Přetížené lýtko, ztuhlý kotník
Dejv1989
19.04.2018 09:01:05
Zdravím běžci, prosil bych o radu. Odmala mám problém s došlapem na pravou nohu. Noha jednou jde do pronace, jindy do supinace, těžko to specifikovat. Hrál jsem pouze florbal a při něm mi to nedělalo větší potíže. Při hře nebyl čas řešit došlap a možná i proto jsem běhal přirozeněji. V současnosti už jenom běhám a připadá mi, jakoby kotník na „postižené“ noze tuhnul. Čím více se ho snažím při běhu uvolňovat, tím těžkopádněji došlapuji. V posledních týdnech to vede k permanentně přetíženému lýtku, které je už viditelně silnější než to druhé a ještě více mi ztěžuje uvolněný došlap. Je to takový začarovaný kruh. Nepomohla ani pauza. Ačkoliv se v chůzi zdálo lýtko v pořádku, stačil jeden rychlejší odpich a bolest se vrátila. Poctivě strečuji (po běhu a doma), dělám běžeckou abecedu, dynamický strečink před během…, přesto si připadám jako v lyžákách.
Máte někdo podobný problém? Můžete mi poradit s uvolněním kotníků? Našel jsem nějaké cviky na posílení, ale obávám se, že posílení už tak dominantního kotníku bude kontraproduktivní.
Děkuji
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.