asics kayano 15 vs. gel-evolution 4 vs. mizuno wave inspire 5
kecinko 16.12.2009 21:45:16
Zdravim,
na vrcholovej urovni jazdim vodny slalom. Behu sa venujem v ramci kondicnej pripravy. Pocas nej behavam v priemere 3× do tyzdna 8–15km tempom 4:00–4:30 na km. Mam dost ploche nohy, aj vyraznu pronaciu, hmotnost 77–80kg. Doteraz som mal Adidas Adistar Control 3. S nimi som bol celkom spokojny, ale ked uz som bezal cca 1h tak ma uz boleli clenky z vnutornej strany. Preto by som chcel vyskusat vacsiu podporu. Nechcem zas ale take tanky ako mizuno nirvana ci nieco podobne. Co by ste mi poradili? Bude mi podpora aku maju Kayano stacit alebo mam radsej rozmyslat nad Evolution, alebo postacia lacnejsie inspire? Tie mizuna som skusal aj na beziacom pase, boli vcelku fajn ale sa mi zdalo ze v asicsoch som mal pevnejsiu nohu.
StanoB 02.01.2010 18:29:35
dobre boty s podporou pre pronaciu maju aj New Balance.
mal som NB 1223, nie su to lode, vzdusne, a dobra podpora, kvalitne sitie, podrazka…nabehanych cez 1200km aj ked pruzenie uz nie je dobre, ale to je normalka. Mam miernu pronaciu, a pomohli mi aj pri behavani po asfalt cestach, ked je krajnica vyspadovana, co viac prehyba dopad chodidla v clenku a vlastne aj celej nohy.
Urcite u nich najdes model aj pre pronaciu+ploche nohy.
martin76 02.01.2010 18:37:29
jen zareaguju na 1223. fakt dobre boty, vydrzi, koupil jsem jeste jedny. naslapuju kazdou nohou jinak, bota to trochu koriguje, ale samozrejme kazda se opotrebovava jinak. a jsou vyrobene v anglii.
StanoB 02.01.2010 21:37:10
[quote=martin76]jen zareaguju na 1223. fakt dobre boty, vydrzi, koupil jsem jeste jedny. naslapuju kazdou nohou jinak, bota to trochu koriguje, ale samozrejme kazda se opotrebovava jinak. a jsou vyrobene v anglii.[/quote] alebo v USA. Sami pisu, ze ak aspon 70% produkcie je v Amerike, tak je label s Made in USA.....teraz co mam NB 1063, inak takisto super boty, uz je Made in China. Ale uz nie je cina ako cina, dobre – pri vyrobe odkontrolovane produkty – su kvalitne! a na maratone ma nesklamali.
to kecinko: ak mozes, velmi na bezeckych botach nesetri! nemusia byt prave 5000Kc, to nie, ale aj ked mas beh ako doplnkovy sport ku kondicke, nech je topanka kvalitna. Vravim z vlastnej zaciatocnickej blbosti. Mas priemerny objem behov, ako pises, napr. 15 km pravidelne, aj ked raz za tyzden, uz je na nohach poznat.
V NB 1223 mozes vybehnut aj na lesne cesty. Sice su prednostne na asfalt, ale zvladnu aj to. Ale samozrejme nie na pravidelne vyuzitie. Asics, sice iny typ Gel Nimbus 9, vydrzali oproti NB ovela ovela menej, z boku na ohybe spicky sa potrhala ta elasticka strieborna cast ani nie po 400km. Neviem presne, ci aj Kayano ma nieco take, ci skor uz len na zvrsku prevlada mesh, textil? hmmm.
martin76 02.01.2010 21:44:29
V 1223 jsem odbehal celou lonskou zimu ve vsech srackach co byly – bahno, mokro, snih a da se. na lede stejne klouze vsechno. ja tedy nejsem moc priznivec specialek do terenu – pro takove to normalni behani…
StanoB 02.01.2010 21:58:34
Ano, presne tak. Su to celorocne boty. Prosim, neber to tak, ze ta „nutime“ do NB, to nie ;)
www.runnersworld.com – mas tam aj uzivatelske recenzie kayana 15, NB 1223 a plno dalsich, mozes vzajomne porovnat ake su ohlasy, mozno aj to ti pomoze pri rozhodovani.
martin76 02.01.2010 22:03:55
spis si tady tak pochvalne notujeme:). stejne si nakonec koupis co se ti libi – u me to tak dost casto skonci:), i kdyz lepsim se.
StanoB 02.01.2010 22:30:24
[quote=martin76]spis si tady tak pochvalne notujeme:). stejne si nakonec koupis co se ti libi – u me to tak dost casto skonci:), i kdyz lepsim se.[/quote] ale to je normalka, kazdy si tym prejde, az zisti co ako funguje sam na sebe.
ked som kedysi zacinal zhanat boty na beh, presedel som hodiny a hodiny na forach, az ma to prestalo bavit. Jedni uprednostnuju to, druhi ine. proste som zacal u NB, dobre ohlasy, dobry vyber, ziadne lesklace materialy… nakoniec som postupne prechadzal cez Asics Nimbusy 9, Nike LunarGlide, Nike Vomero, NB 1063. Sice to nieco stalo, ale casom sa samo vytriedilo, co maju nohy najradsej.
Ber tie, ktore ti lepsie sedia, staci aj pocit, lebo co z toho, ked aj podporu na topanke budes mat extra super, ale pata ti pevno nesedi?, ved to vies aj sam. A kludne v obchode nabehaj aj nejaky ten km, ked tomu rozumeju, nebudu sa vobec divit. Tvoja vyhoda je, ako uvadzas, mas jasne pronaciu, nic nieco medzi, takze vo vybere to mas jasnejsie. Akosi som stale bral, ze NB su v pronacnych rieseniach velmi dobry. A najma maju rozne sirky bot D,B…
bezec69 03.01.2010 12:24:35
Zdravim, musim s Vami souhlasit…stejne si vyberes ty,ktere ti sedi…zacinal jsem s NB (Od rady 7×x az 1063),jsou to pevne a odolne boty,nikdy se mi nerozbily zvenku,pouze jsem je " odbehal".Potom jsem zkusil Saucony,jsou to skvele boty,krasne te „kopou“ dopredu,ale tlacili me z boku na malicku.Prodal jsem je kolegovi… Nyni jsem si koupil (2 mesice) Nike Vomero Zoom 3,byly v akci za polovic (2000kc).Musim rici,ze to jsou super pohodlne boty na silnici,v lese zpevnene cesty zvladnou,ale jak prijde na koreny,tak moc neudrzi nohu… Ale z 95% beham na silnici,takze pro mne OK… Absolutne jsem po behu OK,neboli mne nohy z otreu…asi nejaky cas zustanu u Nike,ale lakaji mne i Brooks. Uvidime,ale zaklad je mit chut behat,takze at Vam vsem „chutna“. Kamil
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.