Nakup bot z USA
vichi
15.03.2008 19:07:20
Ahoj, chci se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s nakupem bot pres internet z USA. Chci si koupit Brooks Adrenaline GTS 8 , ale nikde v Evrope jsem je nenasel. dik
lastboyscout
15.03.2008 20:10:48
[quote=vichi]Ahoj, chci se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s nakupem bot pres internet z USA. Chci si koupit Brooks Adrenaline GTS 8 , ale nikde v Evrope jsem je nenasel. dik[/quote] Záleží z jakého obchodu (nebo ebay) chceš nakupovat. Častokrát zjistíš, že nedoručují do východní Evropy (na ebay usa téměř pravidlo, i na většině ostatních shopů ze států).Osobně jsem spíš příznivec nakupování ze států přes prostředníka, prodraží se to minimálně a dokáží i zkontrolovat zboží než ho pošlou sem – prostuduj http://www.zasilkovasluzba.com/main.php nebo teď nově http://www.shipito.com/…i-baliku-usa . Třeba Ti tyhle informace pomůžou, zvlášť v případech kdy eshop vyžaduje bydliště ve státech.
sam
15.03.2008 20:23:28
Já kupuji boty na eastbay.com. Zde není žádný problém se zasíláním do Česka. Pouze je nutné k ceně bot na jejich e-shopu přičíst poštovné (vyplatí se zaslat více bot). Pak je také věcí jisté náhody, jak se k zásilce postaví celnice. Možná i podle hodnoty zásilky rozhodují, zda na zásilku dají clo a DPH nebo ne. Moje zkušenosti jsou, že to dopředu nedokáži odhadnout :) Jinak eastbay.com je naprosto spolehlivá a po platbě kartou boty druhý den odchází. Poslední zásilku i s průchodem celnicí jsem měl za deset dní až doma. Jo a současně jsou tam ty tvé Brooks za 94,99USD.
lastboyscout
15.03.2008 20:52:43
Na ebay.com u prodávajích ze států často tenhle problém bývá, u eshopů ze států téměř pravidelně…mám zkušenosti počínaje amazonem, konče malými prodejci. Pozor, mluvím o čistě severoamerických shopech! jinde je situace samozřejmě jiná… Ohledně cla nebo DPH – na mnou výše uvedených stránkách je tomu věnováno pár vět :)
sam
15.03.2008 21:14:13
Prosím tě, o jakém problému mluvíš ? Já píši o praktických zkušenostech s eastbay.com, ne ebay.com (i když i odtud jsem zásilky do Česka dostal). Se zásilkami z eastbay.com a jejich doručením do Česka není nejmenší problém (a je to samozřejmě e-shop z USA)
Brno
tuta
15.03.2008 22:09:55
lastboyscout: To shipito vypada zajimave, zkousel jsi to? Na svem webu zase tak moc infa nemaji. Kdyby to fakt fungovalo, tak by to byla bomba, to uz bych jinde nez v Ameru nenakupoval (i ten eastbay by se vyplatil procpat pres prostrednika, zakladni sazba 55$ mi pripadne trochu prehnana, takhle to na jeden par zavodek vyjde na 5+cca15(normalni posta)+8.5 a mam navic sanci uniknout clu).
lastboyscout
15.03.2008 22:14:11
[quote=sam]Prosím tě, o jakém problému mluvíš ? Já píši o praktických zkušenostech s eastbay.com, ne ebay.com (i když i odtud jsem zásilky do Česka dostal). Se zásilkami z eastbay.com a jejich doručením do Česka není nejmenší problém (a je to samozřejmě e-shop z USA)[/quote] Copak jsem napsal něco o eastbay.com? Nerozumím tvojí reakci. Snažil jsem se jenom poradit. Prostě je fakt, že se člověk často setká na amerických eshopech s neochotou nebo úplně nemožností zasílat zboží do východní Evropy. Toť vše.
lastboyscout
15.03.2008 22:18:40
[quote=tuta]lastboyscout: To shipito vypada zajimave, zkousel jsi to? Na svem webu zase tak moc infa nemaji. Kdyby to fakt fungovalo, tak by to byla bomba, to uz bych jinde nez v Ameru nenakupoval (i ten eastbay by se vyplatil procpat pres prostrednika, zakladni sazba 55$ mi pripadne trochu prehnana, takhle to na jeden par zavodek vyjde na 5+cca15(normalni posta)+8.5 a mam navic sanci uniknout clu).[/quote] Blog provozovatele – www.podnikanivusa.com včetně detailů jakto všechno jako vedlejší produkt vzniklo. Má vlastní sklad, několik oborů podnikání… Mimochodem celý blog je jedna velká škola businessu prakticky.
Ale to do tohohle vlákna nepatří, zkušenosti se shipito zatím nemám, se zasilkovousluzbou ano a pozitivni…
vichi
16.03.2008 12:38:14
Dekuji za spoustu rad.Urcite si to vsechno projdu a pak dam vedet, jak to dopadlo. Kdyby nahodou, se chtel ke me nekdo pridat, muzeme objednat klidne vice bot.
Nové Zámky, Slovensko
aja
23.03.2008 21:57:42
Veľmi dobré vlákno. Tiež chcem kúpiť a nechať si poslať boty z USA a rozmýšľal som nad eastbay.com . Zdá sa, že by to malo výjsť. Nosím asics a predpokladám, že D šírka je to čo sa u nás bežne kupuje. Môže mi to niekto potvrdiť?
