Boty pro težšího běžce a větší nohu
Chrudim
PetrCR 21.02.2010 12:18:18
Mám problém sehnat boty na běhání, protože přes velkou nabídku katalogů jich moc nevyhovuje mým požadavkům. Pohled do regálů kamenných obchodů to ještě víc komplikuje, bez vyzkoušení to opravdu nejde a prodavači o problematice běžeckých bot nic moc nevědí (speciálku po ruce nemám), tak prosím o tipy. Dosud jsem běhal ve starším typu Mizuno Azure (modrobílé, novější černé už mi nesedí), ale ty už mi poslední dodělávají, tak musím pořídit nové.
Požadavky:
- velikost asi 13 (nohu mám 11, číslo 12 mi je moc těsné, takže na běhání nevhodné)
- širší špička (většina se dost zužuje, takže mě tlačí palec i u větších velikostí, mám ho lehce vytočený dovnitř)
- konstrukce pro vyšší hmotnost (mám kolem 95kg, často vídám doporučené hmotnosti do 80 nebo 85kg)
- odolnost (opravdu se mi nechce dávat tolik peněz za boty, které mi vydrží sotva půl roku)
- pokud možno nižší cena (ideálně do dvou tisíc)
Nezáleží mi na hmotnosti bot a nepotřebuju speciální technologické výstřelky, které hezky vypadají v reklamě, ale pro rekreačního běžce nemají moc význam. Jde mi především o to tlumení, odolnost a aby seděly na nohou.
Praha, Ostrava
choliv 21.02.2010 13:13:16
Já nedám dopustit na Mizuno Nirvana. Vážím 95kg a tyhle boty naprosto splňují mé požadavky, zejména co se týče tlumení a podpory. Zkus na ně mrknout. Jsou trochu dražší – cca 3500 Kč – ale dají se sehnat v různých výprodejích apod. Já je sehnal před měsícem za 2300 :). Případně můžu doporučit Mizuno Inspire, které mě dorazí za týden domů. Přišly mi trochu lehčí a méně robustnější, než Nirvany, takže na kratší a rychlejší běhy budou akorát. Jo a odolnost – v Nirvánách mám naběháno asi 800km a už začínám trochu cítit zhoršené tlumení. Na druhou stranu s mou váhou nemůžu čekat, že mě boty vydrží 1500km. Co se týče svršku, vnitřku boty apod., tak absolutně žádný problém. Po umytí jsou jako nové :).
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.