Začátečník a možná zbytečně moc dobré boty???
Robbik 06.03.2009 01:48:25
Tak jsem začal zase běhat. Začátečník, ikdyž ne tak úplně… Běhal jsem před 20 lety na škole, dokonce i závody za školu na 1500m, orienťák kde jsem byl druhý z celé školy apod. Před asi 12 lety opět pravidelný běh, několikrát týdně 5–8 km. Potom konec, deset let posilovna a k tomu MTB. Takže antisportovec zrovna nejsem. Nyní je mi 35, měřím 178 a vážím 90 ale času vzhledem k práci je málo a na běhání ho zase tak moc potřeba není. Běhal jsem i loni pár měsíců. Teď jsme s koncem zimy koupil pořádné boty. Běhám zhruba 3× týdně, 2 – 5 km, takže do 2Okm týdně, asfalt a zpev.cesty. mám neutrální došlap s velmi mírnou supinací a chtěl jsem koupit Mizuno Wave Rider. Neměli, zato ale měli Mizuno Wave Precision 9 za 1990,– tak jsem je vzal. Bota parádní, lehká, pohodlná… jenže teď čtu že je to bota v podstate závodní a tak nevím jestli není pro mě zbytečná, respektive spíše nevhodná?????
p.s. Jinak používám Suunto T4 a treéninky plánuji podle couch systému tohoto přístroje a je to paráda!!!
martinha 06.03.2009 07:36:45
Ahoj, nejsem tedy odborní na boty. Ale závodní boty na trénink nejsou vhodné. Jsou lehké, ale zase nemají tak dobré odpružení. Není tedy zbytečná, ale spíš méně vhodná. Na hlavn í stránce klikni na hoře na Boty a pro představu si můžeš vybrat. Jinakm s obucí je to věda. JKá běhám rok a půl a pořád jsem tu svojí nenašel. Martin
Pranjal 06.03.2009 13:58:33
Podstatne je, ako sa v nich cítiš. Keď sa ti v nich dobre behá, kašli na to, čo píšu výrobci. Medzi Wave Precision a Wave Rider nie je zase až taký rozdiel. Myslím si, že pri objemoch ktoré beháš sú vhodné. Tu je niečo o nich: http://www.shoeguide.co.uk/…-mens-2008-6
Robbik 08.03.2009 03:05:38
mno, po třech trenincich jsem spokojeny, pocit ok, takze to necham jak to je. rozhodne ted nepujdu koupit dalsi, za dva az tri mesice mozna… diky za nazory
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.