Kokosová voda
LemonaidLucy 09.02.2011 16:28:16
Kamarad maratonec se zminil, ze misto iontaku pije kokosovou vodu (stavu). Podle informaci z netu v porovnani s vetsinou sportovnich napoju obsahuje vice elektrolytu, ma vic drasliku nez banan a obsahuje prirodni cukry, atd. atd.
Uz jste ji nekdo zkousel misto iontaku?
PeterFabok 09.02.2011 19:27:10
urcite ju skusali v destinaciach, kde maju kokosovniky na kazdom kroku ;)
http://hubpages.com/…lth-Benefits
… otazka je, v akom stadiu zrelosti su kokosy, z ktorych to tam piju
Praha 9 - Č.Most
Benhard 09.02.2011 20:26:17
>> PeterFabok, 09. 02. 2011 19:27:10
Viděl jsem ji v nějaké reklamě s Deanem Karnazesem
rudo 10.02.2011 02:37:18
suhlasim s Petrom
je velmi velka pravdepodobnost ze ovocie na export je oberane nezrele, prepravovane v roznych kontajneroch napustenymi chemickymi plynmi, pri dovoze mnohe krajiny maju este vlastne akzoe zdraviu ochranne predpisy a dovazana potrva sa dalej chemicky napusta pripadne sa ozaruje roznymi frekvenciami EM alebo dokonca sa ozaruje radioaktivne a tiez moze byt vystavena kratkodobo rychlemu prehriatiu.
Takze to co si clovek kupi v obchode uz nema s tym co rastlo na strome nic spolocne a je vacsia sanca ze je to zdraviu skodlive ako to ze by to mohlo byt prospesne
dokonca mnoho krajin umyselne porusuje aj terminologiu organicke a surove ( raw and organic) a dovaza a predva to v tejto kategorii napriek tomu ze to na colnici napustaju chemikaliami ozaruju a prevaria, pasterizuju a teda to je davno uz nie surove a nie organicke, toto sa deje aj pre prevoze v ramci jedneho statu medzi oblastami
Rovnako by som uz neveril predavanym dzusom vo flaskach ci krabiciach
Az sa ludstvo oslobodi a pride krajsi zajtrajsok (behom par rokov) tak sa zrusia vsetky organizacie a predpisy na nicenie potravy a budeme moct jest to, co priroda naozaj pre nas planovala a nie to co nam World Hell Organization = WHO, povolilo alebo nanutilo
PeterFabok 10.02.2011 05:10:20
… Niekde som cital, ze ked kupis orech, lepsia volba je prelisovat duzinu, do nej sa totiz presuva vsetko cenne, ked voda degraduje
Praha 9 - Č.Most
Benhard 10.02.2011 06:19:57
Jo,našel jsem to – můžete se podívat na Zico coconut water na zico.com
LemonaidLucy 10.02.2011 08:46:03
Peter, na tom fakt neco je.
Benhard: jj, on mi ukazoval Zico. U nas jsem naslo treba tohle: http://www.bio.cz/…-voda-cista/
PeterFabok 10.02.2011 09:39:04
>> LemonaidLucy, 10. 02. 2011 08:46:03
Dolezita je info, ze ta stava je zo zelenych kokosov. Ked pozriem na cenu, je to druha vec – ja pouzivam americky heed od hammernutrition, ktory obsahuje len prirodne extrakty bez konzervantov a flasa na 2 hodiny(pokryvajuca komplexnu potrebu carbs, elektrolytov atd) ma vyjde na 2–3 eur…vratane dopravy … V porovnani s tym mi 160czk za 2 kokosove limce pride dost.
…vdaka kazdopadne, inspirovala si ma, skusim prelisovat duzinu, kolko to vyda a aky bude pocit
Brno
mulisak 10.02.2011 12:29:10
Pak se divíme, že je všude tolik kamiónů, když si necháme i pití vozit z druhýho konce světa. Nejlepší běžci pochází z velice chudých oblastí Afriky kde lidé žijí z několika dolarů na den a určitě nepijou žádný ionťáky, protože na ně zkrátka nemají.
To jen my šneci máme několik různých bot s dlouhými jmény, které si navíc i pomatujeme a přestože máme přístup k rozmanité a vyvážené stravě, máme potřebu hledat další zázračné doplňky.
PeterFabok 10.02.2011 12:49:21
>> mulisak, 10. 02. 2011 12:29:10 Mas uplnu pravdu! Ako povedal jeden z najvyznamnejsich americkych trenerov: idealna dieta pre vytrvalostneho bezca je strava chudobnych ludi.
LemonaidLucy 10.02.2011 14:37:48
>> PeterFabok, 10. 02. 2011 12:49:21
Tak tak, mas pravdu. Dekuju za tip, kouknu na ten heed. BYlo by moc fajn, kdybys pak dal vedet, jak dopadl pokus s duzinou!
sukuba 23.01.2012 17:14:42
Ahoj, Zico je u nás dost drahé – jednoznačně nejlépe vychází voda na stránkách www.coconuts.cz
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.