Maraton Wachau - Rakousko
Pardubice
radekl 15.05.2008 15:15:21
Hezký den všem! Máte někdo osobní zkušenost s maratonem ve Wachau (Rakousko, Kremže)? Beží se v polovině září. Kolik je bežčů, co organizce, atd. Díky za každé info. Radek
Brno
vl001 15.05.2008 16:15:13
Nikdy jsem tam nebyl, přemýšlel jsem o tom, ale zrovna letos tam mají drobné organizační problémy, viz http://www.maxfun.at/…_bericht.php?… .
erhard 21.05.2008 21:46:45
Jeden z nejkrásnějších maratonu, který jsem běžel. Startovalo se z vesnice(snad Eichendorf) asi 30 km vdálené od Kremzu. Běželo se podel Dunaje, rovina, nádherné okolí, pohoda a tenkrát vítr v zádech. Dá se tam zaběhnout osobák. Vřele doporučuji…medaile byla z korku, ve tvaru špuntu a každý dostal láhev s maratonskou etiketou (vinařská oblast), triko s vtipným potiskem. Byl to menší maraton, tenkrát asi okolo 3000, s organizaci nebyl problém. chtěl bych si ho zaběhnout ještě jednou, tenkrát jsem udělal „dietní chybku“, dva dny před jsem přehnal rodinnou oslavu a věřím, že mě to stálo osobák, podmínky byly idealní.
darala 15.06.2008 14:23:05
„wachau marathon“ se běží nejkrásnější vinařskou oblastí Rakouska,opravdu krásné scenérie,…podél trati pěkná divácká kulisa..občerstvovačky taky super.....řekla bych téměř rovina…žádného výrazného převýšení jsem si nevšimla…maraton mi doporučil můj rakouský kamarád,jako nejrychlejší maraton v Rakousku.....myslím,že se běželo z Melk do Krems.......počasí bylo tehdy akorát maratónské,takže paráda…doporučuji vyzkoušet)))))
Hlávka 03.07.2008 19:57:20
Coby loňský účastník mohu doporučit a souhlasím s předchozími
příspěvky. Zaplatit se dá dopředu, ale já to neriskoval a tak jsem platit
ráno před startem. Cena sice vyšší, nemáte jméno na startovním čísle,
ale zážitek perfektní. Průběh je takový, že Vás naloží a odvezou proti
proudu Dunaje na start. No a pak šupajdíte zpět, protože tam kromě cíle na
Vás čeká autíčko, kterým se pojede domů. Špica závod na psychiku,
protože si celou cestu říkáte, že běžíte z kopce jinak by ten Dunaj
netekl:) A teď negativa: 1)Ze zálohy na čip Vám odečtou cca. 10 euro jako
příspěvek, už teď nevím na co(asi na rozvoj .........)
2)My „rozmlsaní“ z PIM jsme zůstali trochu v čučet, když tričko
z logem závodů si musel účastník koupit. Přiznám se, že moje psychika
po doběhu nebyla zrovna této investici nakloněna, po odečtu 10 eur už tím
tuplem a tak jsem si kromě bolavých nohou odvážel pamětní medaili a pocit
že se doopravdy dá na tomto maratonu zaběhnout pěkný čass jednou
podmínkou MÍT NABĚHÁNO. Ať žije Wachau 2008
peter 1965 03.07.2008 22:09:47
Super pretek. Organizácia na úrovni /hlavne doprava autobusom, alebo vlakom a kompou cez Dunaj/ na štart Cieľ je v mestečku Krems na peknom futbalovom štadióne…/mažoretky,hudba…/A vôbec,po celej trati je krásna kulisa. Záverečne asi 2 km sú na dlažobných kockách …ale zato so špalirom divákov za zvukov rôznej hudby /myslím,že som tam zahliadol aj karnevalovú tanečnicu/ Bežal som tam 1/2 a približne na 10 km sa beží cez cestný tunel…treba zažiť Aby som nezabudol,áno je to trať na osobák!
Hlávka 02.08.2008 23:29:36
Zdar všem, chtěl bych požádat zda někdo neví adresu na propozice letošního ročníku. Po zadání Wachaumaraton.at se zjeví stránka ze které nejsem moc chytrej. Díky Hlávka
Praha 9
JanDvorak 03.08.2008 00:02:37
[quote=Hlávka]Zdar všem, chtěl bych požádat zda někdo neví adresu na propozice letošního ročníku. Po zadání Wachaumaraton.at se zjeví stránka ze které nejsem moc chytrej. Díky Hlávka[/quote] Kolega Google mne navedl na stránky http://www.wachaumarathon.com. Vypadá to na nějaké organizační přesuny, takže s novým organizátorem a na nové doméně. [Honza]
pavko4 10.07.2018 15:09:19
Ahoj, rád bych oživil téma Wachau maraton. Nemáte někdo další zkušenosti?