Praha
PetrS
24.03.2008 07:34:13
Také jsem to někde vypátral, že D je šíře, která se (jako jediná) vozí k nám. Btw. na amazonu teď 1 pár Kayan 13 za 99 $, na 2 páry poštovné 45$. Kolik dělá clo netuším.
Nové Zámky, Slovensko
aja
24.03.2008 20:35:25
Vďaka za správu. Na eastbay stojí teraz Kayano 13 tiež 99 a 2120 59 doláčov, poštovné je ale tuším do 60 na dva páry. Tiež netuším čo a ako s clom.
sam
24.03.2008 20:52:35
Výše celního dluhu je závislá na druhu zboží, jeho původu a země odkud se dováží. Pokud by celník boty zařadil správně, měly by mít nomenklaturu 6404110000. Pak záleží, zda vezme jako původ zboží Čínu (nejspíše) a zemi vývozu USA. Zkusmo si můžeš výši cla spočítat zde po dosazení příslušných hodnot (cena pro výpočet cla se bere většinou s dopravou):
http://www.cs.mfcr.cz/…/tariccz.htm
Pak k tomu ještě přičíst 19% DPH.
Praha
PetrS
24.03.2008 21:39:18
Same moc dík, clo na boty deklarované made in China vychází na 16,9 %, US navíc ještě 15 %
vichi
24.03.2008 22:15:11
Tak jsem si objednal 2 boty ze stranek http://www.runningwarehouse.com/ Maji tam napsane ceny a pod " Our Price" maji mnohem nizsi cenu. Pisou, ze doba dodani do CZ je 7 – 10 dni, tak jsem zvedav.
vichi
24.03.2008 22:24:07
Tak mi napsali email, ze tam musim napsat kdo mi vydal kartu, oskenovat obcanku a jeste nejakejch par veci, takze na to pr… a necham si to dovezt od znameho. Budu muset jeste mesic pockat, ale asi to bude nejjednodussi.
Mato
25.03.2008 08:06:25
Cez eastbay.com som si nakupoval vela krat. Nechal som si ich poslat do USA k rodine a potom doniest- to je najlacnejsie, ale aj objednal som si aj priamo domov. Tou druhou cestou sa to oplati az pri objednavke nad 4 pary. Clo som mal okolo 9% (sadzobniky sa stale menia), ale nauctovali mi aj DPH 19% a to aj z cla (!!!). Dokopy sa mi to stale oplatilo o dost viac, ako u nas v obchode. Dovod preco si objednavam uz priamo do USA a nie k nam, je kvoli byrokracii a behackam po colnikoch- samozrejme v pracovnom case medzi 8 a 14:30… naviac preco by som mal dat zarobit statu, ked sa o moje blaho nijako nepricinil v tomto pripade?
Bergond
25.03.2008 22:49:58
Na ebay.com nakupuji už něco přes tři roky. Mám více než 70 pozitivnívh feedbacků. Absolutně není problém koupit boty a dovést je do Ćeské republiky.
Ohledně cla a dph. Clo se NEPLATI (rozhodně ne u takto malých zásilek) jediné co se platí je daň, která se navíc dá obejít tím, že se prodejce poprosí, ať na krabici napíše nižší hodnotu (to znamená 20 dolarů). Před 14 dny mi přišly boty Asics gel Kayano 13 za 2200 a to je oproti 4200 SAKRA rozdíl.
Mato
27.03.2008 09:17:24
Bergond- asi si este nepocul, ako si colnici dohladavaju trhovu cenu na nete a potom ju doplnia, pokial nie je primerane tej deklarovanej. Samozrejme nebudu zvysovat cenu z 50–60 dolarovych bot na tu europsku, ale ked si nechas deklarovat 20 dolarov, tak Ti garantujem, ze skor ci neskor to niekoho z nich napadne. To Ti ju vsak potom nezdvihnu na 60, ale na 150… Vsak ved pokusaj stastie. Mozno je e-bay iny, kedze funguje aj v GB, ale cez eastbay.com som platil clo vzdy. Kedze robim casto s colnikmi profesionalne, tak mozem kazdemu potvrdit, ze su pekne vychytrali a ked chcu, vedia robit poriadne problemy.
P.S.: Clo sa PLATI na kazdy tovar z krajin mimo EU a EHS, ktory je nad 35 EUR (moze byt aj nizsia cena, zalezi od druhu tovaru). Ono nie je az taky problem si pozriet colne sadzobniky a nezavadzat, ze Bergond :)
pitrsonek
09.04.2008 16:41:21
Ohledně nakupování v USA je celkem dobrý tento web: Článek o placení cla a DPH: http://www.dovoz-z-usa.cz/…z-usa-a-dph/ Poštovné z USA: http://www.dovoz-z-usa.cz/postovne-z-usa/ Také super: http://www.dovoz-z-usa.cz/…velmi-levne/
Decin 10, Bělá
drakobijce
18.04.2008 19:53:18
Ja kupuju na www.paragonsports.com a na www.runningwarehouse.com (ten je zvlast dobry – pekne je videt, co ktera bota ma vevnitr). Nevyhoda – musite mit nekoho, kdo vam to priveze, neposilaji do zahranici.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.