výron v kotníku
mesic 14.09.2016 09:02:56
Ráda bych se poradila, ve svých 33 letech jsem začla asi 2 měsíci běhat. Hned jsem si koupila běžecké boty a běhala cca 3–4 x týdně 4 km lehkým tempem. Asi po 3 týdnech, v den kdy jsem měla pauzu mě začaly bolet kolena a kotníky, tak jsem si dala od běhání odpočinek. Cca za 4 dny odezněla bolest kolen a do týdne bolest levého kotníku, pravé se zlepšovalo, ale asi 10. den od posledního běhání mě začal kotník víc a víc, začla jsem kulhat a kotník mám mírně oteklý. Bolest je spíše v klidu než při chůzi. Je bodavá a v různých místech kolem kloubu i např. na achilovce. Kotník jsem si při běhu nepodvrkla ani mi v něm nijak nekřuplo. Běhala jsem na asfaltu i terénu, tak je možné, že se dostal do mírně jiné polohy než obvykle. Přisuzovala jsem to únavě a přetažení netrénovaných kloubů. Co myslíte, mám jít k lékaři nebo vyčkat? Děkuji
rudo 14.09.2016 09:15:03
>> mesic, 14. 09. 2016 09:02:56
asi mas vysoke perovacie boty a telo v tom behat nevie, trpia aj kolena aj kotniky
nie vsetky boty co sa predavaju ako bezecke su naozaj bezecke, najme zaciatocnikov v obchode casto oklamu a predaju aj drahe perovacie boty z mnostvom makkeho materialu.
klidne si daj spravit RTG
okrem toho si urcite mala velmi zlu techniku a dupala si do cesty na vystrete kolena s doslapom dopredu
mesic 14.09.2016 13:11:53
>> rudo, 14. 09. 2016 09:15:03 Budu mít teď dovolenou – doma a nebudu skoro chodit. Uvidím, co v úterý, to bych k doktorce zajít mohla. Pomůže octan nebo nějaká mast? Mažu od včera veralem a nic moc pokrok. Nohu mám oteklou z venkovní části kotníku, bolí ale v klidu z vnitřní. Když jsem si kotník nevyvrkla, tak snad nepůjde o nic závažného a do úterý to vydrží? děkuji
rudo 14.09.2016 13:32:42
>> mesic, 14. 09. 2016 13:11:53
bolest v klude moze naznacovat vela veci ale je zbytocne aby som tu na dialku stroelal diagnozy , kedze kazda moze znamenat vela.
ovsem odlahcenie vahy z nohy prec – ked sedis lezis a nasledna velka bolest – toto urcite povedz doktorovi
vcelku dost zbytocne cakas do utorka
myslym ze ziadne maste a obklady nemozu pomoct a rozhodne teraz uz nepomoze ziadne chladenie ani ladovanie
je urcita sanca ze s tym neni nic take co by lekar vedel vyriesit a vyriesi sa to same, ale len sanca
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.