běh po ledě
Praha
EvženGe 12.02.2010 21:37:58
Prosím napište své zkušenosti s vybavením na led (boty s hroty, nesmeky,„řetězy“).
Praha
mapo 12.02.2010 21:47:15
nesmeky za cca 200,– Kč ze zdravotnických potřeb, 1.vyzkoušeny při pochodu Brtnické ledopády 2009, 100 km, do ledu se zasekávaly celkem obstojně. Na mojí obvyklé trase je část souvislého ledu a část silnice, takže nesmeky nandám a sundám jen 4 x za pár vteřin. Když je nemám, tak při běhání aplikuju tzv. přidupávání ;)
Perky.. 12.02.2010 22:14:38
Ahoj Evžene, pamatuji si, že před 10lety jsem při běhu přes Kosíř obul sprinterské tretry. Je to 5 km do kopce po pěšině a 5 km dolů. Ten rok ta trať byla celá ledovatá- proto jsem zvolil tretry se čtyřmi dlouhými hřeby. Fungovalo to, až na závěrečný úsek po silnici- týden mě pak bolely lýtka..(nikdy víc). Teď používám tretry s kratšími hřeby, které jsou rozmístěné po celé podrážce a je to OK.
Praha
czjma 14.02.2010 19:10:54
Koupil jsem si Acics Arctic s hřebíky ve slevě a jsem nesmírně spokojen. Výborně sedí na ledě i na tvrdém sněhu (na měkčím sněhu se chovají jak klasické krosovky). Nedá se v nich běhat po asfaltu a betonu. Letos jsem jich užil habaděj ( a asi ještě užiju). Nohy nebolí.
Olomouc
tomaz 17.02.2010 18:40:32
Koupil jsem si nesmeky DueNorth – All Purpose (mají třeba tady: http://www.behshop.cz/…all-purpose/) a spokojenost. Na zledovatělém povrchu výrazně větší jistota došlapu i odrazu. A úseky po asfaltu se taky dají, jen to poněkud klape tak když nejsou moc dlouhé, tak je neřeším. Zkoušel jsem onehdá úseky s a bez nesmeků na cestě s ušlapaným/uježděným sněhem a celkem znatelný rozdíl v rychlosti a jistotě pohybu. Takže si je vesměs beru pro jistotu do kapsy.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.