Co vaříte?
rudo 14.05.2016 21:28:49
polievka na krv
hrnec, voda, najemno nastruhana cvikla (cervena repa), nasekana zihlava (kopriva), nasekane pupavove listy (pampeliska), zazvor, cesnak.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 06.06.2016 18:55:57
>> oblivion, 11. 05. 2016 21:53:13
Odvolávám, co jsem slíbil. Další díl – variace na téma dekadence:
Složení:
- korpus: opět 2× kakao, 1× raktyník, 1× šípek, 1× voda
- náplň: mletý strouhaný kokos (ano: strouhaný, pak mletý)
- zdobení: odkapané mačkané borůvky, nakládané mango
Pozor, mletý kokos je zatraceně sladký!
České Budějovice
PaKo 06.06.2016 21:21:55
>> oblivion, 06. 06. 2016 18:55:57
K fotkám nemám slov, zase mi spadla brada… a i slina ukápla .
Ohledně toho kokosu, už jsme to kdysi řešili… jak je možný, že strouhaný kokos je subjektivně sladší než chipsy? A není to tím, že by tam bylo něco z výroby… protože když rozmixuju chipsy na kaši, jsou prostě sladší.
Nepřišel jsi v mezičase na nějaké vysvětlení?
Žilina u Kladna
Pohoda 07.06.2016 09:54:32
>> oblivion, 06. 06. 2016 18:55:57
skvělé !! vypadá to luxusně a určitě to i tak chutná !!
České Budějovice
PaKo 08.06.2016 20:37:10
Tak jsem se dnes, inspirován Koko na menudomu.cz, pustil do lotrinského quiche. Akorát místo klasické mouky jsem do těsta použil jáhlovou a pohankovou. Uhňácat to šlo, těsto teď odpočívá v lednici, zítra pokračujeme.
A na sobotu se chystá velká jahodová výprava, už se těším. Krátkodobě přešaltuju na vitariánství a mám v plánu alespoň 3 čistě strawberry days … no tak dobře, dnes jsem nacpal ledničku 40% šlehačkou a 30% zakysanou smetanou . Vždy připraven!
Brno
Petr Kaňovský 09.06.2016 21:49:35
Tak složitě, jako Karel, bych nikdy uvařit nedokázal, úžasné!
Zůstávám u velmi jednoduchých jídel, dnes večer opečené brambory se sýrem, rajčetem, okurky a pažitkou, moc dobré. Dnes jsem přitom udělal výjimku a uvařil brambory, většinou se mi nechce tak dlouho čekat.
Jinak využiji tohoto vlákna k „postěžování si“, protože se mi už opakovaně stalo, že přestali prodávat mnou aktuálně nejoblíbenější jídla. Třeba loni to byla úžasná mrkvová polévka v kampusu, letos pak třeba fritadela s párkem.
runtachykard72 14.06.2016 20:50:38
Dnes na obed 1,5l (čerstvo natrhane rozmix čerešňe)čerešnovej šťávy s 5 PL weider proteinu lemon curd.
Tych čerešní máme hodne a je mi ľúto nechat go zhniť :-/
Žilina u Kladna
Pohoda 15.06.2016 07:14:07
>> runtachykard72, 14. 06. 2016 20:50:38
děláš dobře , spooousta antioxidantů a příznivý vliv na kosterní soustavu ( protizánětlivý účinek ), následně i krásné pročištění organismu
rudo 15.06.2016 09:27:58
hovezi jazyk v tlakovem hrnci + cibule koreni sul
gilwen77 15.06.2016 09:30:16
>> rudo, 15. 06. 2016 09:27:58
Koukám, že s tou 69 nedáš pokoj ani při vaření.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 18.06.2016 12:05:33
Limonáda – nechte chvíli louhovat:
- černý bez (květ)
- šípkovou růži (květ)
- kostival (květ)
- meduňku (list)
hombre_71 19.06.2016 09:28:25
Právě mi tu syčí tlakáč a v něm.......UZENÉ KOLENO
rudo 19.06.2016 10:02:02
se mi vcera zatrasla ruka s cernym peprem do zeleniny, ale uz jsem to ted hrdinsky dojedl
Žilina u Kladna
Pohoda 23.07.2016 08:24:42
Domácí kokosové mléko
1 hrnek strouhaného kokosu, 2 hrnky vlažné vody, špetka soli
Bez máčení kokosu mixovat 4 min, pak scedit, ( do 2 dnů spotřebovat, uchovávat v lednici ).Rychlé, levné .
Zbytek kokosu přidat do kaše, smoothies.
Arnhem
Janka86 03.08.2016 21:02:41
já dnes vařila Andaluzkou polévku:
250g salámu chorizo ( vegetariáni vynechají) 1 velká cibule 3 různobarevné papriky 1 malý lilek 800g sterilizovaného žlutého hrášku 3 velká rajčata 0,5l rajčatového protlaku 3 bujonové (bio zeleninové) kostky římský kmín podle chuti 2l vody sůl, pepř podle chuti
bez tuku osmahnout v hrnci chorizo, až se zpotí přidat cibuli, posléze zbytek na kostičky nakrájené zeleniny a hrášek. zalít rajčatovým protlakem, přidat vodu, bujónové kostky, sůl, pepř, římský kmín. Povařit do změknutí zeleniny… Dobrou chuť!
