Opakovaná bolest při běhu
bezecvkoncich 13.09.2022 19:30:19
Zdravím zdejší osazenstvo. Už jsem naprosto v koncích a tak se obracím s dotazem. Běhám od loňského října, napřed pomalu, pár km týdně, ale od začátku jsem řešil samé zdravotní komplikace. Boty jsem právě z důvodů abych se vyhnul chybě vybral v běžecké “speciálce” po diagnostice nohy. Napřed jsem měl volná kolena, to mi srovnalo cvičení na balančním míči a fyzio. Díky špatné běžecké technice (běh přes paty) mě začaly letos na jaře bolet holeně (na netu jsem to našel i pod názvem shin splints, či zánět okostice) a to tak, že jsem musel přestat na dva týdny úplně běhat. Bolest se projevovala i během chůze a to byla stopka. Po této příhodě jsem vyhledal běžeckého trenéra, který mě srovnal, naučil techniku. Ovšem tato bolest se mi periodicky vrací. Mám třeba měsíc, kdy naběhám 100km (převážně volným tempem, u běhu stíhám mluvit) a vůbec nic nebolí. Jenže další měsíc jsem po jednom běhu KO, holeně opět bolí a to do té míry, že musím opět na 14 dnů přestat běhat. Přesně to se mi stalo i dnes. Boty mám troje, střídám je, různé značky, před během se rozklusávám, rozehřívám,…
řešil někdo něco podobného? Doktor nenašel žádný nález, který by mi měl vadit v běhu.
Praha
Radek Narovec 14.09.2022 10:50:44
>> bezecvkoncich, 13. 09. 2022 19:30:19
- a kolik jsi běhal před loňským říjnem? dotaz směřuje na meziroční změnu kilometráže. objem letos vs. objem za 2022, 2021 atd.
- děláš/dělals i jiné sporty? na jaké úrovni?
- kolik vážíš?
- máš i jiné boty na běh?
skorobezec 14.09.2022 12:52:24
>> Radek Narovec, 14. 09. 2022 10:50:44
„a kolik jsi běhal před loňským říjnem? dotaz směřuje na meziroční změnu kilometráže. objem letos vs. objem za 2022, 2021 atd.“
Píše, že od loňského října běhá, tak to asi s nějakými roky před tím moc srovnávat nemůže
Dvě otázky. Píšeš, že sis našel trenéra, který ti srovnal techniku. Za jak dlouho? I když jsi začátečník, tak srovnat techniku obvykle nejde za 14 dní, tak aby se z toho stala zažitá záležitost. Kontroluje tě někdo při běhu, když běháš, že opravdu běháš již správnou technikou?
A na jakém povrchu běháš a jak rychle (vše volné tempo a nebo i rychleji)?
Desert 15.09.2022 19:14:35
slysel jsem, ze nejlepe te srovnaji caganovy kapky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.