Tato sobota - Praha - Kralupy n.Vlt - Praha
Praha
štěpán_1981 17.12.2008 08:23:03
Ahoj,
já se sobotou na 99% počítám, budu si ale muset vyzvednout něco na poště kde mají do 13:00, takže pro mě opět ideální hodně brzo, třeba od osmi do desíti nebo tak nějak.
Já jsem měl útlum v listopadu, teď jsem už zase rozběhanej. Pokračuju v lámání „rekordů“, minulou sobotu jsem uběhl cvičnou desítku za 44:26, a to jsem poslední 3km přidal až na cca 4:15 a bylo to celkem OK, takže jsem se evidentně flákal, mohlo to být určitě ještě tak o minutu lepší : ). V neděli jsem si pak ráno zaběhl 21km (první běh nad 15km po maratonu), do včerejška jsem ten víkend ještě cítil v nohách.
Praha 4
jirka.strang 28.12.2008 17:37:02
Ahoj všichni, omlouvám se, ale vzhledem k tomu, že jsem od včerejška dvojnásobný taťka, tak na nějakou dobu budu muset na dlouhé běhy zapomenout ( bojím se že i na ty krátké:( ) tak si užívejte pěkného počasí a nechte mě tloustnout ! :))))))
Jirka
Praha
štěpán_1981 28.12.2008 18:38:34
ahoj Jirko,
tak to je super zpráva, gratuluju !!!
Kralupy n. Vltavou
Simir 08.01.2009 15:30:28
Ahoj po dlouhé době.
Předně, velká gratulace, Jirko. Přeji celé tvojí rodině jen to nej! ;)
A na ostatní mám dotaz. Jak to teď vypadá od zoologické směrem na Klecánky, aspoň teda než začínají šutry. Cesta je posolená? Nebo tam leží sníh? Běhám teď všechno v krosových botách – na sněhu ideální, ale na tvrdém nic moc. Jinak jsem v pondělí běžel přes Stromovku a potkal jsem spoustu běžkařů :P To jsem opravdu nečekal.
Tenhle víkend jsem na horách, ale další bych nějaký výběh podniknul.
Štěpán: Tady máš odkaz na [url=http://kbelska10.palestra.cz/2009/index.htm]Kbelskou desítku[/url] 7.března. Pokud budu v Praze, tak bych šel. Mám to z Letňan kousek.
Praha 4
jirka.strang 21.01.2009 19:38:36
Zdar, ne, že bych tam v poslední řadě byl, ale naposledy jsem běžel po horkém( čerstvě položeném ) asvaltu od ZOO, tak že počítej s ušlapaným sněhem, nebo břečkou:)
A dík za gratulaci…zatím si moc nezaběhám, spím tak 3 hod denně…no nemám na to moc sílu:))
Kralupy n. Vltavou
Simir 16.02.2009 12:57:20
otvírám opět debatu… dáme zase nějaký výběh? Já bych měl první a na dlouho jedinou možnost o víkendu 28.2.-1.3. (ideálně v neděli). Jinak to mám pořád nějak rozlítané až do konce března kdy jdu 1/2M PIM.
to Štěpán: V jiném vlákně jsem chytil informaci, že dneska najíždíš na 12-týdenní tréninkový plán na maratón. To jdeš podle P.Báběráda? Na 3:30? Já bych se ho chtěl taky aspoň trochu držet, resp. něco vycucnu a trochu překombinuju ;) Musím se ale nejdřív dostat na vyšší kilometráž. Od začátku roku to bylo nějaké slabší a až minulý týden jsem odběhal co jsem chtěl – cca 50km. Dost silně uvažuju, že začnu psát tréninkový deník do blogu, když se dokopu :P V rámci přípravy bych si chtěl dát desítku. Bohužel se vždycky o víkendu běží někde jinde, než se zrovna budu nacházet, tak to budu muset zmastit nějakým sólo testem. A ještě mě napadlo, jestli se nedomluvíme na nějaký večerní výběh přes týden ve Stromovce. Pondělí, středa? Do kdy děláš?
Praha
štěpán_1981 16.02.2009 15:45:37
Ahoj,
no jo, začal jsem, je to ten na 3:30. V lednu jsem kvůli práci taky prakticky neběhal, už mi to chybělo : )
Akorát jsem předminulý víkend udělal školáckou chybu – uběhl jsem si 25km (prakticky po měsíci neběhání, měl jsem hroznou chuť běžet), z toho 7km á 4:20m (čistá euforie z pohybu :)). Druhej den jsem cítil vaz na vnější straně levého kolene, nic výjimečnýho, ale cítil. Pak jsem se k běhání zase chvíli nedostal, vyběhl jsem až po týdnu asi 10km a ozvalo se to znovu. Po včerejších 8km zase. Při chození, ale ani při squashi o tom nevím, ale když doběhnu, tak to zase cítím. Nevím co mám teď dělat – jestli to nechat třeba 14 dní úplně v klidu (což se mi nechce), nebo to zkusit 10–14 dní nehrotit (tj. neběhat tempa a spíš si naklusat objemy). Asi zkusím pomaleji běhat (tempa kdyžtak přesunu na 3. a 4. týden) a když se to bude stupňovat, tak to stopnu.