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 03.08.2016 22:12:54
>> Janka86, 03. 08. 2016 21:02:41 Inspiroval som sa a kuchtim nieco podobne …salam na kocky na olivovovom,hodne, cibula,cesnak,zemiaky,vela cvikly,kalerab, cuketa,rajčina,paprika…z každého trocha a na kocky…sol,korenie, na koniec dam bazalku …este kupim nejaky syr al tvaroh…to bude zajtra mnamka
Klokan75 04.08.2016 11:00:52
Dneska mám teplou vodu a zapíjet ji budu studenou
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 27.08.2016 19:34:08
dnes po tempo behu ktorý moc nevyšiel(31km v tom 3×6~4:25)… som dostal neuveritelnu chuť na protein
Domov som doklusal slusne rozbity …vajcia sa minuli a aj tak som mal chuť na nieco sladké …po rýchlej sprche som dopajdal do posilky a kúpil mnamkovy tiramisu 85% protein …doma davku 25g zamiesal do cca 200g bieleho jogurtu …nasypal ovsaky a goji…fakt dobre. Regenerácia bleskurychla …a poobede som si super zaplaval, kým decka vyvádzali v malom bazene.
Navecer este jedna davka proteinu s jogurtom
PROFESIONÁL 27.08.2016 20:30:34
Ve středu kynute knedliky s jahodami na oběd až 10 kousku po tvrdem běžeckem treninku.Dnes běh na pohodu 21 600 metru tempo 4:15 dost velke vedro už dopoledne běh na ovalu zítra rano běh v terenu i kopce skusim dat aspoň 30 km tempo 4:30.
rudo 28.08.2016 06:24:07
fazulovica s klobasou, je v tom hodne cervenej repy
gilwen77 28.08.2016 07:00:55
>> Klokan75, 04. 08. 2016 11:00:52
^2
… fazulovica s klobásou … Hmmm, to vypadá jako příprava na krátké, výbušné běhy.
rudo 02.09.2016 20:27:07
http://www.msn.com/…l/ar-AAineBI?…
porozmyslam
Brutto 22.09.2016 14:35:14
Taaaak, zimny nakup ukonceny: 5 kg bryndze, 10 kg cucoriedok, 5 kg brusnic a z konca jari este zostatok, cca 10 kg jahodovej drene – to by mi malo ako-tak vystacit do jari 2017, ked zacne nova bryndza :) Buducu sobotu idem nakladat novu kapustu. Este v decembri narobit klobasy a slaninu a dajako prezijeme :)
Radoslav G. alias
Vincent
24.09.2016 20:56:27
>> Brutto, 22. 09. 2016 14:35:14
fuuha, zaujímavá informácia, bryndza … zmrazuješ ? vydrží dlhšie ? A kupil také množstvo kde ? Lebo to bežne v obchode asi ani nemajú vyložené :D
Brutto 25.09.2016 08:42:32
>> vincent_vega, 24. 09. 2016 20:56:27
Takero vacsie mnozstvo vacsinou beriem na salasi, ale nemaju s tym problem aj v tych vselijakych stankoch s pravou bryndzou. Nasackujem po 100 g a hodim do mraznicky. Vydrzi v rovnakej kvalite aj rok :)
Žilina u Kladna
Pohoda 29.01.2017 10:43:05
Včera jsem zkusila semínkový, krekrový chleba.
Bohužel jsem nic nevážila, sypala jsem to do mísy od oka, t.j., co dům dal ale bylo toho na tři plechy + ještě zbylo na placičky. Mísa měla průměr 25cm a hluboká byla 10cm. Semínek v suchém stavu bylo asi 3/4 mísy.Je možné různě obměňovat, co zrovna máte doma.Původně jsem to vyráběla v sušičce, ale spotřeba je u nás tak veliká, že suším v troubě na plechu při 50–80st. Není to tedy raw, ale zas tak to neřeším.
sezam, mák,slunečnice,pohanka, dýně, ořechy a lněné semínko, zalít studenou vodou a nechat bobtnat ( nejméně 2h, lze i přes noc ). Potom, tak 3/4 obsahu promixovat, zbytek nechat v semínkách. Osolím, okmínuju,lze přidat i česnek, rozetřu na pečící papír ( vrstva asi 1cm ) a suším. 8–12h podle teploty a výšky těsta. Občas otevřu troubu, abych vypustila vlhkost. Po usušení rozlámu na nepravidelné kousky a uložím do plechové, nebo umělohmotné krabice s víkem. Nevím jak dlouho vydrží, protože u nás se do druhého dne sežere .
do zbytku těsta jsem přidala vajíčko a hrašku a smažila placičky, famózní jako příloha k masu, nebo jen k zelenině.
Dobrou chuť !!
Skritek Hugo 31.01.2017 21:27:09
>> Pohoda, 29. 01. 2017 10:43:05
To vypada vyborne. Vyzkousim. Prosim te, ty placicky smazis jako treba bramboraky? Ja delam cuketove placky, ale na elektrickem grilu a krom jednohi potreni nepouzivam olej. Tak zda to bude vadit?
Alena77 31.01.2017 22:26:17
Já jsem dnes měla chut na těstovinový salát. Do těstovin jsem dala, hrášek, celer, mrkev a surami tyčinky, trochu majolky a oliv oleje. Fakt to bylo dobrý : )
Žilina u Kladna
Pohoda 01.02.2017 06:17:42
>> Skritek Hugo, 31. 01. 2017 21:27:09
Ano, ale jen asi na lžíci oleje , podle mě lze dát více i méně, lze klidně i bez (tuk je v semínkách ). A do placek je dobré dát česnek, nebo nějaké výraznější koření, v létě bylinky. Ale ten sušený, pracnější chleba je lepší . Tak ať se dílo podaří !
rudo 01.02.2017 08:40:50
>> Pohoda, 01. 02. 2017 06:17:42
cesnak a majoranka, potom zjem vsetko
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.