Pochopil jsem správně, že limit je vypsán na 5 hod? Asi to letos zkusím, takže budeu vděčný za jakýkoli poznatek, postřeh či zážitek (motivační).
pavko4 14.07.2018 06:58:55
Ahoj, vážně se nenajde nikdo, kdo zkusil Wachau maraton a byl ochoten se podělit o zkušenosti?
PetKo 14.07.2018 11:40:38
Moja osobna spomienka: krasna trat ale strasne teplo a trapenie. Ale to bolo mojou pripravou. Bezi sa z bodu A do bodu B takze je treba zvazit kde sa ubytovat; organizatorm prepravuje na start vlakmi. Trat je nadherna.. Dunaj po pravej ruke a vinoce po lavej :) marhulove sady, viina reva, skaly a krasne stupnovite terasovite vinice. Trasa dokonala asflatova, v smere toku Dunaja takze z kopca :) ale je to neustale v otvorenom terene zakze ak svieti slnko tak je to velmi intentivne. Posledne roky tam dokonca boli umrtia na trati. Odporucam urcite.. jeden z najkrajsich ake som bezal. Ale ak bude teplo (v septembri este bude) tak to na osobak urcite nebude.
pavko4 06.10.2019 09:26:14
Absolvoval jsem letošní maraton ve Wachau a pro případné zájemce přidávám svoje postřehy:
Organizace vysloveně slabá:
- pořadatelé sice snadno rozpoznatelní ve žlutých vestách, ale nikdo neumí ani základní angličtinu, takže kdo neumí německy, ani si neškrtne.
- Záchody v Expu pouze jedny (tři kabiny) – takže poprvé v životě jsem zažil frontu na kabiny. Chce to přijet s dostatečným předstihem (pořadatelům patrně nikdo neřekl, že se před maratonem musí člověk vyprázdnit).
- Na trase žádné záchody – odskočit do křoví se dá téměř po celé trase, ale dámy mají problém (stejně tak všichni na velkou). První toitoiku jsem zaznamenal někde kolem 30km.
- Autobusy odvážející na start sice s označením (marathon, halfmarathon, atd.), ale na seřadišti panuje chaos a nikdo neví kam který bus najede. Všichni se ale nakonec nalodí.
- Nenašel jsem žádnou úschovnu tašek. Každý dostane takovou igelitku s reklamou sponzora, tu si vezmete sebou do busu. Po převozu na start se do ní dají svléknuté hadry a bus je převeze zpátky do cíle, kde si je vyzvednete (soukromou tašku nepřevezou, jen tu nafasovanou). Pokud by ale byla zima, tak např. rifle a bundu do ní nedáte. Všichni to řeší tak, že se převlečou v šatně Expa do běžeckého, na to natáhnou tepláky + mikinu, což se na startu svlékne a pohodlně vejde do té igelitky. Zbytek civilu jsem v Expu naházel do tašky, kterou jsem zanesl do auta. Někteří šli do busu už jen v trenýrkách a triku, ale bylo celkem svěže.
Jídlo a pití:
- Občerstvovaček na trase hodně, voda, ionťáky, banány, energetické tyčky – všeho dostatek
- Po doběhu voda, ionťák, nealko pivo, džus, buchty, celozrnné pečivo – vše bez omezení. POZOR: jakmile ale vyjdete z tohoto občerstvovacího prostoru, už se nelze vrátit.
Trasa:
- Jednoznačně fantastická! Komu nevoní městské běhy, tak tohle je přesně pro něj. Běží se po silnici kolem Dunaje, spousta stromů, takže i celkem dost stínu (hlavně v první půli). Přesto doporučuji kšiltovku na slunečný den – jsou i dlouhé úseky bez stínu a slunce má ještě v tuto dobu páru.
- Většinu času lze běžet vedle krajnice v trávě.
- Nádherné výhledy – zřícenina, hrad, vinohrady, Dunaj, obrovské výletní lodě.
- Minimální převýšení a většinou vítr v zádech.
- Běžců asi 600, takže žádná velká tlačenice. Fanoušků poskrovnu – kdo má rád povzbuzování, tak tady si neužije.
- Profesionální fotografové na trati – sadu fotek (12ks) lze po netu pořídit za cca 40 Euro
Kvůli záchodu doporučuji být v Expu už kolem 7:00. Startovní číslo lze vyzvednout v den závodu do 8:00 (bez problémů). Cesta z Expa k busu asi 7min chůze, bus odjíždí v 8:20. Bus jede na start necelou hodinu – doporučuji vzít si sebou pití. První bus nacvakanej, lidi i stály (nic moc před maratonem), ale následovaly další – lepší je počkat a pak sedět. Na startu je asi 10 toitoiek (bez front, pouze nárazově se čeká pár minut)a necelá hodina času, takže se dá bez problému zvládnout vyprazdňování. K dispozici jsou i láhve s vodou. Bezplatné parkování v parkovacím domě (asi 5min od Expa): Parkhaus Bahnzeile 16, Krems, GPS: 48.4069181N, 15.6012217E.
Snad to někomu pomůže, já se tam každopádně chci ještě vrátit.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.