Beh naboso, Vivobarefoot?
Praha
Mortein 25.03.2014 15:09:09
Mám VB One M Navy. A zatím spokojenost. Běhám normálně v Salomon pro 3d ultra a S-Lab sense ultra. A viva mám zatím jen pro polykání km po městě. Pár týdnů v nich běhám, chodím a paráda. Nejvíce jsem v nich dal zatím 15km v kuse. Víc jak pohodový půlmaraton s nima neplánuju … Je to ale fakt zábava a relaxace ;)
tiborw 03.04.2014 17:14:55
Ja beham striedavo v Merell Trail Glove – 4mm a Merell Bare Access 8mm. Merrell Trail Glove pouzivam na behy do 15km a Merrell Bare Access na behy dlhsie a na preteky polmaratonu. Na obidva druhy topanok som si zvykol za 1 rok. Spociatku som citil vacsiu unavu lytok, takze som si ich po behu masiroval a natahoval. Pred tym som behal v Asics Nimbus avsak uz by som sa k nim nevratil. Beh v nizkoprofilovych topankach by som opisal ako lahsi, pruznejsi.
Praha
Mortein 29.04.2014 09:00:05
Tak jsem ve VB One dal už pěšky v kuse 45km, pak párkrát půl maraton (terén/silnice) a pořád dobrý. Celkem už tak 500 km a zatím skoro bez opotřebení, tak maximální spokojenost. Je fakt, že noha je unavenější, tak to střídám abych se vyhnul nějaký únavovce. Ale celkově mě pustili dlouhé táhlé problémy s klenbou.
vdovin 16.06.2014 19:16:54
Ahoj, cca 3 týdny běhám ve vivech Evo, nejdelší běh zatím půlmaraton, zvýšenou únavu nohou jsem nepozoroval, naopak běhání bylo mnohem příjemnější. Zítra v nich plánuji něco delšího, tak uvidíme. Maratonu bych se v nich nebál. Žádné problémy s nohama se nekonají. Den ppo koupi jsem v nich byl na 18 km závodech – pohoda trail. Další den na desítce, terén smíšený, opět pohoda. Na silnici jsou tak O.K., nemohu si stěžovat, kromě na cenu a na to, že jsou skutečně návykové. Řešímm problém, co se zbytkem botníku, protože už se mi v něčem jiném běhat nechce. Předestírám, nejde o reklamu. Jsem zvědav na životnost. Ještě jsem si k nim pořídil Hybridy, i v těch běhám, na to, že jsou celkožené, se v nich běhá parádně. Jen vložka do bot šla hned ven. Ne nehraji golf, primárně jsem si je pořídil na horský terén a zimu.
r4d3k 16.06.2014 19:30:32
Mám stejný problém, v botníku zbytečné skoro nové inov8 a NB minimus. Teď běhám v neo a breatho.
Praha - Hostivař
black.horse 16.06.2014 21:53:53
Po letech běhání s nadváhou v odtlumených botech, jsem pořídil Vivobarefoot Breatho Trail (2,5mm – běhám je bez vložky) + Minimus MT10 (4–9mm) jako univerzálky a poznal jsem tři věci:
- začala mi pracovat lýtka, která se do té doby jen flákala a je to makačka, ale napravuje mi to techniku a posiluje svaly
- v terénu je to zábava o úplně jiným levelu, lehkost, pružnost, vychutnávám si kontakt s terénem
- je to hodně návykové a návrat zpět do klasických bot je vždy zpočátku dost nejistý a opatrný, ale díky tomu jsem zjistil, že mi vyhovují boty s minimálním dropem
vdovin 17.06.2014 16:15:05
Tak jsem dneska testnul viva hybridy na delší trase, 45,3 km. Nohy v pohodě, ani lýtka ani achilovky nebolí. Že já je neobjevil dříve. Takže i na tyto trasy se hodí. Na to že jsou kožené, velice dobře odvětrávají. Ani k minimuskám už bych se nevrátil.