Večerní výběh klidně můžem dát, já se přizpůsobím, byl bych schopnej bejt u Stromovky v 19:00, pokud nebude v práci něco urgent. Akorát tenhle týden mám už plný, musim odehrát ligu do squashe. Tak nějak příští týden se zkusíme navečer domluvit ? Jinak toho 01.03. zatím nevím, mám pocit že 28.02. jsme s přítelkyní u kamarádů v Krči, asi tam budeme spát, takže by to šlo až odpoledne…
Tak se ještě domluvíme a ať ti to běhá.
Praha 4
jirka.strang 17.02.2009 13:44:42
Zdar pánové, jak tak koukám na vaše tempa, nestačím se divit:))))))) No štěpáne, jestli si to dáváš za 4:20, tak doufám, že tě tak rok nepotkám.....asi bych neměl moc času pokecat:))))…no co, ale zas určitě líp přebaluju, haha.
No běhám tak 2× za 14 dnů, ale protože je venku hnus, zas tak moc mě to neštve......až bude hezky, tak se k nám ( třeba na kilák ) připojím.
mějte se
Jirka
Praha
štěpán_1981 17.02.2009 14:01:16
Jirko, těch kiláků po 4:20 nebylo 25, ale jen 7 : )))
Kralupy n. Vltavou
Simir 19.02.2009 15:59:23
[quote=štěpán_1981]Nevím co mám teď dělat – jestli to nechat třeba 14 dní úplně v klidu (což se mi nechce), nebo to zkusit 10–14 dní nehrotit (tj. neběhat tempa a spíš si naklusat objemy). Asi zkusím pomaleji běhat (tempa kdyžtak přesunu na 3. a 4. týden) a když se to bude stupňovat, tak to stopnu.[/quote] Jak říkáš, zkusit to pomalu a když ne tak vyklidnit úplně.
[quote=štěpán_1981]Večerní výběh klidně můžem dát, já se přizpůsobím, byl bych schopnej bejt u Stromovky v 19:00, pokud nebude v práci něco urgent. Akorát tenhle týden mám už plný, musim odehrát ligu do squashe. Tak nějak příští týden se zkusíme navečer domluvit ? Jinak toho 01.03. zatím nevím, mám pocit že 28.02. jsme s přítelkyní u kamarádů v Krči, asi tam budeme spát, takže by to šlo až odpoledne…[/quote] Ta 19h je na mě dost pozdě, snažím se tou dobou mít už odběháno. Už takhle mi karate žere dva večery v týdnu a ono to chce i trávit nějaký ten čas s maželkou ;) Ale někdy se určitě domluvíme, pro mě ideálně pondělí nebo středa.
Toho 01.03. odpoledne by se mi to hodilo, stejně budu celý víkend v Kralupech, a nedělní návrat do Prahy běhmo by byl super. Domluvíme se příští týden.
Praha
štěpán_1981 19.02.2009 16:57:45
Ad koleno – předevčírem jsem běžel z plánu 2km rozklus, 3×10min v tempu půlky (cca 4:30/km), 2km výklus, včera liga ve squashi a je to úplně v pohodě (ťuk, ťuk). Dnes volno a zítra ráno 15km co mělo být dnes.
Ad Kralupy 01.03. – snad to vyjde, na tu neděli mám tuším závod 1/2M nebo 21km v určeném tempu – nevím jestli se tím myslí v tempu půlky nebo maratonu. Jak bysme to pojali (je to myslím asi 23km) – 4:30–40/km /// 4:55/km /// 5:20/km ? Možná bysme si to mohli dát v maratonském tempu, ne ? Nebo na pohodu ?
Kralupy n. Vltavou
Simir 27.02.2009 00:12:51
Štěpán: Asi jsme se dnes-včera minuli, startoval jsem v 18.25 od školy. Ale dneska to bylo mimořádně, jinak bych byl na tréninku. Jsou jarní prázdniny, tak necvičíme. S tou nedělí si nelámej hlavu, buď půjdu sám a nebo vymyslím alternativu. Kdoví, jak to tam bude vypadat v tomhle počasí.
