znovu regenerace
thebambus 10.05.2007 20:18:05
ahoj potřeboval bych poradit momentálně běhám mezi 70–100km/týdně neni to žádnej zběsilej úprk spíš si jen tak klusam a doted u me regenerace probíhala pouze odpočinkem-prostě sem doma a dělam něco jinýho než sport.zajímalo by mě jestli je při takovýchto objemech potřeba zařazovat i saunu masáže plavání nebo něco podobnýho případně taky jak často a nebo jestli si vystačim s tim svym gaučingem.nejde mi ani tak o výkon spíš bych nerad něco podcenil abych si nezadělal na nějaký zdravotní problémy.ještě na upřesnění strečink a abecedu se snažim dělat pravidelně
Liberec
Advid 11.05.2007 07:52:45
Já bych něco zařadil. Sauna je bezva a plavání zábava.
Jecminek.Maselnik 11.05.2007 08:43:21
masáž je taky bezva;-). Plavání bych stejně jako Advid doporučil a to i proto, že je dobrou kompenzací běhu. Posílíš trochu vršek těla, který má u běžců tendenci atrofovat, uleví si záda a pěkně se protřepou nohy.
Sokolov
koyama 11.05.2007 21:56:04
[quote=Jecminek.Maselnik]Plavání bych stejně jako Advid doporučil a to i proto, že je dobrou kompenzací běhu. Posílíš trochu vršek těla, který má u běžců tendenci atrofovat,[/quote] Pod to bych se jen podepsal. [quote=Jecminek.Maselnik]uleví si záda a pěkně se protřepou nohy.[/quote] Záda si uleví. Chce to ale kraul nebo znak. Prsa někdy mohou být pro záda dost zatěžující.
to Advid: plavání může být zábava, ale musí se to umět. Já jdu občas do bazénu regenerovat a je to větší dřina než běh. :)
Dobrá regenerační metoda může být i studená nebo střídavá koupel.
Liberec
Advid 13.05.2007 17:31:57
koyama: Mě to baví, i když to nijak skvěle neumím.
Sokolov
koyama 14.05.2007 12:09:36
Trochu off topic, ale… to Advid: Díky za opravu. :D
Brno/Havířov
forest 14.05.2007 13:39:00
[quote=koyama]Prsa někdy mohou být pro záda dost zatěžující.[/quote] Nejen ty bedra dostávají zabrat. Při prsou dost dostávají zabrat i kolena, pokud se to plave jak má (ne tak, že je hlava celou dobu nad vodou a pod…).
Michal U. 14.05.2007 13:45:36
[quote=koyama]Prsa někdy mohou být pro záda dost zatěžující.[/quote] To bohužel musím potvrdit. Ale dá se to zvládnou procvičováním a posilováním břicha.
Jecminek.Maselnik 14.05.2007 13:47:59
pro regeneraci jsem samozřejmě nemyslel intenzívní plavání, takže nějaká zátěž u stylu prsa mi vůbec nepřišla na mysl. Stejně bych ale pro odpočinkové plavání doporučil spíše prsa než kraul (hlavně u slabších plavců). A zatížení beder bych si tipl horší u kraula při rotaci, než u prs. BTW hlava nad vodou: vlna přes hlavu je u prs povolená teprve pár let. Důvod byl nejspíš ten, že je pořád nikdo neuměl stovku prsa pod minutu Ale to jsem OT, pardon
BOSÁ NOHA 19.08.2007 13:41:28
Dobrou regenerací je jízda na koni.Člověk se pěkně odreaguje a vyčistí hlavu a to ještě na čerstvém vzduchu.
Brno
milan 19.08.2007 19:20:57
[quote=BOSÁ NOHA]Dobrou regenerací je jízda na koni.Člověk se pěkně
odreaguje a vyčistí hlavu a to ještě na čerstvém vzduchu.[/quote] Mám to
chápat i tak,že po běhu s bosýma nohama nemáš BOSÁ NOHO vyčištěnou
hlavu.Potřebuješ jízdu na koni a čerstvý vzduch.Ty snad běháš ve
smogu?Pohybuješ se v uzavřeném kruhu (a nejen myšlenkovém).
Tvoje příspěvky si vzájemně protiřečí.Buď se pouze snažíš vyvolat
dojem rebela (v tvém černobílem vidění) nebo máš v hlavě slušně
řečeno guláš.
Podle mě platí obojí.
BOSÁ NOHA 21.08.2007 16:33:34
Jasně kdo nejde s námi jde proti nám,ale to už tady jednou bylo…a jak to chápeš ty Milane je v celku tvůj problém.Důležité,že to chápou ostaní.
Brno
milan 21.08.2007 17:13:55
[quote=BOSÁ NOHA]Jasně kdo nejde s námi jde proti nám,ale to už tady jednou bylo…a jak to chápeš ty Milane je v celku tvůj problém.Důležité,že to chápou ostaní.[/quote] Ty víš jak to chápou ostatní ?
Dannyk 22.08.2007 09:38:23
[quote=BOSÁ NOHA]Jasně kdo nejde s námi jde proti nám,ale to už tady jednou bylo…a jak to chápeš ty Milane je v celku tvůj problém.Důležité,že to chápou ostaní.[/quote] ja to chapem tak ze si chodis vsade len vyripovat do vsetkych
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.