vypadávající rameno
Praha
tvx 16.05.2007 22:20:30
od jednoho blbýho pádu na bruslích mi vypadává pravý rameno. vyskakuje jakoby dopředu a dolu, jakoby do podpaždí. už mam vychytaný jak ho zase nahodit ale je to poněkud bolestivý a při sportu hodně nepříjemný, obzvlášť třeba při lezení po stromech. vypadává při házení čímkoli, pohybu jakoby do zapažení a podobně, kloub pak nahmatám v podpaždí a uvolnim uplně ruku a druhou rukou zatlačim a zase zaskočí ale vždycky pohmožní tak naměsíc svoje okolí…
Při kontrole mi nic kloudnýho neřekli ani po rentgenu ani po počítačovýtomografii… že prej ani operace nic nemusí zajistit.
Poradíte mi někdo jestli s tím jde něco kloudnýho dělat? máte někdo něco podobýho? moje dosavadní práce je,že si na to myslim a dávám bacha a aspoň minimálně posiluju ruce ale dost pohybů si ani nemůžu povolit, třeba benchpress by znamenal opět rameno ven…
Brno
milan 16.05.2007 23:49:51
Poradím,hlavně se moc nesleduj a znovu si přečti moji „ironickou“ definici tragéda.Pokud si nevyděláváš lezením po stromech,tak to prosím tě nedělej.Protože mám s výškovými pracemi mnohaletou zkušenost neber moji radu na lehkou váhu. :D
slv 17.05.2007 08:43:51
sniž příjem banánů a dej si maso..nejlépe ovarový koleno.. nelezeš na stromy náhodou pro ty banány?
Jecminek.Maselnik 17.05.2007 09:53:51
posiluj. Mám odoperované levé rameno a znova rozbité, kdy už k operaci nedošlo. Levý nadpažek mám ulomený a rameno má výraznou tendenci „plavat“. Jediné, co mi umožňuje normálně fungovat, je cvičení horních partií. Stačí, abych 14-dní vynechal, a mám problémy. Tuhnoucí krk, křupání v rameni, selhávání v některých polohách. Když ruku neudrží vlastní kloub, nic než svaly nepomůže.
Praha
tvx 17.05.2007 10:28:09
a cvičit mam jako nejlip konkretne co? pri hodne cvicich se prave bojim, kdyz cejtim ze uz je zase ‚na ceste‘… co me teba hodne stve ze vypadlo parkrat treba i pri plavani, kraul, znak… :c(
Jecminek.Maselnik 17.05.2007 11:58:33
cvič cviky, které Ti nedělají problémy a máš pohyb pod kontrolou. Tlaky za hlavou, bench pres, kliky. Klíčová je adekvátní technika a zátěž, abyses místo posílení ještě více nezranil
frost 17.05.2007 21:34:10
Zdravím to rameno bude vypadávat pořád. Podle příspěvku při každé overhead aktivitě. S největší pravděpodobností bude problém s rotátorovou manžetou a v labrunm glenoidale, což je takový prstenec, který drží (částečně) ramenní kloub. Léčba je operační, sešít tzv. bankartovu (nevím jak se to píše) lézi a spravit tu rotátorovou manžetu. Jinak to rameno nikdy nebude plnit danou funkci a hlavně bude nejspíš vypadávat častěji, hrozí akcelerace artrózy a jiných libůstek. Jinak z cviků doporučuji najít kvalitní RHC a řídit se jimi.
Praha
tvx 23.05.2007 09:18:04
hm, takže mysliš, že cvičení prospěje ale nestačí a nejlíp nechat to odborně smontovat dohromady? máte někdo tip na nejlíp přímo sportovního a dobrýho ortopeda v Praze?
Praha
tvx 01.06.2007 11:18:27
díky, froste, v ORP centru mi rekl ortoped presne to samy co ty a ze mi to odoperuje… narozdil od k operaci chladnyho a nic neslibujicíicho beznyho ortopeda z bulovky, tam chudaci asi nic jak artrozy a spol u duchodcu podle stavu v cekaerne moc neznaj… tak doufam, ze to fakt bude stat za tu bolest atd…
Vašek 01.06.2007 15:45:55
přeji brzke uzdraveni…s tím lezením po stromech jsi mě hrozně potěšil-občas taky dělám takové věci:) ale jak říkal milan: opatrně, třeba takové jedle(tam se lozí i pracovně-pro šišky) jsou fakt vysoké
Praha
tvx 02.06.2007 09:19:35
diky, jdu az na konci prazdnin, protoze mam slibeno v krajnim pripade 6 tydnu v bandazi a ‚bez ruky‘. doufam, ze to dopadne dobre a budu mit posleze klid. Jinak lezu pro ovoce, sklizim stromy linym sousedum (na pozadani) a orechy podel cest atd…predevsim na podzim. Zadny extra vejsky i kdyz padat bych nechtel. Ruka vypadava kdyz se s jeji pomoci vyhoupnu dopredu, takze uz to nedelam, salo se mi to 2× a v obou pripadech se na ty ruce dalo dal i kdyz s obtizi viset, jednou mi vypadlo pri blbnuti na sefrovym prkne a to sem musel dopravit ke brehu to prkno a jeste dite ale velice nerad bych uz tyhle zazitky opakoval…
frost 02.06.2007 13:40:01
for tvx: Uff jsem rád, že i lékař potvrdil moji tezi. Operace je to celkem běžná nevím přesně, jakým způsobem se postupuje, ale postup bývá artroskopický i otevřenou cestou. V každém případě doporučuji po operaci dodržovat postup dle ortopeda, protože ramen. kloub je s kolenem největší prevít. Má největší rozsah pohybu v kloubu (jak jsi poznal velkou náchylnost k luxaci, kloubní jamka má malou plochu a o zvětší se právě stará labrum glenoidale, ty máš lubrum prasklé a proto dochází k luxacím) pokud zanedbáš režimové opatření po operaci může s tím být problém. Bude u tebe jiná situace než u člověka, kterému to rameno vyadlo btw jen 2×. utebe je již větší laxicita svalů i vazů. Proto doporučuji najít kvalitní RHC, která se specializuje na sportovní zranění. V Praze by to neměl být problém, jako fyzioterapeut bych ti doporučil i klidně připlatit pokud budou mít cash provoz.
Praha
tvx 14.09.2007 17:41:09
tak jsem po operaci – nemocnice kladno, artroskopicky, 3 titanovy kotvy ted drzej nejakej lem = asi to lubrum… 4 dny hospitalizace a ted 6 tydnu s permanentni ortezou… tady jsem podle dokumentace my operace nasel uplnej popis toho zasahu, kdyby to nekoho zajimalo nebo taky cekalo… http://www.nem.pce.cz/…top_artr.htm
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.