Problemy s ceskou - preskoky/tlak nad ceskou/pod ceskou
Jirda 24.12.2018 12:17:50
Zdravim, chtel jsem se zeptat, zda nekdo nema zkusenosti s problemem, s kterym bojuju uz delsi dobu. V zasade se projevuje tak, ze pri chuzi do schodu citim obcas rostouci tlak nad ceskou/pod ceskou az jakoby v koleni krupne, jako by kostka lega docvakla do druheho dilku. Ze schodu/z kopce pri natazeni nohy pocituju, ze pohyb kolena neni plynuly a neco nad ceskou preskakuje. To same, kdyz ve stoji pritahnu koleno k trupu a pak pri narovnani nohy citim obdobnou potiz. S rostoucim zatizenim se tyhle potize objevuji casteji a snad vzdy se na to zacne vazat i bolest na vnitrni strane stehna u kolene. Koleno se taky rychleji unavi a je casto pocitove ztuhlejsi. Ortoped se mi na koleno dival, delal rentgen i MR a oboje vyslo v poradku. Na MR byla jen dysplazie pattely typ II:, ale to rikal, ze nevidi duvod, aby mi to zpusobovalo potize. Resim taky s fyzioterapeutem uz pres pul roku, kde delam nejaky cviky na obecnou souhru kolena, ale zatim ten progress neni velky. Beh neni mozny, koleno se po par stovkach metrech unavi a nefunguje, jak ma. Kdyztak jsem natocil kratky video https://cl.ly/26316ace7fc9 , kde ke konci pri protazeni jde nad ceskou videt takovy preskok. Pocitove pri tom natazeni citim, jakoby se neco nad ceskou blokne, roste tlak a pak se to uvolni. Pokud by mel nekdo s necim podobnym zkusenosti nebo jakykoliv tip, byl bych vdecny. Dekuji za pomoc.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.