Kralupy n. Vltavou
Simir 05.03.2009 15:38:03
Nakonec jsem v neděli běžel. Jelikož jsem ale v sobotu kvalitně porušoval životosprávu, tak jsem vybíhal až těsně před pátou odpoledne. Terén docela v pohodě, jen před Řeží to bylo možná až moc měkké a taky je tam pár nově spadených stromů. Největší marast to byl od Klecan k asfaltce přes ty velké šutry. Už byla pěkná tma a já si zapomněl vzít čelovku.
Další víkendový výběh vidím nejdřív na duben. Teď budu dvakrát pryč a pak už se běží 1/2PIM. Určitě chci ale běžet příští týden ve středu v opačném směru tj. Troja-Kralupy. Ve čtvrtek ráno odjíždím na hory a tam si asi moc nezaběhám. Kdyby se chtěl někdo přidat, tak start vidím cca kolem 17h.
Kralupy n. Vltavou
Simir 02.04.2009 17:08:18
Štěpán: Tak jak bys viděl tu neděli? Já bych dal delší variantu přes most ve Veltrusích, takže cca 32km. A buď ráno nebo odpoledne, ale na oběd bych tak jako tak potřeboval být doma. Dalo by se klidně běžet z Prahy s tím, že bych zajistil odvoz z Kralup zpět – to by byla dopolední varianta. V odpolední variantě bych vyrážel spíš z Kralup.
Samosebou se může přidat kdokoliv jiný – tempo cca 5:40–6:00 / km.
P.S.:Mohli bychom běžet i s dvořkou, jak píše v jiném vlákně, ale já bych právě potřeboval být na nedělní oběd doma – máme návštěvu.
Praha
štěpán_1981 02.04.2009 17:20:54
Ahoj,
zatím to vypadá příznivě, potvrdím dnes nebo zítra. Nejradši bych vyběhl hodně brzo, třeba i od 07:00, v 11:00 bysme mohli být v Praze, pokud bys mohl zařídit ten odvoz. Jen nevím, jestli zvládnu 32 km, i když těch 21 km o víkendu bylo v pohodě a pokud to bude za 5:40/km, tak by to mělo snad jít. Ty seš teď nějakej nabušenej, poslyš :) Za chvíli si jdu zaběhat, přítelkyně vezme brusle a vezmem to po té cestě na Kralupy. Venku je nádherně, už se nemůžu dočkat…
Praha 4
jirka.strang 02.04.2009 17:58:31
no teda pánové, bledá závist…mě čeká v Sobotu tak 20ka ve zběsilém tempu 6:00:( Musím se to znovu užit…ale snad do měsíce zas trochu zhubnu a dám to s Váma!
jirka
Praha
štěpán_1981 03.04.2009 06:40:25
Ahoj, tak tu neděli potvrzuju, akorát by to musela být ta dopolední varianta. Výběh navrhuju co nejdříve, co v těch 07:00 ? Sraz u vchodu do Stromovky, nebo u mostu u ZOO ?
Kralupy n. Vltavou
Simir 03.04.2009 09:25:32
Štěpán: OK, mě to taky takhle nejvíc vyhovuje. Jen budu mít osobně trochu změnu plánu s ohledem na pěkné počasí – zůstanu pak v Kralupech, takže by odpadl odvoz do Prahy. Jestli bys ale souhlasil, manželka by mohla vzít do Kralup tvoje věci, pak by ses mohl osprchovat a hodili bychom tě na vlak. Ideálně, kdybych mohl tvoje věci vyzvednout už zítra. Protože bych Zuzku nerad nutil k tomu, aby mě v neděli v 7 ráno vezla do Troji. To by bylo opravdu nelidské a já bych tím mohl přijít o podporu na závodech ;)
Nějak to rozmysli a já ti zítra zavolám.
Jirka: No tak to je paráda, že se zase rozbíháš. A jinak můžeme se hádat, co je víc… dvojčata to bych snad už srovnával s ultramaratonem ;)
topino 04.04.2009 16:11:17
Zdravim Stepane, Simire, mohl bych se zitra k Vam pripojit na cast trasy? Planuji 15 km smer Kralupy a pak zpet.
Praha
štěpán_1981 04.04.2009 19:38:51
to topino: ahoj, určitě, tak buď v 06:55 u vchodu do Stromovky na Výstavišti, tam jak byla socha Fučíka.
Kralupy n. Vltavou
Simir 15.04.2009 11:42:43
V tomto týdnu mám v plánu poslední extra-dlouhý běh před PIMem a jelikož jsem o víkendu na soustředění, kde si to nebudu moct zaběhnout, půjdu to už dneska odpoledne. Budu startovat cca v 17h od stavárny v Dejvicích. Vezmu to přes Stromovku, Trojskou lávku a pak podél řeky přes Řež, Kralupy až na starý Veltruský most a zpět po levém břehu do Kralup. Odhadem asi 35km. Jestli se chce někdo přidat, dejte vědět.
