S ledvinkou na 1.půlmaraton? (případně s běžeckým pásem..)
Plzeň
greentomas 04.03.2009 08:27:06
Čau všem. Chtěl bych se zeptat jestli si mám na svůj první půlmaraton vzít ledvinku (případně běžecký pás) s nějakou tyčkou apod. nebo to zvládnu uběhnout jen s pomocí občerstvovacích stanic? Můj předpokládaný čas je cca 2h. Děkuju všem za odpověď.
Brno
hugo 04.03.2009 08:35:44
To záleží asi hlavně na počasí. Pokud nebude moc velký hic a občerstvovačky budou rozumně rozmístěné, tak si myslím, že se to dá v pohodě zvládnout.
Praha 4 Háje
Pavel K. 04.03.2009 11:20:53
Měl bys to v pohodě zvládnout jen s občerstvovačkama. Bývá tam k pití voda a ionťák a pokud si pamatuju tak k jídlu banány a víc si nepamatuji, možná mě někdo doplní. Pokud jseš zvyklej na nějakou energetickou tyčinku, tak ta se ti vejde do kapsy.
Němčice
filve 04.03.2009 12:31:42
osobne toho taky nenosim vic, nez je nezbytne nutne, ona i ta ledvinka dokaze byt neprijemna, kdyz Ti poskakuje cely zavod po zadech:-( obcerstveni IMHO dostacujici, energeticky gel mam v zadni kapse bezeckych kalhot
Nymburk
dan67 04.03.2009 18:11:37
Moje zkušenost z loňského 1/2PIMu. Při čase v cíli lehce pod 2 hod. jsem na občerstvovačkách viděl pouze vodu a iony. Jinak nic. Na 17–18km tělu došla energie a do cíle to bylo těžké, hlaďák je svině.
Moje doporučení na PIM : pití nepotřebuješ, toho je dost do kapsičky elastáků, nebo do ruky (to je nic moc) bych si vzal jeden gel nebo energ. tyčinku a cca na 10.-13.km bych ji požil :) Nebo si dohodni doprovod na trati, který tě počká na 10–12km.
Vše myšleno na 1/2PIM, pokud to je jiný závod, tak nevím, co nabízí pořadatel.
Plzeň
greentomas 04.03.2009 18:17:46
Všem mocrát děkuju za odpovědi!:-)
P.S.Ano, týkalo se to PIM.
Dalt 05.03.2009 12:01:05
ty jo to nechapu – ja pri behu nedokazu pit (natoz jist) – na to nemam pomysleni (mno je teda pravda, ze beham max tech 20km a na tu chvili mi pride ze to nestoji za to)
Nymburk
dan67 05.03.2009 23:26:58
[quote=Dalt]ty jo to nechapu – ja pri behu nedokazu pit (natoz jist) – na to nemam pomysleni (mno je teda pravda, ze beham max tech 20km a na tu chvili mi pride ze to nestoji za to)[/quote] Nazdar, chápu tvou reakci. Ale přecejenom je rozdíl mezi volným, treninkovým během a závodem. Já, pokud jdu v treninku trasu 18km tak ji zvládám bez pití a jídla, ale to je trenink a volnější běh. Závod a 1/2M je delší a náročnější a to ta trocha energie chybí.
Při urovni cílového času 1:40–2:00 hod se vyplatí zpomalit a dát si gel a pak vydržet až do cíle v plném tempu, než pak v konci bojovat s hlaďákem.
To alespoň moje dosavadní malá zkušenost. Někdo jiná může mát opačný názor a zkušenost.
martinha 06.03.2009 07:42:36
Taly záleží samozřëjmě na počasí. Teď v zimě dokážu zaběhnout půlmaraton bez pití i jídla v pohodě. Samozřejmě pokud jsem se během dne aspoň jednou pořádně najedl. Ale v létě se bez pitíá nedá pomalu ani 10 km. Ale určitě je to individuální já třeba ty tyčinky nemůžu a nejradši mám banán. Můj kamarád běhá jedině s ledvinou, má v ní mobil, klíče, nějakou tyčinku gely a je v pohodě. Doporučuji vyzkoušet ledvinku v rámci tréninku. Martin
Dobřichov
honzaherda 09.03.2009 17:48:43
Za sebe bych si ledvinku nebral a pokud je aspoň jedna občerstvovačka není čeho se bát. Při času 1:45 a víc není od věci se klidně zastavit, napít se, najíst se, napít se a pokračovat, vteřinka sem-tam. Ledvinka je jen zbytečné závaží, víc se potíš, pořád se háže, … ale pokud jsi na ni zvyklý, tak prosím.
Gate1032 22.04.2009 09:40:56
Běhám s ledvinkou skoro pořád. Hlavně teda proto, abych měl kam dát mobil (kdyby tě kleplo, jak říká manželka :)) a klíče od auta. Mám takovou jednoduchou od Enervitu, malá kapsička a půl litrová láhev. Je to v pohodě. I když letos na 1/2PIM byla asi zbytečná. Vody dost, ale jídla jsem si teda nevšim. Ale možná to snědli ty co byli rychlejší (1:59:13).
Chebsko
R V M 16.08.2009 12:38:23
Běžel jsem letos 1/2 PIM s podobným časem a všiml jsem si, že na 10. km byly k dispozici banány.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.