Nejlepší crossmarathon v ČR ?
ironman 22.10.2008 21:51:28
Pekny krosmaraton je v Sosnove u Ceske Lipy na zacatku listopadu. Sice jsem na te trati bezel pouze pulku, ale je to cele krasnou prirodou. Trat je 4×10,5km
Sokolov
koyama 23.10.2008 00:53:31
Na Moravě nevím. Ale pěkný je Baroko maraton. Taky jsem běžel jen půlku, ale zážitek to byl velký: http://koyamasfamily.bloguje.cz/…-cerneho.php Celý maraton běžela má žena a také si ho nemohla vynachválit.
Valašské Meziříčí
Tečko 23.10.2008 06:59:20
Nějaké horské maratony pořádá Roman Baláž. Lysohorský maraton a Maraton po hřebenech Beskyd-Pustevny. Ale oba už letos proběhly. Zkus juknout na http://www.balazteam.estranky.cz/, ale nevím jestli ti to něco dá. Je to tam trochu „neurovnané“.
Komik1000 23.10.2008 13:51:37
[quote=ironman]Pekny krosmaraton je v Sosnove u Ceske Lipy na zacatku listopadu. Sice jsem na te trati bezel pouze pulku, ale je to cele krasnou prirodou. Trat je 4×10,5km[/quote] [url]http://atletika.ceskolipsko.net/t8krosma.htm[/url]
Komik1000 24.10.2008 18:15:03
[quote=mapo]to Komik1000 K M v Č.Lípě – jsou tam šutry nebo nějaký prudký seběh mezi nimi? Díky.[/quote] Bohužel jsem to neběžel. Kontakt je na tom webu. Příroda okolo nabízí jak náročný terén tak i pohodičku lesních cest. Nevím kudy to vede.
Brno, (Kroměříž)
Elvard 24.10.2008 20:18:18
A nevite nekdo neco o TransMoravskem Masochistickem Terennim Behu? http://ultramarathon.czechian.net/tmmtr.html
Vubec tam nejsou vysledky z letosniho roku, tak mam strach, jestli to treba neupadlo…
Brno/Havířov
forest 11.01.2009 01:00:17
Otázkou zůstává, jak se bude řešit návrat ze Skřítku na Ramzovou. Pro běžce s doprovodem s autem ideál (zajištění pití atd., což v Česku na horách není nijak obzvlášť problém při hustotě chat), pro běžce bez doprovodu pešek.
Prostějov
Fosaman 11.01.2009 09:06:06
Na jesenickej maraton se letos hodně těším trasa je lákavá a náročná. Ještě jsem to nezkoumal ale ze skřítku snad po doběhu ještě pojede nějaký linkový autobus do šumperka a odsud už se dostanem do ramzové či domů. Jinak delší kros-běh na moravě. který se mi letos hodně líbil Valachia run – půlmaraton. Jeden 21 km dlouhý okruh, velká část po loukách na kopcích u Vsetína. http://www.valachiarun.cz
veteran 11.01.2009 18:06:16
Jak posílal Téčko odkaz na Baláže, tady je odkaz na konkrétní akci http://www.tourdebeskydyetapovy.estranky.cz/ Je to z loňského roku, takže na letošek je potřeba pohlídat aktuální info. Parádní akce, jak píšu v dalším vlákně – Běh z kopce v náročném terénu – chce to dobré boty …
P.S. Psů se nebojte, jsou v pohodě
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy 15.01.2009 06:51:57
Leszczynski: v červnu se běží Jirkovský krossmaraton, běžel jsem to sice jen jednou, ale závod se mi líbil, doporučuji. Celkové převýšení je cca 750 m – vybíhá se z Jirkova, po cca 5 km rovince se vyběhne na hřeben Krušných hor, poté se běží po hřebeni a nakonec seběh do Jirkova. Ale není to jen čistý kross, je zde dost úseků po asfaltu, hlavně posledních 10 km.
kámen úrazu 16.01.2009 10:06:17
[quote=Leszczynski]…Lakaji me ty horske cesticky, koreny, kameny, brody, silene sebehy a vybehy. A hlavne se spolehnout sam na sebe,– vse co potrebuju si beru s sebou…[/quote] Tebe teda akce, na kterou dávám odkaz, asi lákat nebude, ale třeba někoho zaujme.
Podzimní maraton, třetí ročník, druhý v roce 2008 se konal kvůli zákazu vstupu do lesů na náhradní trati. Jinak se má běžet 4* okruh 10 km lesem – zvlněný terén, podle HACu nastoupáno 170 metrů, asfalt jen na začátku – spíše rozbitý a na konci, klasický široký lesní cesty, i pěšina se našla, trocha pevných kamínků, trocha hlubší šotoliny, kořenů, z mý jediný nedávný zkušenosti kupa hlubokýho bahna. Plus malý prodloužení pro dosažení maratonský dýlky.
