Bolest chodidel - vložky?
buba
27.01.2011 16:21:46
Zdravím, vlastním Mizuno Wave Creation 9 (pro neutrální došlap) a po delším běhu mě začne zespodu bolet vnitřní část chodidla/klenby. Předpokládám, že asi nemám uplně neutrální došlap, jak jsem se (mylně) domníval. Myslíte, že by mohly pomoct vhodné vložky? Teď mám v botech ty původní… Nejsem si ani jistý, jestli bych měl volit vložky pro nadměrnou nebo nedostatečnou pronaci – nohy mám lehce do O, boty sešlápávám z vnější strany, co vede na supinaci. Na druhou stranu když mě bolí klenba, tak bych logicky dedukoval, že mi současná vložka na nohu moc „tlačí“, a tedy mám pronaci. Nemáte někdo s tímhle zkušenosti? Jsem z toho docela zmatený :)
PeterFabok
27.01.2011 20:34:44
ja by som v prvom kroku tu vlozku vyhodil uplne a skusil behat bez nej…
… co myslis pod pojmom „dlhsi beh“?
Praha 4
Dav
27.01.2011 22:13:44
>> buba, 27. 01. 2011 16:21:46
Způsob jakým ošlapáváš boty nic nevypovídá o pronaci či supinaci.., teda vlastně vypovídá, ale vyčíst to z tý boty není až tak jednoduché…, takže první co je třeba udělat, nechat si vyšetřit došlap, teprve pak lze něco řešit…
LemonaidLucy
28.01.2011 08:29:50
>> PeterFabok, 27. 01. 2011 20:34:44
To delam taky!:-)
Jinak jsem cetla, ze hodne vychvalovane jsou vlozky Superfeet.
Kazdopadne bych urcite doporucila zjistit, jak na tom ta tvoje noha je a pak to poresit.
Vsetín
Plyšák
28.01.2011 13:03:48
Nepíšeš, jak dlouho už běháš, normální kilometráž např. za měsíc, nárůst zatížení apod. Pokud jsi začátečník, tak to může být i reakce na příliš rychlý nárůst km. Každý máme nějaké slabé místo. Můžeš dělat masáže, uvolňovací a posilovací cviky, ve vhodných podmínkách chodit bosky apod. Problém vložek je ten, že většinou neřeší problém. Jen třeba zpomalí zhoršování.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.