desert, 01. 04. 2016 11:32:43
poradnej kus slaniny je v lednici, byl kilo za 70 a hrach je mrazenej v mrazaku porad, bez hrachu ani ranu
Brutto 01.04.2016 14:15:45
>> ivan99, 01. 04. 2016 10:25:33
Tvaroh z kefiru? Tak tom som este ani nepocul, nieto este skusal :) Teoreticky by to malo byt mozne, ale ktovie ako sa to „mlieko“ sprava ked uz zkefirovatie. Ked strati vacsinu laktozy, mozno strati aj schopnost stvarohovatiet :)
rudo 01.04.2016 14:23:51
sa nakonec dostaneme k tomu ftipu, jak dosli dve turistky na salas, prave v tej chvily
České Budějovice
PaKo 01.04.2016 15:46:08
>> Desert, 01. 04. 2016 07:35:55
To jsem rád, už jsem měl strach, že mě budeš držet na kořínkách
>> Pohoda, 01. 04. 2016 08:11:20
I já díky za inspiraci s houbou, už jsem ji začal shánět.
>> ivan99, 01. 04. 2016 10:25:33 V tom odkazu od Pohody je i výrobní postup na tvaroh.
aselle 01.04.2016 16:47:04
>> Pohoda, 01. 04. 2016 08:11:20
nezkoušela jsi udělat kefír ze sojového mléka? Zajímalo by mě, jestli by to šlo.
gilwen77 01.04.2016 18:27:08
>> PaKo, 01. 04. 2016 15:46:08
Připojuji se k díkům. Na pondělí mám houbičku zamluvenou k vyzvednutí.
Tak schválně komu z nás déle přežije
Brutto 01.04.2016 19:19:38
>> aselle, 01. 04. 2016 16:47:04
Urcite nejde. Na kefir jebtreba laktozu. Zivocisne mlieko je nutne.
Žilina u Kladna
Pohoda 02.04.2016 06:52:05
>> aselle, 01. 04. 2016 16:47:04
Někde jsem tuším četla, že to sice zkvasí, ale jen jednou, při opakovaném kvašení houba už neroste ( nemá z čeho v rostlinných mlékách není laktóza, jak píše Brutto ).
>> Brutto, 01. 04. 2016 19:19:38
zkoušel jsi zalít šlehačkou ? prý chutná jako mascarpone ( nutné ale vykapat, aby se zvýšil obsah sušiny ).
Taky se těším na léto, budu vyrábět kefírové nanuky .
aselle 02.04.2016 09:11:31
>> Brutto, 01. 04. 2016 19:19:38
>> Pohoda, 02. 04. 2016 06:52:05
ok, děkuji za odpověď :) tak veganský kefír zase nebude :D
rudo 02.04.2016 09:51:11
keby Darwin planoval aby ludia boli vegani, tak ako zliezol zo stromu a zacal evolucionovat niektore opice na kravy a kozy nebol by im geneticky zmanipuloval vyvoj vemien a mliecnu nadvyrobu
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.