Operace achilovy šlachy
Petrra 16.09.2008 13:41:17
Nemáte někdo zkušenost s operací achilovky, mám ji natrženou dle výsledků z magnetické rezonance na úponu na patní kost 9mmx3cm a ortoped tvrdí, že v tomto případě operovat nelze…, fyzioterapeutka mi jeho názor vyvrátila (prý se to přišije ke kosti neboť šlacha nemá schopnost opětovného zhojení a jiná možnost tedy není…). Obešla jsem už tři ortopedy a někteří se nevyznali ani ve snímcích z magnetické rezonance… Byla bych vděčná za kontakt na nějakého skutečného odborníka. Předem moc děkuji.
Brno
dao 16.09.2008 23:19:03
Natrženou achilovku jsem měl 2 x. Pokaždé se to řešilo měsícem sádry a měsícem rehabilitace. Pravda nevím v jakém místě achilovky to bylo.
Brno
dao 16.09.2008 23:21:36
Jo pokud jsi z Brna nebo okolí, tak doporučuji: MUDr. Luboš Hrazdíra http://www.firmy.cz/…idenice.html Zabývá se hodně sportovci.
Petrra 30.09.2008 10:04:05
Děkuji za doporučení. Též jsem se momentálně doslechla o fixaci v sádře nebo ortéze tak mi asi nic jiného nezbude… a skutečně sádra pomohla a mohl jsi po těch dvou měsících normálně běhat ?
remo 01.10.2008 07:37:14
Po sádrové fixace jistě nelze hned běhat Nutno rozcvičit, protože hlezenní kloub bude po fixaci ztuhlý a svaly atrofické. Doporučuji řádnou rehabilitaci. Zpravidla platí pravidlo: Jak je dlouho kloub fixován, nejméně tak dlouho se rozvičuje. Nespěchat ! www.revmacentrum.cz
Miloš NDca 30.01.2016 16:33:20
Ahojte,
je tu niekto po celkovej alebo čiastočnej ruptúre achillovej šľachy a následnej operácii? Zaujímalo by ma, ako dlho Vám trvala rehabilitácia a a vrátenie sa k plnohodnotnému behu (tréningu). Článkov o rehabilitácii mám naštudovaných dosť, ale aj tak najlepšia je osobná skúsenosť bežcov, ktorí to zažili.8-)
Ďakujem.
Liberec
Xixao 30.01.2016 17:56:47
ja jsem mel jednu achylovku natrtene a pak obe utrzene, jednu od patni kosti a jednu nekde mezi patou a lytkem :) mel jsem vzdycky asi dva mesice sadru, nejdriv pod kycel a pak kratkou. Po sundani stehu jsem v podstate hned zacal chodit a jezdit na kole, dlouho trva, nez clovek ztrati strach se odlepit od zeme. Kdyz se hned zacne posilovat a neco delat, tak to jde rychle. Kazdopadne je to akce tak na pulrok az rok od urazu. Ja jsem si utrh jednu achylovku a pak druhoou, jak jsem po ni skakal do schodu bez berli, tak to byl tak rok. Asi neni kam spechat, zasadni je posilovani pak a dobra rehabilitace.
Miloš NDca 04.02.2016 12:59:49
>> Xixao, 30. 01. 2016 17:56:47
ďakujem za tvoj report , ako tak čítam tak tvoje achilovky dostali riadne zabrat. Ja som mal od mája roku 2015 zápal šlachy, ktorý sa mi stale a stále vracal, podstúpil som všteko, maste,rázove vlny, akupunktura, laser, kolagenove injekcie atď a ale stale som mal zapaenu šlachu, v decembri som zmenil ortopeda, ten mi neviem ani ako pichol tam kortikoid,zápal ustupil ale začala ma bolieť achilovka vyššie nad pätou, nemohol som stupiť na špičku, potom to ustupilo. v januari som išiel na operáciu a ked otvotili achilovku, tak zistili, že je na 90 % natrhnutá, rozstrapkana a visela len na vlasku, takže ju zašili, vyzera to tak, že sa to hojí celkom dobre.
runtachykard72 04.02.2016 14:33:44
>> Miloš NDca, 04. 02. 2016 12:59:49
..disbalancie je dobre neustale vyrovnávať(komplex,ako celok-prepojenia-suvislosti),znova platí 100krat omieľané-odstranujem príčinu,nie dôsledok…je dobre nedopracovat sa az do tychto štadii a včasne reflektovať na varovne signaly.ked citim,ze nieco nastupuje,urgentne konam-natahujem s citom,masirujem,pobehujem,špekulujem,chladim dla potreby..skúšam menit obuv..a neustále dookola..trochu s tym žijem a…na čas zminimalizujem prijem sladkosti
- a hlavne preventivne posilnujem jadro(core)
Liberec
Xixao 05.02.2016 21:10:43
>> Miloš NDca, 04. 02. 2016 12:59:49
Kortikoid, to je na achylovky jed. Me je opichali obe, jakmile jsem na ortopedii rekl, za mam diprophos (kortikoidy) v achylovkach, tak mi ortopedi rekli, at se nedivim, ze mi praskly.. Tak nejak to nechapu, proc to tam nejaky „doktori“ cpou..
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.