Rady za pět minut dvanáct [článek]
apowell 10.05.2008 09:54:56
Včera jsem vypil tolik pěnivých iontových nápojů, že snad v pražkých ulicích už nebudu žádný ionťáky potřebovat
Praha, Ďábličák
dvorka 10.05.2008 14:26:50
„Pokud jde o pití, pokud bude opravdu teplo, tak v druhé půlce dejte
přednost spíše ionťáku…“
nejsem odborník, ale udělal bych to přesně obráceně – hned od začátku
(a pravděpodobně i před během) bych pil oiťák, abych se vyhnul
dehydrataci. v druhé půlce už mají někteří běžci problémy se
žaludkem a stejně tak i já ke konci spíš přecházím na vodu.
mých 5 centů ;^)
mskorpil 10.05.2008 22:14:30
>> dvorka, 10. 5. 2008 14:26:50
Nebudu ti vymlouvat tvoje rozhodnutí ale většina úmrtí při maratonech z posledních let byla zapřičiněna dehydratací způsobenou tím, že mimobuněčná tekutina obsahovala více minerálů než ta buňečná a tím pádem dehydratované buňky uvolňovali vodu do mimobuněčné tekutiny.
Praha 2
Serža 10.05.2008 23:51:08
>> dvorka, 10. 5. 2008 14:26:50
no, organizmus má při zpracování vstupů cca 30–60 minut zpoždění (pokud nejde o čistý cukry), takže pijete na to, co bude za tuhle dobu, tedy (podle rychlosti běžce) například piju na 20.km abych na 30.km neměl žízeň…takže bych asi volil střední cestu – na začátku má tělo minerálů dost a žaludek je OK, tedy pít vodu. kolem půlky spíš ionťáky a v závěru přecházím na čaj nebo melouny, protože mám žaludek rozhozenej a minerály z ionťáku už stejně nestačím využít…
MZ 11.05.2008 06:17:07
>> mskorpil, 10. 5. 2008 22:14:30
no to je povzbuzující příspěvek pár hodin před startem mého prvního maratonu Přeji tedy všem běžcům, aby jejich buněčná tekutina obsahovala během závodu víc minerálů, než ta mimobuněčná
administrator 03.04.2010 13:32:28
Zítra v devět hodin budete stát na startu maratonu a v tu chvíli už bude pozdě něco dohánět. Proto jsem pro vás sestavil pár rad, které by vám ještě v posledních hodinách měly pomoci se vyrovnat se stoupající nervozitou a hlavně neudělat ještě v posledních hodinách nějakou fatální chybu.
Odkaz na článek
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.