Co vaříte?
gilwen77 23.01.2016 12:52:36
>> rudo, 23. 01. 2016 07:31:56
^
Tvůj comeback je ještě lepší, než jsem doufala.
.
>> jm1, 20. 01. 2016 18:17:41
Šmarjájozef ty máš ale seznam! Jaromírem, netvrď že jsi takový měkkýš.
.
A abych nebyla OT. Nic. Ale něco bych měla, děti mi tu řvou hlady. Takže zelené fazolky,rajčata, filé, kysaná smetana. Postupně na jedné pánvi, bez oleje, žádný spaní s jídlem, uvařit chutně a rychle.
jm1 23.01.2016 18:04:18
>> gilwen77, 23. 01. 2016 12:52:36
Dnešní návštěva dostane varováni : 1, 2, 4, 8, 14 (a ve vině 12)
Arnhem
Janka86 23.01.2016 18:29:37
Tak ja dneska na vecu udelala kremove penne (testoviny)
Takze na 4 dietni porce nebo 2 normalni:
- 250g uvarenych testovin
- 250g cherry rajcat na polovic nakrajet
- 250g mascarpone
- 2 chilli papricky na drobno nakrajet
- 50g strouhaneho syra
- 200g sunky na kosticky
Vse smichat, posypat syrem a na 10min dat zapect do trouby
jako prilohu podavam mix zeleninovy salat a sklenku bileho bio vina sauvignon blanc
edit: Jako desert jsem mela susene datle plnene smetanovym syrem a obalenem v platku anglicke slaniny. Hezky ohrate na 30s v mikrovlne je to nepopsatelny gurmansky zazitek… (toto ale neni moc dietni ale zitra to vybeham )
runtachykard72 28.01.2016 14:58:54
Dnes kočonina od maminky,t.j. veprove kožky+maso stuhnute vo vyvare so zeleninou.pochopitelne bez peciv.Jedna z mála veci,ktore nie jem,ale žeriem
Synephrin musi počkať
runtachykard72 28.01.2016 15:14:48
>> runtachykard72, 28. 01. 2016 14:58:54
Mamička moc chce,aby som zasa vyzeral zdravo(92kg),tak mi pravidelne dodava kontraband vo forme vyrobkov z vepra,t.j domacu masť(šmalec),slaninu(špek),oškvarky etc…ma podozrenie,ze to niekomu dávam(naopak chudnem).Vravím jej,ze to jem takmer bez pečiva…nic jej to nehovorí,trvá na svojom. je to stará škola
Nedavno sa ako duchodce-ucila nanovo piecť-tentokrat tzv zdrave kolace.tie pôvodne uz sme so segrou nechceli..
rudo 29.01.2016 11:50:47
>> runtachykard72, 28. 01. 2016 14:58:54
kočonina
to je nieco ako huspenina ? tam isli zo svine aj achilovky a cele paprcky
runtachykard72 29.01.2016 12:14:18
Nie je to tlačenka(analogia,je tam omnoho viac stuž,kvalit vyvaru),zalieva sa to do napr. taniera,koža je stuzovadlo.maso dla vlastneho vyberu-kolena ideal,šlachy kožky i kvalitu.Varí sa to 5hodin,s rôznymi druhmi zeleniny+mleta paprika…tak nejak..
runtachykard72 29.01.2016 12:18:17
>> runtachykard72, 29. 01. 2016 12:14:18
Vari sa vo velkom kotle,velke mnozstva na miernom ohni
rudo 29.01.2016 13:01:52
ten SULC vyzera ako huspenina (bratislavsky nazov)
ono to bude vsetko to iste
Brutto 29.01.2016 13:12:09
Mnam, huspeninu davam casto. Momentalne mam uvareny za kotol danielej :)
Berenique 29.01.2016 14:01:26
Dnes špenát s hoooodně česnekem a zahuštěný kuskusem.
rudo 29.01.2016 21:20:44
ten rosol z huspeniny, co je ten vyvar z kosti sliach a koze, prave je zaklad vyzivy pre nase vlastne klby kosti a slachy.
sa to predpisuje ako liek prave na tieto problemy
a cinska verzia (hnusna chut) sa predpisuje napriklad aj po porode na zotavenie tela a hlavne na zvysenu tvorbu mlieka
České Budějovice
PaKo 30.01.2016 17:59:36
Dnešní eintopf: 4 cibule, 2 chilli papričky, 2 mrkve, 3 kořenové petržele, 3 klacky řapíkatého celeru a kousek celeru kořene. Krátce orestovat, přidat česnek, čerstvě namíchané curry, koriandr a tamari. K tomu jako příloha 1 kg blanšírované brokolice a rozmražený hrášek. A navrch 150 g bryndzy. Půlka k obědu, zbytek k večeři. Žádná hoch gastronomie, ale bylo to dobrý a bylo toho hodně. Určitě přes 2 kg odhaduju
Brutto 30.01.2016 19:20:06
Tak ja dnes opacny extrem – 5 kuskov raznici, na palickach nastokany jelen,slanina (vlastna vyroba), klobasa(detto), cibula, zavarana kapia a az jeden zemiak, ktory mi vystacil na vsetkych 5 palic hehe :))). Ale tak aj bielkoviny treba ze ano :)
rudo 30.01.2016 21:34:11
>> Brutto, 30. 01. 2016 19:20:06
ked budes zase varit, mozem prist ?
keby som nebol na dievcata, poziadal by som ta o ruku
runtachykard72 30.01.2016 23:17:56
>> Brutto, 30. 01. 2016 19:20:06
Jelen je domáci(vlastny chov domestic)tiež?
