UKÁZKA Z KNIHY: Poslední maraton Vlasty Zwiefelhofera [článek]
behej.com 08.10.2013 12:22:11
Jméno Vlasty Zwiefelhofera většina fandů spojuje především
s dosavadním traťovým rekordem populární Velké kunratické. Tento
Západočech však ve své době zaznamenal i řadu jiných úspěchů. Celý
jeho nejen sportovní život shrnuje v knize Vlastík Zwiefelhofer atlet a
sportovní novinář Jiří Šoptenko. Zde je ukázka z knihy, kterou její
autor vydá ve vlastním nákladu před Velkou kunratickou.
Odkaz
na článek
Jonáš.r 12.10.2013 10:18:25
Ahoj Jirko, Jsem začínající běžec a Vlastík je pro mě skvělou inspirací. Ukázky vypadají bezvadně, ale chybí mi zde trochu víc podrobností. Budou např. zmiňované kompletní tréninky součástí rozhovoru, nebo i formou tréninkových deníků?
truxinho 12.10.2013 10:49:47
>> Jonáš.r, 12. 10. 2013 10:18:25
,,Kniha bude mimo jiné obsahovat také kompletní tréninky z let 1975 (Běchovice) a 1979 (Limerick)."
Jirka Šoptenko 12.10.2013 14:53:59
>> Jonáš.r, 12. 10. 2013 10:18:25
Ahoj Jonáši, minimálně dvě celé tréninkové sezóny (1975 a 1979) budou v knize zveřejněny samostatně v přílohách. Kniha je napsána ze 3/4 formou rozhovoru (s fotkami uvnitř textu), čtvrtá část je věnována přílohám (tréninky, výsledky, tabulky, seznam závodů). V minulosti jsem rád četl mnoho týdenních, dvoutýdenních nebo měsíčních ukázek tréninku různých špičkových běžců. Podle mého názoru ale bývá trénink většiny běžců světové úrovně (ne všech) proměnlivý, proto ten nápad s celými sezónami. Způsob jakým Vlastík trénoval byl pro mě osobně obrovským překvapením.
rudo 12.10.2013 23:08:03
>> Jirka Šoptenko, 12. 10. 2013 14:53:59
ano suhlas, vytrhnuty 3 tyzdnovy blok z nejakeho sustredenia je prd platny ked nevieme co tomu predchdazalo a pripadne ake to malo nasledky vidiet cely rok pekne na papiery uz ma velku informacnu a vzdelavaciu hodnotu, najme ak su tam aj vysledky z toho roku a z nasledujuceho roku.
Jirka Šoptenko 13.10.2013 07:00:15
Čtenáři se ale nemusí obávat, v knize o V.Zwiefelhoferovi nepůjde jen o čísla (tréninky, závody a výsledky). Pro otázky (připravoval jsem je 14 dní), jsem si nedával žádné limity, jsou jich stovky na všechna možná témata. Nebude to jen o sportu, ale i o krásném dětství prožitém na vesnici, o vzestupech a pádech sportovní kariéry, povídání o trénincích a závodech a také o tom, jak Vlastík prožil následujících 30 let po ukončení vrcholové kariéry. Přišlo mi škoda nezeptat se tohoto úžasného běžce (v bězích mimo dráhu u nás druhého nejúspěšnějšího všech dob po Zátopkovi) na cokoliv, co mě napadne a pak to utřídit.Po setkání a povídání s tímto Panem běžcem mi celou cestu domů běhal mráz po zádech a s potěšením jsem se rozhodl o tento pocit s běžeckými fandy a zájemci o knihu podělit.
Hořice v Podkrkonoší
Josef 07.06.2014 14:19:39
Kdo zná Jirku Šoptenka nebo se mu někdy dostalo do ruky alespoň jedno z čísel časopisu Runholic, který Jirka koncem 90. let na koleni vydával, tak má o koupi jasno. To nebude jen knížka o běhání a tréninku, ale i o přístupu k životu, o píli a skromnosti. Rozhodně doporučuji.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.