New Blance - FreshFoam
Postrizin
SlavoK 31.08.2021 07:43:21
Ahoj, mate s tim fresfoam nejake skusenosti? Nejak se tem botam uz mc nevenuji, ted koukam ze uz i new balnce a nektee asics vypadaji jak ty nove nike. Jak se vam v tom beha? Klusy i tempo?
ZR 01.09.2021 09:51:39
New Balance pro mě byly přes 20 let preferovaná značka běžeckých bot a to jsem vyzkoušel všechno možné. Bohužel poslední modely a používání FreshFoam mě od nich definitivně odradily. Pro mě je to moc měkké a nestabilní, ale chápu, že je to trend (navíc výrobně mnohem levnější, než starší modely z více vrstev různých materiálů). Jak už se nedají koupit starší modely, přešel jsem postupně na silniční Asics Nimbus/Cumulus a krosové LaSportiva (zajímavě se mi jeví Salomon Utra Pro).
Mato 05.09.2021 19:14:56
>> SlavoK, 31. 08. 2021 07:43:21
Fresh foam su na trhu uz cca 5 rokov. Mal som niekolko modelov – napr.Beacon, 1090, 890. OK, ale nic zazracne. Za to ich nove modely s novou hmotou Fuelcell – superkriticka tpu pena obohatena o dusik , to je bomba. A lepsie nez ZoomX od Nike. Mozem odporucit model Fuelcell Rebel 2. Mam v nich cez 500km a nic lepsie som na nohach nemal a to som mal cez 250 parov za tie roky. Lahucke, pruzne, dostatocne makke. Vylozene cestne. Pozor – musi to byt 2.verzia. Ta prva bola nic moc.
Tieto su bez karbonovej pruziny, takze ta nezruinuju financne a ani mi v nich nechyba (na to maju 2 ine modely TC a RC2 za 2 nasobnu cenu). Da sa v nich tak volne behat, ako aj za to poriadne vziat. Zalezi, kde objednas, ale mna vysli 118€. Dnes normalna cena, ale dal by som aj viac a opakovane.
Maji 14.09.2021 13:26:54
Ahoj, to doporučení na model Fuelcell Rebel2 mě zaujalo, nějakou takovou botu hledám. Zpevněné lesní cesty jsou bez problémů? Není pak ten došlap už moc měkký?
Mato 14.09.2021 14:05:27
>> Maji, 14. 09. 2021 13:26:54
Prilis makky doslap? To je velmi individualne, hodnotenie je subjektivne a velmi zalezi aj od stylu a od tempa behu.
Ako som napisal, je to cestna bota, ale nerobilo mi problem v nej prebehnut aj cez polne cesty a v parkoch mimo asfaltky. Vylozene na trail nie je kvoli vzorku podrazky, nie uplneho pokrytia celej podosvy gumou, ale najma kvoli zvrsku. Je sice pevny, ale superlahky a bocne torzne sily pri dlhodobom prebiehani nerovnosti a traverzovani naklonenych cesticiek, ci zakopnutia o sutre a vetvicky, by ho mohli potrhat. Ani v trailovkach nechces pravidelne behat dlhe useky po asfalte, nie? Da sa to, ale znicis sa rychlejsie podrazku…
Pre mna boli spevnene lesne cesty bez blata uplne v pohode.
Maji 15.09.2021 15:37:39
>> Mato, 14. 09. 2021 14:05:27
Já, že si mi párkrát stalo, že jsem měl u čistokrevné silničky při vběhnutí na polní nebo lesní cestu pocit takového lehkého boření do bláta:-) Takže ten FuelCell Rebel2 by měla být, co píšeš, výborná univerzální bota. Zkusím jí někde objevit, abych jí mohl vyzkoušet. Potřeboval bych botu na delší běhy s tempovými závěry nebo na delší tempa s tím,že mám trasy tak půl na půl asfalt a zpevněné lesní a polní cesty, na to by tedy měla být ok. A v podstatě na maraton jako závod taky, je to tak?
Mato 15.09.2021 19:33:39
>> Maji, 15. 09. 2021 15:37:39
Myslim, ze v tom das vsetko. Na preteky by som vsak mozno skusil botku od NB s karbonovou pruzinou. Fuelcell rebel 2 ta vsak pri svojej minimalnej hmotnosti urcite nezbrzdia, ale ani nepozenu.
Maji 16.09.2021 16:21:41
>> Mato, 15. 09. 2021 19:33:39 Ten karbon je cenově už moc vysoko, ikdyž se přiznám, že mě to láká někdy vyzkoušet.. Neměl bys doporučení na nějakou dobrou závodku maximálně v ceně těch Rebelů?
doki 14.10.2021 20:09:20
nechal som sa zlákať dobrými recenziami na NB 1080 v12. podrážka je príjemná, ale zvršok je pre mňa utrpenie galeje, nasrať vývojárom v NB, strašne ma tlačí na vnútornej strane tenisiek v mieste kde šnúrky prechádzajú cez dierky. na vonkajšej strane je to v pohode, nie sú to moje prvé NB, v prechádzajúcich modeloch som nemal takéto problémy, jazyk je tenučký a úzky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.