A co se týká dalšího víkendu, jak jsme se bavili posledně – Kralupy v tempu maratonu, ještě se ozvu. Začíná se mi totiž předběžně rýsovat nějaká dovolená a není jisté, jestli budu v Praze.
topino 15.04.2009 15:09:57
Ahoj Simire, rad bych, ale to budu jeste v praci…ja pujdu v nedeli 35km, takze bych byl rad kdyby se nekdo pripojil…celkem planuju jeste 3 dlouhy behy.
Praha
štěpán_1981 15.04.2009 16:11:01
Ahoj, pro mě to taky nepřipadá v úvahu, teoreticky se ale možná uvidíme kolem šestý ve Stromovce, jestli budeš zrovna probíhat : ) To už ale asi budeš někde u přívozu…
Já bych chtěl běžet v sobotu tak 30–35km pomalu (5:45–6:00/km), příští víkend tak 25km v tempu maratonu (cca 5:05/km), abych viděl, jak na tom zhruba jsem. Ten víkend před PIMem si dám už jen lehce 17–20km, v týdnu před PIMem už jen tak 30km volně dohromady, poslední trénink chci běžet ve čtvrtek 7.5. ráno – tak 8km volně, pátek a sobota už úplně volné – budu asi v Domažlicích a budu se snažit na PIM nemyslet : )
Pokud by vás to zajímalo, tak současný (už asi třetí :)) plán na PIM je následující:
- prvních 5km za 5:15/km
- 6–31km za 5:05/km
- když to půjde až na 30–31km výborně (tj. počasí, tepy, pocit aj.), zkusit dál držet 5:05/km až do konce (ideálně bych se dostal někam na 03:35)
- když to bude skřípat, přiměřeně zpomalit, pokud možno držet až do konce alespoň 5:20/km (to by mi mělo stačit pod 03:40); když to nepůjde, tak prostě poběžím ještě pomaleji : ))
Hlavně se už těším. Číslo mám 1846. Jak to vlastně chcete běžet vy, máte to už naplánovaný ?
topino 15.04.2009 16:58:19
Ja se chytnu vodicu s balonky na 3:45 a uvidim…
Stepane, nechces jit tech 35 v nedeli?
Praha
štěpán_1981 16.04.2009 09:24:26
Ahoj, na 99% to poběžím v sobotu ráno, v neděli už něco mám. Kdyby se to změnilo, dám vědět. Uvidím taky podle počasí, má být nějak celkem hnusně, ve slejváku bych si to asi odpustil a zkusil to nějak přesunout.
Kralupy n. Vltavou
Simir 16.04.2009 11:20:37
Nakonec se mi včera posunul start až na 17:40 a dobíhal jsem za tmy. Zvlášť nepříjemné to bylo od zámku v Nelahozevsi zpět do Kralup. Dvořákova stezka vede lesem a byl jsem rád, že jsem se nerozštípal. Naměřil jsem dohromady 35km a uběhl to za stejný čas jako posledně 33km a na stejných tepech. Tempo v průměru 5:41/km. Počasí paráda, tak snad to vyjde o víkendu i vám.
Příští víkend zvažuju pořád dvě varianty – závod na 10km anebo 25km v tempu 4:55, ale postupně se přikláním spíše k té druhé.
Na PIM jsem se hlásil brzo a mám, možná i s ohledem na svůj zatím nejlepší čas, číslo 946. Určitě si tentokrát chci ohlídat dobrou pozici na startu a snažit se držet vodiče na 3h30. Třeba bych měl i na víc, ale takhle aspoň nepřepálím začátek a třeba zůstane rezerva na zrychlení. Především bude nutné počítat s velkým vedrem.
Praha
štěpán_1981 22.04.2009 14:21:59
Ahoj, já mám v plánu předběžně sobotu ráno tak od 07:30, 25km, z toho první 3km 5:15/km (tj. někam k ZOO), další 5:05/km – jak bych chtěl běžet prvních 25km maratonu. Trasa od Stromovky do Klecánek a zpět + zbytek dokroužit na 2km okruhu ve Stromovce. V pátek mám ale třídní sraz s lidma z gymplu, tak nevím jestli budu ráno k použití, ale zatím jsem se vždycky vykopal.
Jak jsi v neděli doběhl ? Doufám, že v pohodě – přišlo mi, že jsi docela nabalenej na to slunce, já to nesnáším, když je mi při běhu horko. Úplně jsem se styděl, jak jsem si jel vedle tebe na kole : )
topino 22.04.2009 15:03:36
V nedeli to bylo peklo, docela me vykon vystresoval, tzn. zacal jsem mohutne odpocivat, dnes jdu misto behani plavat…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.