čelovka
pou 18.09.2020 19:45:33
Ahoj, s nadcházejícím podzimem bych si rád pořídil novou čelovku (stará z Lidlu moc nesvítí). Běhám rekreačně v terénu (lesní cesta ale i pěšinka – ve tmě méně často). V úvahu mám tyto dvě:
Petzl Actik nebo Ledlenser mh5 – Obě se dají sehnat kolem 800–900kč.
Nejříve jsem chtěl Ledlenser mh5, jenže má jen dva režimy 20lm a 400lm – první mi příjde málo, druhý až moc. Otázka je jak moc široký záběr (bez zoomu) má, např. kdyby se blížil 180stupňům, tak 400lm se pěkně rozprostře a moc to není.
Potom jsem narazil na Petzl Actik – ten má tři režimy 6lm,100lm a 350lm což mě příjde lepší – myslím že 100lm je pro běžný terén OK. Také to že má dvě LEDky (jedna do dálky druhá do široka), mi přišlo jako dobrý nápad – do té doby než jsem si přečetl recenzi, kde pán tvrdil, že pokud se člověk koukne pod sebe, tak je oslněn tím úzkým paprskem do dálky – což může být pravda…
Moje požadavky na čelovku jsou jednoduché: lehká, která svítí pěkně do stran (aby to nebyl běh tipu tunel).
Máte prosím zkušenosti s jednou z těchto čelovek? Co by jste poradily?
Díky
Desert 19.09.2020 19:16:27
>> pou, 18. 09. 2020 19:45:33
celkem jednoduche, zalozil jsi nove vlakno jen s tim rozdilem, ze prvni pismeno mas male, jinak zde existu vlakno """" Čelovka"""", takze pokud muzes, tak tvuj clanek transportuj do toho druheho vlakna a toto vymaz, smaza to i muj zapis,
cena tech na kter se ptas je cca 2× vyssi a tam uz je jiny vyber, jak u petzlu, tai ledlenseru platis za znacku,
az budes na snehu, bude te oslnovat kazda ( myslim celovka)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.