Ten desítkovej okruh se mně líbí, nemám sice srovnání, ale i tak si troufám říct, že je to hezká trať. Má v okolí velkou tradici, sjíždí se na ni spousta dobrých běžců. Jako skoro místní mě trochu mrzí, když koukám, že maraton je spíše neznámý a zatím ho běželo jen pár lidí. Tak to napravte.
krb.hyperlink.cz (mně to jde jen bez www)
kámen úrazu 16.01.2009 10:53:09
[quote=kámen úrazu]Ten desítkovej okruh se mně líbí, nemám sice srovnání, ale i tak si troufám říct, že je to hezká trať. Má v okolí velkou tradici, sjíždí se na ni spousta dobrých běžců. Jako skoro místní mě trochu mrzí, když koukám, že maraton je spíše neznámý a zatím ho běželo jen pár lidí. Tak to napravte.
krb.hyperlink.cz (mně to jde jen bez www)[/quote] Ještě odkaz na výsledky prvního ročníku, jehož trať by měla být stejná jako v 19.9.2009. http://krb.hyperlink.cz/Vysl_07.htm
Praha
anajpo 16.01.2009 12:35:35
Jirkovský krosmaraton jsem běžela 2× a je asfalt ani ne z padesáti procent ,značné převýšení a hezké rozhledy v Krušných horách. Je to jeden okruh můžu vřele doporučit a i zajišťují nocleh (buď spacákv tělocvičně nebo ubytovnu). v Koná se však začátkem června a to má dvě nevýhody:že při něm bývá dost vedro a že dost často jsem v té době na dovolené. Taky jsem slyšela o tom Baroko maratonu-tam to může být taky hezký, co se týká trati,ale nemohu posoudit, zatím jsem neabsolvovala, ale okolí Střely je velmi malebné a členité
České Budějovice
Lubis 17.01.2009 12:25:55
Účastnil jsem se několika akcí pořádaných Romanem Balážem na Ostravické základně a máte-li zájem si zaběhnout horský maraton v letní , zimní nebo také v noční verzi překrásnou přírodou Beskyd s převýšením kolem 1700m nahoru a zase dolů, mohu jeho akce jen doporučit. Romanovo akce jsou organizovány v téměř rodinném prostředí ( alespoň tak příjemně se tam člověk cítí ), bez zbytečných oficialit, s pěknými cenami, možností regenerace v bazénu, vířivce. http://www.balazteam.estranky.cz
Havířov
roman1 17.01.2009 14:37:30
To Lubis: Ahoj poběhlíku !! Makáš, makáš na letošní sezonu? Roman/CORD
JOjo balážovy akce jsou fajn, bohužel má svuj web značně nepřehledný. Ale jak zaktualizuje letošní ročník tak to sem hodím.
České Budějovice
Lubis 17.01.2009 23:22:20
To Roman/CORD Ahoj Romane, snažím se něco naběhat, abych na březnovém prologu na Ostravici netáhl tenisky za sebou Pořád jsem bez psa, kocour se mnou nechce běhat a Radky jorkšír by možná šel, 20 dává v pohodě, ale Radka by nejspíš umřela strachy a já bych ho od 20. kilometru nesl v kapse mezi tatrankama
German 21.01.2009 16:15:40
[quote=Leszczynski]Co říkáte na nový horský maraton v Jeseníkách? Má se běžet 22.srpna 2009. Start v Ramzové – dolní stanice lanovky v 10:00 hod.
Web ještě není v provozu: www.jesenickymaraton.cz[/quote] Bezeli jsme tuto trasu s kolegou Polcarem v rijnu 2008 a musim rict, ze nadhera. Strasnej byl jenom zacatek sebehu ze Ztracenych kamenu.
Havířov
roman1 08.02.2009 11:58:40
Ahoj tak 7.3 začína seriál horských běhu Tour de BESKYDY.
Břeclav
Adamas 15.02.2009 13:18:29
web jesenického maratonu už je v provozu. Pro mě docela zajímavý závod. Chystám se tam, i když mám trochu obavy.
Břeclav
Adamas 05.03.2009 19:27:56
No, já, byť pln optimismu, si raději přidám rovnou hodinku Minimálně
Sandhall 17.03.2009 22:27:30
Pokud budu fit, tak určitě jdu na Jesenický maraton. Ten vypadá super! V tomhle prostředí se poběží samo. Překecal jsem i bráchu, takže bude motivace si zase pořádně hrábnout.
