Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Prvni dojmy z behani podle TF

Prvni dojmy z behani podle TF

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dude muž 19.03.2009 01:10:37

Predevsim dobry den a diky za to, ze tvorite tyhle skvele stranky (autori i diskuteri) Tak jsem si koupil do nove sezony tepovy merak a vydal jsem se jej otestovat.. Po urceni tepovych zon jsem si prednastavil pasma.. stredne tezke jsem nastavil na 125–153 (moje max tepova je 194) a v nem jsem chtel behat. Jinak nejsem nejaky extra bezec i kdyz beham prakticky od mala, ale vzdy jsem mel behani jako doplnkovy sport. Za minuly rok jsem pred zimou nabehal jenom nejakych 600km za 4mesice a to predevsim diky Nike+, ale u toho mi odesel nozni snimac, coz byl duvod proc jsem presel na ty hodinky (Polar 625X z ebay za super cenu). Zpet k samotnemu behu.. Po zahrati jsem vyrazil.. Tedy vyrazil spis se vyplazil jsem zvykly behat vcelku svizne a pri dodrzovani nastavenych limitu jsem bezel pouze 7–7,5km / h, takze jsem byl ze vsech uplne nejpomalejsi.. Presto jsem vydrzel v tomto tempu bezet zhruba 12km s jednou mensi vlozkou kdy me moje ego na chvili trochu prerostlo a ja jsem si nabehl na svoji normalni rychlost. V tu chvili na me cekalo prvni prekvapeni a to tep, ktery pri svem normalnim tempu mam (rychlost 10–12km/h) a to 175–179.. Tak jsem se pokorne vratil ke svemu puvodnimu planu a na konci me cekalo druhe prekvapeni a to pocit, kdy jsem se vubec necitil unaveny. Mel jsem pocit, ze bych klidne dal jeste jednou tolik, coz byl dramaticky rozdil oproti pocitum z mych predeslych behu. Mam par dotazu k trenovani podle tepu a budovani zakladu aerobni kondice..

• Prvni je v jakem pomeru by clovek mel trenovat behani v aerobni zone s sviznejsimi vybehy. Nebo se vyplati striktne se drzet teto zony a dat tomu mesic dva na zlepseni. Tj. aby bylo videtzvyseni rychlosti pri stejne tepove frekvenci (cilem je co nejlepsi kondice a zlepseni na tratich 10–21km)
  • Druhy je ponekud „divny“ :) Zhruba rok a pul jsem delal pomerne intenzivne freediving v nasich podminkach hlavne DYN tj. plavani na nadech na dalku v bazenu. Soucasti treninku jsou i tzv. apnea walk, kdy zadrzite dech a jdete/bezite. Predem varuji, ze je to dost nebezpecne, protoze hrozi ze omdlite a muzete se vazne zranit. Vzhledem k tomu, ze ja uz nejakou zkusenost mam, tak jsem v prubehu tohoto behu zkousel ruzne finty jak si snizit tep..

Pri zadrzeni dechu cca na 10sekund a dlouhem vydechu jsem si takhle dokazal rychle snizit tep az o 8 tepu.. Samozrejme tep zase stoupl, ale obvykle jenom tak o polovinu tepu z puvodniho snizeni. Chtel jsem se zeptat cim to je jestli je to tim, ze telo prejde do anaerobni faze a jestli takove snizovani vlastne neni v pripade, kdy clovek chce budovat kondici kontraproduktivni. No alespon je to originalni dotaz ;)

Predem dekuji

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.