Jelena som dusil v tlak hrnci 2tyždne naspať(v rodine dost polovníkov),avšak furt to nechcem(vačšinou si divinu posúvame)…mam ..jemne povedane respect..svalovec a taak.Posledne mi segra posunula-ona to vôbec nechce :-/ ..u nas to jednoducho nejde
Brutto 31.01.2016 08:07:58
>> rudo, 30. 01. 2016 21:34:11
Jasne kedykolvek, varim skoro kazdy den :)))
Brutto 31.01.2016 08:11:22
>> runtachykard72, 30. 01. 2016 23:17:56
By si neveril ale takmer domaci hehe. No konkretne jelenica, nie jelen. Taktiez mam polovicu rodiny polovnikov, na moje stastie ani jeden z nich divinu neje, takze vsetko konci u mna, casto nestiham. Divina je u nas na stole kazdy tyzden :))) U mna prevlada pocit z toho, ze to je najcistejsie maso nad obavou zo svalovca a podobne (ten moze byt tusim len v diviakovi, okrem toho vzdy idu vzorky na kontrolu).
Žilina u Kladna
Pohoda 21.02.2016 11:20:24
včera jsem " pekla " chleba
množství je jen od oka, co dům dal, ale výsledek je vynikající !!
pohanka, sezam, chia, slunečnice, lněné semínko namočit na 4 hodiny ( zalít vodou, aby to bylo potopené ). Potom rozmixovat tyčákem na kaši, osolit, kmín a česnek. Sušit v sušičce na ovoce ( nastříhat kola z pečícího papíru, na to napatlat hmotu, ne moc tlustou vrstvu ). Sušení trvá přibližně ( podle tloušťky) 12–14 hodin. Musí to být dokonale suché, v sušičce se to ještě obrátí, aby došlo k důkladnému prosušení. Po usušení se rozláme a jí jen tak samotné, nebo se něčím dobrým namaže. Mňam
Skritek Hugo 21.02.2016 19:37:12
*>> Pohoda
V patek jsem vyuzila vzpominky na tvou vynikajici dynovou polevku. Vzala jsem cibulii a cesnek, nechala v oleji zatahnout, prihodila na ctvrtky rozrezane 3mrkve, 2 mensi cukety nakrajene na kusy, asi 5 rajcat, zalila troskou vyvaru, opeprila a nechala asi 15min varit. Pak jsem rozmixovala, dolila kokosove mleko a jeste asi 1–2min povarila. Bylo to takove ve stylu vareni pejska a kocicky, ale chut vyborna, kokosove mleko to pekne vytahlo, proste nam. Na taliri jsem jeste posypala listovou petrzelkou a jen jsme mlaskali.
Dnes k veceri turecky menemen – neco jako nase leco. Nekdo zaprasuje moukou, tu ja ani nemam doma, takze same zdrave veci – zlute, cervene i zelene papriky, cibule, rajcata a vajicka, posypano listovou petrzelkou. Vecere jedna basen .
Žilina u Kladna
Pohoda 23.02.2016 07:59:11
>> Skritek Hugo, 21. 02. 2016 19:37:12
zkusím, to vypadá zajímavě
Alena77 23.02.2016 14:09:22
Ahoj, já jsem v rámci probiotik po antibiotikách nasadila týden poctivé zelnačky. Akorát jsem tam dala moc klobásy. Tak pro příště- mín klobásy, víc zelí!
Brutto 23.02.2016 14:21:01
>> Alena77, 23. 02. 2016 14:09:22
Blbost. Klobasy nikdy nie je dost :)))
Alena77 23.02.2016 15:21:10
Normálně bych souhlasila, ale v rámci zdravého stravování mi s tou uzeninou ujela ruka : )
tinaB 23.02.2016 17:16:30
>> Alena77, 23. 02. 2016 15:21:10
strava má být vyvážená, takže – půl na půl
Praha
EvženGe 23.02.2016 17:43:35
>> tinaB, 23. 02. 2016 17:16:30
A má to být půl listu zelí na půl prasete nebo půl miniklobásky na půl hektaru zelí?
runtachykard72 23.02.2016 19:27:27
Dnes kokosovy cake tj. kokosove mlieko,kokosovy olej,kokos.a veeela proteinu,horkou cokoladou 80 pro-nepolievam.
Arnhem
Janka86 23.02.2016 20:09:13
To ja mam dneska opekane brambory se zelenym chrestem, kapari a olivami a posypane goudou
edit: ted koukam, ze v tescu stoji zeleny chrest zavarenina, cista hmotnost 190g 115kc…to jsou zlodeji, zde stoji cerstvy chrest 350g 3eura a stejna zavarenina 1.69eur…no ale Holandsko je chrestova velmoc…ja zeleny chrest proste miluji…
tinaB 23.02.2016 21:56:12
>> EvženGe, 23. 02. 2016 17:43:35
Ááá, připomněl jsi mi dětská léta aneb co je těžší, kilo peří nebo kilo železa
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.