Havířov
roman1 18.03.2009 21:12:44
Leszczynski: Já jdu určitě, běžel jsem to loni a jdou se čtyři smyčky z toho první a poslední je stejná. Ovšem letos je hodně sněhu tak kdo ví jestli trať , hlavně okolo Čertova mlýna, bude pruchozí. Jnak není to žádná mega akce asi 40 lidí. Vše na webu: http://www.mcrvdogtrekkingmarathonupustevny.estranky.cz/
České Budějovice
Lubis 11.05.2009 21:49:19
Zúčastnil jsem se Balážova Horského maratonu 2.5.2009 na Pustevnách a stejně jako jeho předchozí akce byl velmi dobře značený, vedený „dole kopcom“ a „hore hájom“ s príma atmosférou. Těším se na další Romanovu akci.
Jesenický bych zkusil, pokud mi vyjde čas a trefí se Sv. Petr do počasí, dá se předpokládat příjemné pobíhání.
to: Roman /Cord –
Ahoj Romane, trénuješ a pojedeš na Jesenický maraton? Týden po Pustevnách jsme se sešli s Petrem Profousem na PIMu. Bylo horko, jinak príma.
České Budějovice
Lubis 12.05.2009 06:48:05
To je smůla, přeji Ti rychlé uzdravení.
m.zap 15.05.2009 17:29:25
[quote=Leszczynski][quote=Adamas]web jesenického maratonu už je v provozu. Pro mě docela zajímavý závod. Chystám se tam, i když mám trochu obavy. [/quote] Já mám taky obavy, ale připravím se na to doufám dobře. Budu trénovat a simulovat trať v podobných terénech. Problém může nastat, když se náhle změní počasí, přijde bouřka nebo vichr, což v horách není nijak vyjímečné. Těším se na to moc! Škoda, že je to až v srpnu. Chtěl bych hlavně doběhnout, a to aspoň v čase o půl hodiny horším než mám čas na silniční maraton. Snad to není přehnaný cíl?![/quote] Půl hodiny dolů? To bohužel hádám víc – z Ramzky na Keprník to není běhavé, to stejné ČHS – Praděd. Mluvím z osobní tréninkové zkušenosti, že naše jesenické kopečky jsou velice zrádné
m.zap 16.05.2009 10:47:11
[quote=Leszczynski]Myslel jsem, ze bych to mohl zabehnout asi 3:35–3:45 h. (silnicni pulmaraton mam letos za 1:23h a maraton z podzimu 3:06:54h.) Kopce mam rad a nevadi mne, a rozbite cesty miluju Jenze ted mam jiny problem. Nemuzu v podstate vubec trenovat, protoze mne boli predni stehenni sval a porad se toho nemuzu zbavit. Mel jsem mesic pauzu, ale nepomohlo to. Dnes jsem zkusil delsi lehky beh, ale prvni pulhodina byla utrpenim. Pak se sval zahral a slo to lip. Jenze zitra rano se asi ani nerozejdu. Muzu max. jezdit na kole a posilovat s cinkama.[/quote] Těžko říct s tím časem no; ja osobně si myslím, že rozdíly kros vs. silnice budou aspoň kolem hodiny. Během toho měsíce „flákání“ jsi nedělal vůbec nic? Z osobní zkušenosti doporučuji nordic walking a pomalu na kole. Posilování a delší běhy bych osobně raději vynechal.
m.zap 16.05.2009 11:42:50
[quote=Leszczynski]Mozna ze to fakt bude narocnejsi a delsi nez si predstavuju. Prece jen vybehnout z udoli z Ramzove az nahoru bude trvat asi 1:15 i vice a to je jen asi 10 km. Co se tyka zraneni, tak jsem se snazil misto behu trenovat na kole (napr. 2 hod v lese). Kolo mi vyhovuje, jezdil jsem zavodne XC a bavi me to. A jinak asi 3× tydne posiluju bricho, zada, ruce, hrudnik. Proste abych z toho nevypadl. Ale obavam se, ze to stehno bude chtit nejakou zasadni lecbu. Chodit muzu normalne, ale po vcerejsku uz vim, ze nema cenu to dale pokouset. Chtel jsem bezet 5.6. ten maraton Silva Nortica Run v Novych Hradech, ale takhle to nepujde.[/quote] Asi bude Z Ramzové na Keprník (=cca 7km) hádám časově hodinu maximálně, přece jen je to na začátku.. během měsíce se chystám konečně na hřeben potrénovat, tak pak můžu dát „časové echo“ S tím stehnem bych asi šel k fyzioterapeutovi nebo sport. lékaři, ať se ti na to podívá profík Jak už jsem ale psal, tak NW je super – ať už co se týče komplexnosti nebo síly.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.