Boty na maraton
Martas-PBS 24.08.2009 15:10:35
Chtěl bych poradit s botami na maraton. V neděli 30.8. mám běžet svůj první maraton, plánovaný čas 5:30. Ale mám problém s botami. V březnu jsem si koupil po roce běhání své první pořádné běžecké boty Asics Gel Nimbus 10, předtím jsem rok běhal v laciných, ale dobrých Reebokách. Reeboky absolvovali i 1/2 maraton, ale tam jsem už dost cítil každé šlápnutí a celkem byli už dost tvrdý. No zakoupil jsem tedy Asics a byla to nádhera, skvěle tlumili a já se v nich cítil v pohodě, absolovoval jsem vnich 600km a věřil jsem, že v nich v pohodě uběhnu maraton. Ale ve čtvrtek po čtvrt hodce tréninku mně začal bolet pravý kotník a hlavně holeň a zdálo se mi, že se mi noha v botě propadá na vnější stranu, přišlo mi to divný, vždyť ty boty mají vydržet 1000km. Po tréninku mně ten kotník a holeň dost bolela, což se mi nikdy nestalo. V sobotu jsem v nich zaběhl delší běh 1.5 hodky, ale po půl hodce se ozvala bolest v kotníku a holeni a já cítil jak mi ta nohe v botě se nějak smeká a nedrží, i když jsem různě povoloval a utahoval kaničky. No sice jsem dal těch 1.5 hodky, ale na maraton 5.5 hodky to nevidím. Jsem sice těžší běžec 91kg, a boty dostali přes léto zápřah, ale nebyl žádnej problém až teď. Tak, že mám problém běžet maraton.
- Mám ho běžet v nových botách (které si musím koupit), ale ty nebudou prošlápnuté a vyzkoušené ?
- Mám si vzít své Asicsi a zkusit to odběhnout v nich, s tím, že třeba to vydržím ?
- Mám běžet ve svých starých Reebokách, i když budu cítit po 3 hodkách asi každý dopad a tlumení nemají žádné jsou docela už tvrdý ?
Prosím o jakýkoliv postřeh a zkušenosti z botami při maratonu. Díky Martas
Kladno
Lucínek 24.08.2009 15:19:01
no pokud by slo jen o bolest kotniku a holeni, nemuze byt na vide nedostatecne protazeni? Take jsem to sveho casu svadel na boty a strecink pred a po behu pomohl .. boty byly OK.
Praha
mapo 24.08.2009 15:28:55
A co je s tou botou-je nějak poškozená vevnitř? Když ne, tak ta bolest bude způsobená asi něčím jiným, než botou. Jestli ale chceš stejně nové boty a můžeš si je rychle vybrat i koupit, tak to udělej. Ještě je trochu vyzkoušíš (určitě si do neděle i tak párkrát krátce zaběháš) a před maratonem si můžeš preventivně oblepit prsty, klouby u palce, patu ap. náplastí, aby nebyly puchýře. Hlavně to chce vyzkoušené ponožky.
Valašské Meziříčí
Tečko 24.08.2009 16:23:57
Pokud je problén v botě, tak si pořiď opět Nimbusy. Nove boty budes stejně potrebovat a noha je na ně zvykla.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.