Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Neprestavajici ITBS

Neprestavajici ITBS

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ravenxyz muž 05.09.2009 15:47:55

Ahoj vsem,

kdyz jsem zacal pred pulrokem pripravu na maraton, tak asi po trech tydnech se mi dostavil ITBS. Na dalsi tri tydny me to vyradilo z treninku. Po teto pauze se situace zlepsila, ale jakmile jsem zacal navysovat minuty, tak se problem vratil a ja si dal pauzu na delsi dobu (v teto dobe jsem se taky dozvedel, ze je to pomerne casta bezecka zalezitost zvana Iliotibialni syndrom, ITBS :-)

Ted beham zhruba mesic, navysuju velmi pomalu s tim, ze jsem opet na 80minute a provadim casto cviky na prevenci tohohle syndromu..Nicmene pred tydnem jsem opet pocitil tu samou bolest, ale velmi velmi slabou.

Pokracuju v poctivem strecinku, ale mam strach, ze se mi to opet vrati a ja si budu muset dat zase pauzu.

Ve foru i v poradne je tento problem pojmenovany jako bolest v koleni a podobne. Nicmene ja bych velmi ocenil nazor nekoho, kdo si timto problemem uz prosel s tim, ze vedel o co presne se jedna :-)

Tyka se to jen leveho kolene.

Protahujete iliotibialni svalstvo (snad to rikam spravne :-) ) i pred behem nebo jen po behu? Kolikrat denne tuto oblast protahujete? Hodne jsem hledal na youtube ruzne cviky a musim rict, ze je tam toho opravdu hodne.

Budu rad za kazdou reakci a snad zjistim, ze nejsem jediny, kdo valci s problemem zvanym ITBS :-) Ahoj Lukas

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 06.09.2009 00:28:13

Ahoj, na toto téma je zde jedno vlákno již založeno. Zkus se podívat tam.

http://forum.behej.com/…alny-syndrom

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...

Miroslav muž 30.10.2010 16:07:31

>> ravenxyz, 05. 09. 2009 15:47:55

Ahoj, mě to taky bolí jen na levým koleni. Už od začátku července 2010. Poslední týdny neběhám a snažím se tu nohu jinými sporty a cviky posilovat. Já teď totiž nemám čas se tím zabývat. Já vím o existenci itbs teprve od včerejška. Co ty? Už to máš dobrý?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.