Běhání v Praze - led a sníh
Praha
czjma 23.01.2010 12:00:35
Nevíte někdo kde se dá teď při náledí rozumně běhat. Moje obvyklá trasa v Ďáblicích je k nepoužití, buď je to čistý led, nebo ztvrdlý rozšlapaný sníh. Byl někdo běhat kolem Vltavy v Troji? Dík za tip.
Praha, Ďábličák
dvorka 23.01.2010 14:16:26
[quote=czjma]Nevíte někdo kde se dá teď při náledí rozumně běhat. Moje obvyklá trasa v Ďáblicích je k nepoužití, buď je to čistý led, nebo ztvrdlý rozšlapaný sníh. Byl někdo běhat kolem Vltavy v Troji? Dík za tip.[/quote] Včera jsem řešil úplně stejný problém ;) Dneska jsem seběhl Hercovkou dolů k Vltavě a pak jsem běžel podél řeky k útulku. Mezi přívozem (u autobusové smyčky za ZOO) a psím útulkem je to úplně čisté… a od útulku nahoru do kopečka samozřejmě také.
Praha - Letňany
StepanBohm 23.01.2010 17:30:03
Já byl dneska v Krčáku, do kopce nic moc a seběh k Roztylům byl o hubu, ale jinak se dalo zkusit i rychlejší úseky.
Praha 9
kukus 23.01.2010 21:32:30
[quote=czjma]Nevíte někdo kde se dá teď při náledí rozumně běhat. Moje obvyklá trasa v Ďáblicích je k nepoužití, buď je to čistý led, nebo ztvrdlý rozšlapaný sníh. Byl někdo běhat kolem Vltavy v Troji? Dík za tip.[/quote] Na druhou stranu od Troji to jde jakš-takš od mostu na Císařský ostrov až k loděnici, potom rozšlapaný umrzlý sníh a led až pod Bulovku (o něco lepší je to od mostu barikádníků dole u Vltavy než podél silnice), pod Bulovkou to je spíš na brusle …
Praha
czjma 24.01.2010 14:29:58
Zkusil jsem to dneska od převozu v Klecánkách směrem na Troju (8 + 8). Začátek nic moc, potom až k psímu útulku docela fajn po sněhu, dále směrem na ZOO téměř čisté, úsek kolen ZOO špatný ale pokračování od lávky směrem na Libeň docela ujde. Bez pádu a ve slušném tempu, jenom pozor na zmrzlou vodu na asfaltu, pekelně to klouže.
Ivana Pipi 24.01.2010 15:36:53
Dobrá je taky kombinace Ladronka + obora Hvězda. Sice zasněženo, ale po rovince a moc se to nesmeká.
Praha 4 Háje
Pavel K. 24.01.2010 16:07:45
Kolem Hostivařské přehrady a přilehlých parcích to jde. Ušlapaný zmrzlý sníh. Běhám to sice s nesmekama, ale viděl jem vícero běžců jen v teniskách :)
Praha 4
hanice 24.01.2010 19:05:27
cyklostezku mezi Hodkovičky-Zbraslav nedoporučuju, vali se tem po zemi i spadli cyklisti
Jecminek.Maselnik 24.01.2010 21:47:57
zkuste tyhle botky nebo podobné: http://www.asics-eshop.cz/…rva-6175.htm jsem z nich vyloženě nadšený. Zledovatělé cesty budou asi všude stejné a já si dnes vyloženě liboval.
Jecminek.Maselnik 24.01.2010 22:07:23
ale já v Praze běhám, ne často, nicméně občas ano. Jestli má někdo problém s doporučním botů s hřebama na led, omlouvám se, přišlo mi to na místě. (pozn. nejsem prodejcem bot ani ničeho jiného, jde o doporučení na základě zkušenosti)
keramik 25.01.2010 11:08:54
[quote=pbs]promin, ale kdyz v Praze nebehas, tak sem nepis nesmysly, najdi si jiny tema nebo si dej odkaz na svoje stranky jinak Stromovka hlavni cesty jsou uz docela v pohode[/quote] Á v Práglu je kalamita.Nechápu co Ječmínek napsal za nesmysl,když sem dal odkaz na boty.Jestli Tě štve ten marast co je všude,tak za to nemůže někdo,kdo se snaží pomoci.
Praha-Kunratice
HaGa 26.01.2010 10:51:03
[quote=keramik][quote=pbs]promin, ale kdyz v Praze nebehas, tak sem nepis nesmysly, najdi si jiny tema nebo si dej odkaz na svoje stranky jinak Stromovka hlavni cesty jsou uz docela v pohode[/quote] Á v Práglu je kalamita.Nechápu co Ječmínek napsal za nesmysl,když sem dal odkaz na boty.Jestli Tě štve ten marast co je všude,tak za to nemůže někdo,kdo se snaží pomoci.[/quote] …mě se ten Jecminkův příspěvek zas až tak nesmyslný nezdál,… ale rozhodně snesu lépe cosi mírně mimo mísu, než zcela neadekvátně rozhorlenou reakci pbs..
Srbsko
Had 26.01.2010 11:13:13
To Jecminek: prosím tě, se stěmi botami i když jsou někde úseky třeba po obnažených kamenech, nebo kousek po silnici či chodníku, nebo je čistě „ledovo – sněhová“ záležitost ? Za tu cenu totiž vypadají hodně dobře.
Praha
czjma 26.01.2010 16:14:07
Vážení, díky za tipy. Společně s mrazem, který nás čeká, je to divočina. Botky od Ječmínka se mi líbí a uvažuju o nich (netušil jsem, že něco takového existuje). Tak ať vám to neklouže.
vtt 26.01.2010 16:14:26
Beham okoli Smichova na vsechny strany+Hvezda a Prokopak. Klouze to jak svine. Jediny co jakztakz slo o vikendu je od palackyho mostu k barandaku a zpet po cyklostezce, tam je to vycisteny. Obvzlaste chutovka byla cyklostezka primo na barandaku, 10–15cm zmrzly brecky do ledu – fakt supr:) Do nesmeku nebo specialnich bot investovat nehodlam, tak radsi chodim na bezky do Hvezdy nebo plavat.
Jecminek.Maselnik 27.01.2010 11:52:17
[quote=Had]To Jecminek: prosím tě, se stěmi botami i když jsou někde úseky třeba po obnažených kamenech, nebo kousek po silnici či chodníku, nebo je čistě „ledovo – sněhová“ záležitost ? Za tu cenu totiž vypadají hodně dobře.[/quote] hroty končí zhruba v úrovni vzorku, takže na asfaltu cvakají, ale pocitově ničemu nevadí. Asi není dobré běhat s nimi dlouhé několikakilometrové asfaltové nebo kamenité úseky kvůli obrusu, ale v překonání nezasněžených míst nevidím žádný problém, taky to tak dělám.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.