RHR - Resting heart rate
ondrej186 07.08.2019 11:57:56
Ahojte. Len tak by ma zaujímalo, aký máte vy ostatný tento údaj. Mne moje Garminy namerajú zvyčajne medzi 40 a 50, za posledný týždeň mám priemer 46. Prečítal som si o tom veľa a tak m zaujíma, či to aj vy sledujete, napríklad ako ukazovateľ nejakého zlepšenia. Samozrejme hlavne zo začiatku to klesá rýchlo, no potom sa to ustáli.
Mato 13.08.2019 16:22:15
>> ondrej186, 07. 08. 2019 11:57:56
Ukazatel zlepsenia to moze byt snad len pre zaciatocnikov. Inak je to skor ukazovatel stupna unavy, schopnosti absorpcie zataze, ci pijes alkohol a ci dostatocne spis.
K cislam – od urciteho veku sa mi RHR ustalil na hodnotách medzi 32 a 38 na minime, priemer za noc okolo 38–40. Ak lezie na mna choroba, tak k 50ke, pripadne po dvoch a viacerých drinkoch, ktore obcasne vecer mam, okolo 45. A je jedno, v akej som zrovna forme – skor ked trenujem menej, mavam nizsi tep, najnizsi po dni volna, pripadne par dnovom vypadku. Ked som byval v top forme, RHR byval vyssi – telo je nasponovane, pripravene na vykon, vsetky systemy slapu naplno… Preto byva forma tak 1–3 tyzdne max a v tom okno na idealny vykon tak 1–2 dni. Potom ochories, alebo si uz prilis oddychnes a forma klesne.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.