vojtule 17.06.2014 17:02:14
>> r4d3k, 16. 06. 2014 19:30:32
Proč zbytečné, to jsou taky minimalistický boty ne? Nebo se ti ve vivobarefootech běhá o tolik líp? Jakej je to rozdíl?
vdovin 17.06.2014 20:08:49
Ne že vyloženě zbytečné, ale rozdíl je to markantní. Prostě ve vivech to je jako běhat v ponožkách podšitých filcem. Hodnotit bych si netroufl každému vyhovuje něco jiného. Ano mně se v nich běhá líp, mám lepší kontakt se zemí po níž šlapu. Mám z běhu větší prožitek
r4d3k 17.06.2014 20:58:40
>> vojtule, 17. 06. 2014 17:02:14
Jak bych to popsal. Dříve jsem běhal v NB minimuskách MT10 a byla to nejlepší bota co jsem měl na noze. Inov8 jsem měl nějaké f-lite s 6mm dropem, ale byly úzké ve špičce, proto jsem byl rád a hned koupil, když vylezli s f-lite natural, tedy botou prostornější ve špičce. Hned jsem v nich dal první maraton, PIM 2013. Ale potom, co jsem nazul VBF mi přijdou všechny tyhle boty takový, jakože úzký, ale jen pocitově, zatímco o VBF vůbec nevím, prostě bačkory. Je to jen v pocitu, asi :)
vojtule 19.06.2014 17:15:24
Aha, dík za názory, asi musim někdy vyzkoušet (Viva jsem si chtěl hlavně koupit na chození do města.) To, že jsou relativně úzký, mi na inov-8 trochu vadí, to je pravda… ale teď mám do terénu inov-8 trailroc 150 a to je taky vysloveně rukavice na nohu, a taky na širším natural kopytě, takže super věc.
vojtule 19.06.2014 17:39:14
Jo, ještě jedna otázka k těm vivobarefootům… Vydrží to?
vdovin 19.06.2014 19:30:45
Ze své zatím ne moc dlouhé zkušenosti bych řekl že ano. Poradím ale podívat se při koupi na kvalitu lepení. Životnost svršku je O.K. Je to přesně naopak co u Inov8. Na druhou stranu lepit se dá nepoměrně lépe ne ž letovat svršek.
pelo 19.06.2014 20:59:53
>> kattya, 12. 03. 2014 12:12:25
Mám s nimi odběháno asi 2 roky, střídám je za teplejšího počasí pouze s 5 prstkami. Jelikož s nimi běhám pořád a všude, tak mi moc dlouho nevydrží, podrážku mívám úplně bez vzorku (životnost u sebe odhaduji tak do 5 měsíců). Běhám s nimi prakticky za každé teploty, na různých površích i různé vzdálenosti.Zatím jsem nenašla pro sebe nic lepšího, i když hledám právě kvůli malé životnosti podrážky. Vršek oproti podrážce vydrží téměř nezměněn.
vojtule 20.06.2014 18:07:28
Super, díky za info
Brno
kubba 20.06.2014 20:38:02
>> vojtule, 19. 06. 2014 17:39:14
Na chození do města jsem pořídil Vivo Ra a lepší „polobotku“ jsem neměl … totální bačkůrka, která i dobře vypadá a je opravdu široká a pohodlná … Jediná opotřebení po více než roce nošení – a to je nosím téměř denně – jsou rozedřené tkaničky
prucdo 15.07.2016 08:12:12
>> vojtule, 19. 06. 2014 17:39:14
Hele já Vivobarefoot mohu jen doporučit, na začatu jsem k botám neměl důvěru, ale po roce pravidelného nošení jsem si na ně zvykl a už na ně nedám dopustit, je pravda že se za ten rok trochu opotřebovaly ale jaké byty ne…
Nakupuji na http://vivocb.cz ze začátku jsem se rozhodoval které boty si vybrat tak jsem tam zavolal a oni poradili. za mě doporučuji
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.