2 týdny do závodu
Alena77 02.10.2017 07:30:38
Ahoj, za dva týdny běžím 1/2M. Běhám 50km týdně. Měla bych ted ty poslední dva týdny zvýšit objem nebo spíš trochu ubrat. Myslím si dobře, že ještě tento týden nechám 50km a příští týden dám před sobotou jenom 2× 10km? Dík
rudo 02.10.2017 08:06:26
>> Alena77, 02. 10. 2017 07:30:38
existuje jedna mudrost (ale nie je vseobecne akceptovana)
ze tyzden so zavodom by vratane zavodu, nemal presiahnut primerne tyzdenne objemy, a aj objemy intenzity.
cize vratane zavodu a rozcvicenia by sa tyzden nemal dostat cez tych 50km
lepsie ak trochu menej, aby tie posledne km zavodu sa uz nemleli z posledneho
intenzita – idealne by bezny treninkovy tyzden v dlhodobejsej priprave polmaratonca mal obsahovat v sebe nejako poskladanych 21km v zavodnom tempe a vyssom.
pokial bezny treninkovy tyzden nemal viac ako 21km v zavodnom tempe tak v tyzdni zavodu uz nemozme vyplytvat km na zavodne tempo a mali by sme len poklusavat
ja by som skor odporucal behat kazdy den 3km v tyzdni zavodu, pomaly rozklus a na zaver 2×100m v tempe zavodu na 10km.
na start zavodu treba prist odpocinuty+rozbehany+hladny po zavodnom tempe
Zerocool 02.10.2017 08:10:04
>> Alena77, 02. 10. 2017 07:30:38
Ahoj, minulý víkend jsem taky běžel 1/2M. Podle mě jde i o to, jak se momentálně cítíš, a jak moc intenzivně (málo odpočinku) jsi trénovala poslední týdny, měsíce.
Já běhal poslední měsíce před závodem 60 km týdně. Předposlední týden před závodem jsem snížil na cca 75%, intenzitu i četnost tréninků jsem zachoval.
Poslední týden jsem snížil na cca 35 – 40% + závod. Pondělí jsem šel rovinky, v úterý 4×400m v tempu závodu. Od středy jen tréninky do 30 min podle chuti, jen pohodlné uvolněné běhy, čtvrtek a pátek úplné volno…závod v neděli.
Běželo se mi super......
Podle mě je důležité si ujasnit co je prioritou zejména posledního týdne – tím je maximální ODPOČINEK a načerpání SIL… vše ostatní je podružné, stejně už nic nenatrénuješ, jen můžeš pokazit.
RADŠI NEDOTAŽENÝ NEŽ PŘETAŽENÝ!
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.