Boty pro začátečníka
janskvaril 13.08.2009 10:40:36
Ahoj,
jsem začátečník, měřím 187 cm a 115 kg a začínám běhat. Potřeboval bych poradit jaké boty si mám koupit a má-li smysl si kupovat drahé boty. (např. Nike Lunar Glide+).
Díky Honza
Praha, Ďábličák
dvorka 13.08.2009 18:01:27
Kazdy ma sve oblibene boty a ja jsem si nasel Nike Vomero. Hledal boty s velmi dobrym tlumenim a alespon trochu stabilni (kvuli km a problemum se zady). Vzhledem ke tvym parametrum a pravdepodobne strukture treninku si myslim, ze by ti mohly sednout. Cena muze byt problem, ale klidne bych koupil lonsky model nebo si je nechal poslat zvenku. Myslim si, ze zvlast v zacatcich se nevyplati setrit a neco si udelat ;)
janskvaril 13.08.2009 19:58:21
Ahoj, dík za radu. Prosím Tě znáš nějaké konkrétní e-shopy s botama někde venku?
Praha 4
Dav 14.08.2009 09:22:46
Jako začátečník bych se raději nakupoval v klasickém obchodě..každá značka má trochu jiný tvar kopyta, takže zkoušet a zkoušet a nechat si změřit došlap, není nad to, mít možnost udělat v nových botkách aspoň pár kroků nebo si vlézt na pás..
PawelN 14.08.2009 09:27:26
Zdarec, já bych si o tom něco přečetl (třeba http://behame.cz/rubrika/boty/ ale dobrých serverů je více), šel se poradit k nějakému fundovanému běžci se spoustou zkušeností a nechal bych si poradit. Dobré je taky nechat si změřit tlak nohou na podložku a analyzovat nohy v pohybu. Já osobně bych se nezaměřoval na nějaké momentální hity nebo jednotlivou značku (jenom si zbytečně omezuješ výběr), ty můžou mít vlastnosti, které začátečník ani neumí využít a ocenit. Ty prachy se dají využít jistě lépe a model z minulého roku může posloužit stejně dobře.
Ads 20.08.2009 14:55:25
Nejdriv si nech zmerit nohy a pak kupuj boty (pokud nemas samozrejme uplne jasny typ nohou). Nezapomen – kazda muze smajdat jinak ;) Az teprve potom se divej po internetovych serverech. Ja pouzivam www.roadrunnersports.com .
Praha
EvženGe 20.08.2009 15:18:36
100% souhlas s „dav“. V obchodě si boty vyzkoušíš /někdy „otravuji“ třeba i s 3–4 páry), kup si je taky asi o půl čísla větší, při delším běhu to oceníš (jinak si budeš ničit prsty). A boty kup kvalitní, ale nikoliv závodní. Chtěj tréninkové hodně odpružené (to kvůli přece jen vyšší váze).Závodní jsou naopak odlehčené a to zatím určitě nevyužiješ.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.