Trenink na Oceloveho muze
charles79 28.02.2013 17:33:41
Chystá se tu někdo z běžců/běžkyň letos na Ocelového muže (viz ocelovymuz.cz)?
Zajímalo by mě, jaký máte trenink.
Já jsem prakticky loni v září přestal běhat, v říjnu přestal jezdit na kole a od listopadu do teď začal cvičit, cca 10–15× do měsíce. Zatím na objem. Podařilo se mi zesílit a nabrat asi 6kg váhy. Od půlky ledna jsem zase začal běhat. Zatím zlehka 20–30km týdně. Díky nárůstu váhy samozřejmě nedosahuju loňských časů. Od března bych do toho chtěl zapojit kolo a změnit system posilování (získat svalovou vytrvalost a už moc nepřibírat). Vůbec ale nevim, jak to všechno vměstnat do volného času a potřeboval bych to nějak zoptimalizovat :)
Radoslav G. alias
Vincent
28.02.2013 19:03:55
>> charles79, 28. 02. 2013 17:33:41
nie som z tých povolanejších čo majú kopec skúseností (TT ma laplo min.rok v auguste, takže netrénujem ani rok a pretek ešte žiadny), ale zaráža má Tvoj cieľ a typ tréningu ktorý si cez zimu zvolil, asi nechápeš o čom je TT a špeciálne IM. Mal si celú zimu chudnúť a trénovať primárne v aeróbnom pásme (plávanie/beh/bike) Fitko iba doplnkovo, a aj to minimum silového tréningu, keď už tak nízke váhy, veľa opakovaní (najlepšie kruh.tréning). Ja si vzhľadom k tu prečítanému a získaným informáciám (a svojej trénovanosti) trúfam (a mám cieľ) v tomto roku pretek v Bátovciach t.j.1/2 IM, a celý IM možno, o rok, teda ak budem v stave že ho zvládnem, tým nemyslím trápiť sa 17 hod. V každom prípade tréning.plánov je na internete dosť, skús pohľadať, ale doporučujem prečítať tunajšie fórum o TT, aj staršie debaty, mne veľa dali :) Ja som si u nás našiel TT klub, tak mi chalan píše trén.plány a dal ma dosť do obrazu – bolo čo meniť/usmerňovať v mojom ponímaní správneho tréningu.
charles79 28.02.2013 19:42:40
>> vincent_vega, 28. 02. 2013 19:03:55
Aby nedošlo k nedorozumění Ocelový muž není triatlon. Plavání tam vůbec není. Skládá se to z 5-ti disciplín: bench 65kg max.opakování (volitelně 50kg s menším ohodnocením) shyby na hrazdě leh-sedy během 2 minut 5km běh 40km časovka na kole
polopes 28.02.2013 20:18:28
Taky bych si chtěl „Oceláka“ letos poprvé vyzkoušet. Pravděpodobně v Jičíně nebo v Žebráku. Nějak speciálně se nepřipravuju, trochu si popobíhám, 2× týdně spinning, občas fitko nebo kruhový trénink. Už se na to moc těším, i když musím zapracovat především na shybech…
rudo 28.02.2013 20:56:27
je to treninkovo velmi narocna kombinacia sportov problem je ze prve 3 discipliny su anaerobne typicky ide o max vykon asi za 2 minuty aj ked optimisticky by bol ciel benchovat a zhybovat donekonecna
sport vychadza zo stareho a podla mna myslneho predpokladu ze horana cast tela musi mat anaerobnu vykonnost a dolna cast aj aerobnu vykonnost
horna cast tela v sbe skalda trenink max silu vybusnej sily a silovej vytrvalosti a pred zavodmi by sa to malo spojit do specialnej vytrvalosti
prenesena do bezeckej reci – v priprave na 800m sa behaju aj dlhe behy aj sprinty a az tesne na zaciatku sezony sa do toho vlozia 400m a 1500m tempa a az na konic sa pride na tempo 800m
pri benchi sa teda treba hrat s vahou trenovat aj s ovela vyssimi aj ovela lahsimi a postupne sa priblizit z oboch stran ku vahe sutaznej
pri zhyboch sa pozouzivaju rozne tie odlahcovacie masiny a tiez zavazie okolo pasa
najviac bodov sa da v zavode ziskat naucenim sa spravbej cyjkistickej techniky posedu a naucit sa tocit aj v unave je to posledna disciplina
kedze cely zavod sa moze obratit v celodennu zalezitost – nieco ako atleticky desatboj tak strava pocas dna, kedy byt hladny kedy jest bielkoviny kedy jest cukry casovat toto na minutu presne pred kazdou disciplinou atd
wagi 28.02.2013 20:57:48
>> charles79, 28. 02. 2013 19:42:40
Taky mě to přijde zajímavý,musíš zvolit rozumný kompromis.S objemy se toho asi moc nevytrhne.Já dávám spíš střední váhy s více počty opakování a dobrý se mi zdá veslařský trenažér na vytrvalostní sílu,plavání dávám taky je to přirozené posilování a dobré na regeneraci akorát už nemám chuť ani čas na kolo tak to zkusím někdy v budoucnu.
Radoslav G. alias
Vincent
28.02.2013 21:22:16
Prepáč, ja som prehliadol (a priznám ani nevedel) čo oceľový muž vlastne je. Zaujímavá kombinácia záťaže v každom prípade …
ŠUMAVA
michaelv 28.02.2013 22:52:42
ANO TO JE MŮJ SEN TAKÉ … Kdyby mne kolegové z týmu konečně naučili pořádně plavat, KOLA a BěHu bych se nebál … Myslím že stále silniční cyklistika patří mezi mou nejsilnější stránku ve které jsem prožil mládí, dokud jsem neobjevil krásnější kouzlo běhu … ALE JEDNOU SE NA STARTU OBJEVÍM … PŘES léto stále žiju jednodení víkendovou vyjížďkou přes dvoustovku alespoň… Tím začíná u mne opravdová vyjížďka BĚH už nějako zvládám … ALE TO PLAVÁNÍ MNE EXTRÉMNĚ BRZDÍ, a z triatlonu vím že jsem téměř nejpomalejší plavec … Myslíte že i s tím se dá startovat ???
ŠUMAVA
michaelv 28.02.2013 22:56:30
a už došlo k nedorozumění OCELOVÝ a ŽELEZNÝ zní skoro shodně a přeci jde o něco jiného
TAKŽE ŽELEZNÝ MUŽ o tom zde hovořím, to je můj sen … Plavecká etapa má délku 3800 metrů, cyklistická trať činí 180 kilometrů a v závěru atleti běží maratónský běh
charles79 28.02.2013 23:24:52
>> wagi, 28. 02. 2013 20:57:48
S objemy právě přestávám. Pojedu nižší váhy s více opakováníma, jen občas to proložím jedním silovým treninkem na max. vahu, abych zůstal v kontaktu se soutěžní váhou. Pokud jde o plavani, tak v tom jsem slabej. Mám styl „paní Radová na rybníce“. Z toho důvodu se nemůžu účastnit triatlonu, protože než bych doplaval, tak někteří by už sesedali z kola :)
charles79 01.03.2013 10:06:26
>> polopes, 28. 02. 2013 20:18:28
Jičín a Žebrák, presně tam se taky chystám. Já budu muset zamakat na leh-sedech. Když je dělám, tak jak ukazují na tom videu, tzn. bez zapření nohou, tak se mi zvedají paty do vzduchu a takový pokus ti pak neuznají.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.