Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V nabité konkurenci ovládli Triathlon Fest Račice Kuříková a Volár

V nabité konkurenci ovládli Triathlon Fest Račice Kuříková a Volár
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 26.08.2024 | přečteno: 160×

Triathlon Fest Račice opět potvrdil, že dlouhodobě patří k nejlépe obsazeným akcím v Česku. V konkurenci celé řady reprezentantů se z vítězství v závodě Českého poháru v krátkém triatlonu tentokrát radovali olympionička Petra Kuříková a Jan Volár. Titul ve smíšených štafetách patří Triatlonové akademii Plzeň.

Račickou Labe arenu, která po většinu roku patří rychlostním kanoistům, opět ovládl triatlon. O víkendu 24. a 25. srpna totiž hostila předposlední letošní závod Českého poháru v krátkém triatlonu. Jako první odstartovaly své závody děti, po nich pak přišli na řadu dospělí závodníci, které čekal závod v super sprintu – nejprve rozjížďky s intervalovým startem, poté stíhačka dle rozestupů z prvního závodu. Pokaždé na distancích 0,4 – 10 – 2 km.

V závodě mužů si v intervalu připsal nejlepší čas Jan Volár, který tak měl nejlepší pozici do finále. Jen pár vteřin za ním startovalo zlínské trio Filip Václavík, Tomáš Kříž a David Martin. Právě tato čtveřice pak spolu ve finále jezdila na kole. „Nevěděl jsem, jestli kluci ze Zlína nemají připravenou nějakou taktiku a nebudou nastupovat. Tak jsem si raději vše hlídal. Ale když jsme do druhého depa dojeli všichni společně, už jsem si na běh věřil. Ze začátku jsem to napálil, pak jsem si mohl dovolit zvolnit,“ řekl Jan Volár, který zvítězil v čase 25:46. Druhé místo obsadil se ztrátou 19 vteřin David Martin, třetí byl s odstupem dalších devíti sekund Filip Václavík.

„Ve finále jsem se cítil velmi dobře. Mnohem lépe než v tom intervalovém startu. A mám radost, že zvládám tyhle krátké závody i z přípravy na dlouhý triatlon,“ řekl Volár, který se po minulé sezoně začal soustředit právě na delší tratě.

V závodě žen se představila ta nejlepší možná konkurence! V intervalovém závodě si vedla nejlépe Tereza Zimovjanová, Petra Kuříková ale ve finále startovala jen se ztrátou sedmi vteřin. Do boje o vítězství pak mohla promluvit i vynikající plavkyně Michaela Štěrbová, která měla sice manko 26 vteřin, z vody ale vybíhala jen kousek za svými soupeřkami.

Zimovjanová s Kuříkovou si ovšem vypracovaly na kole obrovský náskok a do druhého depa přijely společně. V běhu pak o svém vítězství rozhodla Kuříková, která vyhrála s náskokem 15 vteřin. Třetí místo obsadila Michaela Štěrbová.

Pro Kuříkovou je to druhý triumf ve dvou týdnech – minulý víkend se totiž radovala z vítězství na závodu IRONMAN 70.3 Hradec Králové, který byl její premiérou ve středním triatlonu. „Mám z vítězství obrovskou radost. A můžu říct, že to dneska bolelo víc než v Hradci. Pro nohy to byl zejména na běhu trochu šok, protože to je úplně jiné tempo než v Hradci,“ smála se v cíli.

Také v Račicích se závodilo o Speedo Plaveckou prémii, která oceňuje nejlepší plavecké výkony celého dne. Vybojovali ji Michaela Štěrbová (5:31.7) a Matěj Hrdlička (5:16.12).

Mistrovství republiky smíšených štafet V neděli program pokračoval štafetovými závody, ve kterých o mistrovské tituly bojovali žáci i dospělí.

V žákovské kategorii se radovala z triumfu sestava týmu 2B Winner ve složení Jakub Heřman, Valerie Chalupníková a Ondřej Plic.

Mezi dospělými se hned od prvního úseku pohybovala na čele Triatlonová akademie Plzeň, za kterou závod rozjel Filip Michálek. V úvodu závodu s ním ještě držel krok Titan Trilife Zlín zastoupený Davidem Martinem. Na druhém úseku se ale Tereza Zimovjanová na čele zcela osamostatnila a finišman Šimon Michálek pak náskok bezpečně pohlídal. Druhé místo patří Brno Triatlon Teamu ve složení David Korous, Petra Kuříková a Filip Tlamka. Bronz si odváží zlínská sestava David Martin, Michaela Štěrbová a Tomáš Kříž.

Český pohár v krátkém triatlonu vyvrcholí o víkendu 6.-8. září, kdy se uskuteční CITY TRIATHLON Karlovy Vary.

Triatlon Račice, 24. srpna 2024

Muži: 1. Jan Volár 25:46, 2. David Martin 26:06, 3. Filip Václavík 26:15

Ženy: 1. Petra Kuříková 28:30, 2. Tereza Zimovjanová 28:45, 3. Michaela Štěrbová 29:56

Kompletní výsledky najdete zde: https://irontime.cz/vysledky3020?….

MČR štafet, žáci: 1. 2B Winner Team 41:21, 2. Road2Kona 42:11, 3. Triathlon Team Tábor 42:24

MČR štafet, dospělí: 1. TAP 54:08, 2. Brno Triatlon Team 54:34, 3. Titan Trilife Zlín 54:45

Kompletní výsledky si prohlédněte zde: https://irontime.cz/vysledky3022?….

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 26.08.2024 10:14:34

Triathlon Fest Račice opět potvrdil, že dlouhodobě patří k nejlépe obsazeným akcím v Česku. V konkurenci celé řady reprezentantů se z vítězství v závodě Českého poháru v krátkém triatlonu tentokrát radovali olympionička Petra Kuříková a Jan Volár. Titul ve smíšených štafetách patří Triatlonové akademii Plzeň.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.