Běžecké předsevzetí 2012 .... ?
rudo 05.01.2012 02:40:45
>> kanovsky, 04. 01. 2012 23:00:35
mas pravdu musi to byt spolu su to 2 strany tej istej mince
nik sa nemoze dlhodobo zlepsovat pokial sa ubeha do choroby alebo do zraneni alebo pokial sa ubeha do stavu ze ho behanie nebavi a nema z neho radost
spajanie vykonnosti s negativnym byvalo domenou stredisk vrcholoveho sportu a roznych Dukiel
Postrizin
SlavoK 05.01.2012 10:23:24
Ja mam k behani predsevzeti dve:
- Netrenovat na maraton
- Netalcit v treninku prilis na pilu, hledat si stabilnejsi balanc tak abych se vyhnul zranenim a pretizeni, pri dalsim zlepsovani.
Nina H. 05.01.2012 10:34:41
Naučiť sa počúvať svoje telo, aby som už nikdy nedopadla tak, ako tento rok. A neprihlásiť sa na jarný polmaratón, na ktorý nemám natrénované…Len si znovu pomaly začať užívať beh
jmaselnik 06.01.2012 12:06:50
rád bych si po dvou letech se zraněním kotníku (předminulá sezóna zlomený den před silvestrem, minulá těžký výron 28. prosince a zopakovaný hned při 1. pokusu o klus na začátku února) aspoň trochu smysluplně zaběhal a dal si po bezmála třech letech zase nějaký triatlonek.
Exploser 10.01.2012 18:41:53
>> Zdeněk68, 31. 12. 2011 11:24:42 >> Láďa S., 01. 01. 2011 00:32:39
Mám sice trochu posunutý čas, ale přece jen se pokusím taky stanovit předsevzetí na možná svoji poslední běžeckou sezónu (možná bude brzy konec světa nebo aspoň nějaké éry).
A tak mně nezbývá než se připojit k předsevzetím Zdeňka68 a Ládi S. Protože jsem oba loni při závodech porazil (při půlmaratonu a maratonu, každého zvlášť), tak si to snad můžu dovolit, i když na 10 km jsem tak příšerně pomalý…
Jilemnice
JacoB* 13.01.2012 22:38:08
Začít konečně pořádně běhat!
Čelákovice
Láďa S. 13.01.2012 23:19:01
>> Exploser, 10. 01. 2012 18:41:53
sezóna to určitě nebude poslední a mně jsi porazil na dálku i v tom maratonu a na půlce jsi přebil o kousek i můj lepší loňský pokus, nu snad se zas někde na závodech utkáme!
Brno
mulisak 13.01.2012 23:25:45
>> Maraton3r, 13. 01. 2012 22:38:08
Ať ti to vyjde, ty kecko, už se těším na tvoje příspěvky ve vlákně „můj poslední běh“.
Brno
Petr Kaňovský 26.12.2012 16:27:52
Shrnutí předsevzetí z 31.12.2011:
V roce 2012 bych chtěl běhat ještě více tak, aby mě to bavilo a naplňovalo. Znamená to kombinaci závodů, testů, volných běhů, běhů s kamarády i běžeckých poutí, podle aktuální chuti, kondice a potřeb mých i mých přátel. TÉMĚŘ SPLNĚNO, CELKOVĚ SVÉ BĚHÁNÍ HODNOTÍM POZITIVNĚ
Rád bych pokračoval i v rozvoji běžecké kalkulačky a jiných způsobů, jak pomáhat sobě i druhým k splnění jejich cílů a snů. SNAD SPLNĚNO, POSOUDIT MUSEJÍ I JINÍ
Rád bych zkusil i nějaký ultramaraton, třeba i právě v rámci běžecké poutě, třeba z Brna na Velehrad. BOHUŽEL NESPLNĚNO, NEMĚL JSEM DOST ODVAHY A ODHODLÁNÍ
Pokud se jedná o výkonnostní složku, tak bych se chtěl pokusit navázat na tempo zlepšování minulých let, protože věřím, že cesta, kterou jdu, je pro mě správná. PŘEKVAPIVĚ SPLNĚNO, na nejkratších a nejdelších vzdálenostech (400m, 800m, M) jsem se zlepšil o více než 1 km/h
K tomu ale bude potřebné:
1.rozvinout zdravou sebedůvěru, více si věřit a nebát se za tím jít, ať je názor okolí jakýkoliv SPLNĚNO V ZÁŘÍ 2013, poté jsem upadl zpět do pochybností a melancholických stavů
2.pokusit se aspoň někdy běhat blíže hranicím svých aktuálních možností (důležité závody), ovšem při zachování ochrany svého zdraví SPLNĚNO
3.zlepšit držení těla – naučit se vhodné kompenzační cviky a pravidelně je cvičit BOHUŽEL JEN VÝJIMEČNĚ
4.zkusit zefektivnit techniku běhu SNAŽIL JSEM SE, ALE MÁ TECHNIKA JE PRÝ STÁLE PŘÍŠERNÁ
5.zlepšit stravování – jíst méně sladkostí a jíst více pomalých sacharidů SPLNĚNO ČÁSTEČNĚ JEN PO ČÁST ROKU, viz též 1.
6.snížit procento tělesného tuku z 18% k 10% (zhubnout o 3–4 kg a dostat se na hmotnost, kterou jsem měl před rokem) SPLNĚNO ČÁSTEČNĚ PO ČÁST ROKU, před důležitými závody (maraton v Ostravě, i když až na 10% jsem se nedostal), poté opět výrazné zhoršení, viz též 1.
7.zlepšit kvalitu spánku – přestože pracuji večer, tak ukončit práci okamžitě, jakmile je to možné (zbytek dodělat třeba ráno), nepřemýšlet nad nedodělky do nočních hodin, a nepřejídat se před spaním BOHUŽEL NESPLNĚNO
Koukám, že je toho celkem dost, ale není třeba podléhat panice – stačí dělat postupně dílčí změny a být rád za vše, co se podaří. Při tom všem mít na paměti, že běh je tu pro mě a ne já pro běh. DOMÍVÁM SE, ŽE SPLNĚNO, PROTOŽE NĚCO SE PŘECE JEN PODAŘILO A VÝKONNOST SE TÉŽ ZLEPŠILA.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.