Píchání v koleni- přední část pod českou
PaulMora 12.03.2016 21:21:19
Dobrý den,
můj problém začal poprvé před třemi týdny, z ničeho nic po dvou kilometrech na tvrdém povrchu začalo píchat v koleni, pod českou z levé strany, jakoby ve vnitř. Tyden jsem to nějak snesl, v práci běháme každý den, druhý týden v pondělí na ošetřovnu, nechtěl mě poslat na vyšetření že to bude namožený, dal mi jen nějaky prášky od bolesti a proti zánětu, dnes jsem si řekl že v pondělí stejně v práci vyběhnu, takže to zkusím, po pěti kilometrech kdy jsem neběžel nic moc to zase začalo.
dvě minuty bolest a pak to začne píchat. Když přestanu běžet, po pár sekundách bolest odezní a při chuzi o ní nevím.
Samozřejmě příští týden to budu řešit u ortopeda, jen mě napadlo se tady zeptat. Třeba měl někdo stejný problém. Díky
bofi 12.03.2016 22:40:17
>> PaulMora, 12. 03. 2016 21:21:19
Ahoj, přesně stejný problém zrovna řeším taky.Začalo to před pěti týdny.Tři týdny jsem si „naordinoval“ úplný klid, ale o moc se to nezlepšilo.Tak jsem se tedy objednal na ortopedii.Doktor říkal, že mám poškozenou chrupavku.Předepsal mi léky a 10× rehabilitaci (vodoléčba a magnet).V pondělí začínám tak uvidíme.
Skritek Hugo 13.03.2016 06:07:13
Ahoj, mela jsem kdysi stejny problem. Ortopedi si me posilali mezi sebou, magnety, vodole by, ultrazvuk, injekce a porad se vracelo. Pak pomohlo docasne nahrazeni behu kolem a prace na posileni svalu trupu a nohou s naslednym strecinkem. Dostatecne protazeni byl klic k uspechu, zpevneni druhym.
Pausa byla aktivni, neb kolo zatezuje svaly a klouby rovnomerne. Po kazden kolem pak nasledovalo dlouhe protazeni.
Klokan75 13.03.2016 18:08:37
Mohu potvrdit co píše Skřítek Hugo. Ten samý problém jsem měl i Já. Měsíc jsem pauzíroval a potom to pomalu zatěžoval, střídám terén a silnici. Běhal jsem jenom asfalt a v lednu jsem to přehnal s přípravou, dostal jsem do kolena zánět, bolest přesně popisuješ, je to stereotypní běh a to není dobré pro koleno. Přečti si diskuze o běžeckém koleni.
Feidippidés 25.03.2016 20:47:27
Ahoj, mně pausa nepomohla, nakonec mě zachránil jeden chiropraktik (fysio ani doktor moc nevěděli), poradil mi začít lehce klusat a jakmile to bude bolet, zastavit a prsty silně tlačit na to místo, kde to bolí, po dobu 30 s., pak zase běžet, než se objeví bolest a celý postup několikrát opakovat. K tomu je dobré protahovat šlachy stehenní.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.