boty - došlap na špičku
r4d3k 24.02.2010 12:50:27
Před nákupem nových bot bych se rád zeptal jaké máte zkušenosti Vy, co došlapujete přes špičku s výběrem bot pro tento došlap z běžné produkce. Nyní mám Asics 3000, které mi byly doporučeny pro delší běhy a mou váhu 84 kg. Nyní zkouším běhat přes špičky (váha je 72kg) a v těch Asicsech to vyloženě nejde. Ve starých NB 846 to jde o poznání lépe. Mám tedy volit spíše lehčí (polozávodní) botu typu Asics Trainer a podobné od jiných značek? Jaké boty používáte Vy a Vaše zkušenosti s nimi? Je při běhu pře špičku důležité stejně jako přes patu volit boty podle stupně pronace dopadu? Děkuju.
zmatloj 26.02.2010 09:02:56
Já volím lehčí tréninkové/polozávodní boty, nízkoprofilové, které nemají příliš robustní patu. Běhal jsem v Asics Trainer, s kterými jsem byl pocitově naprosto spokojený, jen mi přišlo, že se rychle ošlapaly, což u jejich vysoké ceny zamrzí. Teď běhám v Nike Zoom Victory a také spokojenost, nicméně chci udělat změnu a vyzkoušet boty Adidas Boston. Také si rád poslechnu další tipy, protože mi přijde, že bot, které by se hodily pro běh s došlapem na přední část chodidla, na našem trhu moc není – ale možná se jen špatně dívám nebo málo hledám
Postrizin
SlavoK 26.02.2010 09:41:49
To mame podobny problem. Najit boty vhodne pro doslap na spicku je dost tezke, nevim kde je nakupuji nasi vrcholovi zavodnici. Chce to ale hledat neco s co nejnizsi patou. Tyky mam nove Adidas Boston, ale cekam na suche silnice abych je vyskousel – nechce se mi nove boty hned zaspinit. ;) Hledali jste nekdo i mimo klasickych bezeckych bot? Mozna by existovali i podstatne levnejsi varianty. Ja zatim beham vyhradne pres spicky jen par mesicu a tak dobiham stare tlumici boty, takze jsem nic jineho nevyskousel. Ale antipronanci a jine technicke vymozenosti jsou pri tomto stylu podle me zbytecne.
Štúrovo / Bratislava
Bohuš 26.02.2010 13:07:00
Najviac behám v NB 902 LW. Sú to ľahké tréningové topánky, asi podobné zameranie ako Asics Trainer. Vážim cca 60 kg. Nerobí mi problém v nich behať hocikde koľko vládzem. Behal som v nich cez pätu, ale pred rokom som sa preorientoval na špičku. Mám dva páry, každé s nabehanými 1200–1400 km a zdajú sa mi stále dobré. V mojej veľkosti (7,5 UK) vážia cca 270 g. Potom mám ešte pretekárske NB 152 OR (cca 155 g), Asics Hyperspeed 3 (kúsok pod 200 g) a Mizuno Idaten (cca 233 g), ale po behaní v nich skoro stále cítim lýtka (aspoň zatial). Mám ploché nohy a zrejme mám pronáciu, ale topánky podľa toho nevyberám.
Keď vieš svoju veľkosť, tak sa dajú kúpiť lacnejšie cez internet.
r4d3k 03.03.2010 08:41:39
Díky za reakce. Ty asicsy mě lákaj právě z důvodu, že 3000 sedí na noze pěkně, velikost mám odzkoušenou a ze zahraničí budou za polovinu proti zdejším shopům. Kouknu i na vámi uváděné adidasky a na nějaké Nike. Jestli si dobře vzpomínám tak Mato o nich psal docela dobře a některé modely chválil pro jejich poměr mezi výškou přední části podrážky a boty. Zkusím to najít a znovu pročíst.
pkk 03.03.2010 10:01:06
Máet s tímto někdo zkušenost ? http://www.time.com/…5580,00.html
Praha
mapo 03.03.2010 11:30:48
pkk-rozebírají to tuhle http://forum.behej.com/…-fivefingers#…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.