silniční obuv a terén?
radon 12.04.2010 11:33:56
Vlastním New Balance 1063Wr a nově vylepšené 1064.V obou případech se jedná o silniční obuv.mohu ,aniž si zničím nohy běhat v této obuvy i terénu?nejedná se o žádný extrém,prostě lesopark.
Štěpánovice
Brno
rk 12.04.2010 18:07:20
>> radon, 12. 04. 2010 11:33:56
Pokud neběháš vyloženě po měkkém, je to na běžných cestách s pevným povrchem lepší právě v silničních.
Krosky jsou právě a jen na ten extrém, na tvrdém se v nich neběží nejlépe, zvlášť pokud došlapuješ na paty. Jediné úskalí silničních bot v terénu za sucha by mohl být v kontrole pronace, která svým zpevněním vnitřní části a vysokou podrážkou může přispět k snadnějšímu zvrtnutí kotníku.
Liberec
Xixao 13.04.2010 10:05:25
Záleží na tom, kde běháš. Nohy si nezničíš, ale protože silniční boty jsou obecně měkčí, nemusí to být s nima v terénu úplně ono. Ucejtíš každej šutr a rychlejc ty boty odrovnáš.
zmatloj 14.04.2010 09:19:33
Na podzim jsem tak dlouho vybíral krosky (jedny těžší a neohebnější než druhé) na zimu, až nasněžilo a já ji celou odběhal v silničkách. Neříkám, že je to ideální, ale jde to. Takže běh po lesních cestách a lesoparcích v silničních botách bych viděl také jako bezproblémový.
radon 16.04.2010 12:31:50
jak jsem již uvedl,běhám v new balance 1063wr nebo 1064sr.snažím se vždy řekněme v jedné 40min jednotce vystřídat všechny povrchy.10min běžím silnici pak 15min lesopark ana závěr třeba 2km na dráze.Mám štěstí,že žiji v lokalitě,která mně to umožnuje.Posledních 14dní běhám téměř převážně v lese a mám už dva dny problémy s lýtky.jsou zatuhlá a jakmile jdu na 90procent maxima,začne mě nad achillovkama až nepříjemně tahat.Fakt to nemůže být tím,že to chce tvrdší obuv.Mám 179cm a cca 69–70kg a dost ploché nohy lehce do O.Dnes půjdu na masáž,snad mi to pomůže.
Liberec
Xixao 16.04.2010 15:37:51
Spíš je to tim že na to nejseš zvyklej. Běh v terénu je úplně o něčem jiným než po silnici nebo na dráze. Až si zvykneš, tak to bude ok :) .
zdedos 18.04.2010 08:28:54
>> radon, 16. 04. 2010 12:31:50
Zdravím, já běhám taky v NB a ze začatku jsem měl stejnej problém, jelikož pata u NB je dost uzavřená,takže jsem tu část paty u boty, která se dotýká achilovky „překrucoval ven z boty“aby změkla a už je to super.
HaEr 21.04.2010 22:10:51
Silniční boty pro běh na lesních/polních cestách a lehkém terénu jsou většinou v pohodě. Důležité je ale jak se v terénu osvědčí konkrétní podrážka.
Jám mám dobré zkušenosti s Nike Air Alaris, které nesbírají do drážek žádný bordel a výborně drží na různých površích, nesmekají se (dokonce i na sněhu jsou výborné, letos jsem vytáhl nesmeky jen jednou na ledě). Nevýhoda je, že asi vlivem vyšší zátěže podrážky v terénu se od cca 600 km trochu odlepují segmenty na patě. Zatím se mi to daří zalepit a běhám v nich dál.
Naproti tomu po pár prvních kilometrech v NB ME911 se mi zdá, že tyto docela kloužou na kamenech, možná ale podrážka potřebuje ještě trochu „zajet“ a bude to OK
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.